3 яйця, 2 склянки молока, 2 склянки борошна, 1 склянка теплої води, сіль і цукор по смаку, 3 їдальні ложки рослинного масла Розтерти яйця, додати молоко, борошно, теплу воду. Всі добре збити (щоб не було грудок), краще користуватися міксером. Влити в отриману масу рослинне масло. Сіль і цукор по смаку. Випекти млинці.
На 12 млинців:
0,5 л молока 1 ст. води 0,5 ч. л. солі 2 ст. л. цукру 2 яйця ~300 г. муки 3-5 ст.л. олії 0,5 ч. л. розпушувача або соди (гашеної), 1-2 ст. л. крохмалю
Збити яйця з цукром та сіллю. Добавити молоко, всипати муку, крахмаль та розпушувач добре все перемішати. Влити воду. Добавити олію. Жарити на сухій сковородці. Готові млинці змащувати вершковим маслом.
Д/завдання:скласти в проектну документацію ТП приготованої страви, розрахунок собівартості, ПБП повторити, принести продукти для таких страв ( на вибір) : круп’яні каші (на воді чи з додаванням молока), відварені макаронні вироби, запіканки, сирники, молочні коктейлі, киселі тощо.