Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Номерний фонд.

Структурна схема зони надання послуг.

Структурна схема оздоровчого центру.

Структурна схема конференц-залу.

Структурна схема готельного комплексу та його зон.

ТЕМА 5

Питання до самоконтролю

 

 

1. Які групи приміщень відносяться до зони виробництва?

2. Як визначається склад та площа приміщень зони обслуговування?

3. Чим відрізняються площі: корисна, робоча і загальна?

4. Принципи визначення поверховості будівлі ПХ.

5. Правила нанесення координатної сітки на плані.

 

Проектування готельних комплексів.

 

1. Класифікація готелів.

2. Структурна схема готельного комплексу.

3. Проектування житлової зали.

 

Додаткова література: ГОСТ 28681. 4-95 “Туристическо-экскурсионное обслуживание. Класификация гостиниц”.

1. Класифікація готелів:

Основні визначення:

ГОТЕЛЬ – підприємство, призначене для тимчасового проживання.

МОТЕЛЬ – готель, що розміщений поблизу автомобільної магістралі.

КАТЕГОРІЯ ГОТЕЛЮ (МОТЕЛЮ) – класифікаційне угрупування, що характерізується відповідним комплексом вимог.

 

 
 

1.1. Класифікація готелів (мотелів).

Готелі = 5 категоріі
Мотелі = 4 категорії.

Þ Вища категорія: готель – “HHHHH”

мотель – “HHHH”

Þ Нижча категорія: “H”

 

1.2. Основні вимоги до готелів.

Þ Зручний під`їзд, благоустроєна та освітлена територія, майданчик з твердим покриттям для парковки та маневрування автомобілів (у т. ч. автобусів), вивіска з назвою готелю, та вказанням його категорії;

Þ Відповідні допустимі екологічні умови розміщення;

Þ Забезпечення безпеки життя та здоров`я людей (жителів) та збереження їх майна:

· протипожежні та евакуаційні заходи;

· системи протипожежної охорони та захисту;

· дотримання відповідних санітарно-гігіенічних норм та правил.

Þ Оснащення необхідними інженерними системами та устаткуванням:

· гаряче та холодне водозабезпечення (цілодобово);

· каналізація;

· опалення ( min 18,5°С в житлових та громадських приміщеннях);

· вентиляція;

· телебачення та радіофікація (усіх житлових номерів);

· телефонний зв`язок;

· природне освітлення в номерах та інших приміщеннях, передбачених ДБН А. 2.2.-9-99;

· штучне освітлення у всіх приміщеннях з забезпеченням нормативної освітленості ( 100 лк – лампи розжарювання; 200 лк – люмінісцентні лампи);

Þ Створення умов для приймання та обслуговування інвалідів, які використовують крісла на колесах.

 

2.1. Структурно-технологічна схема готельного комплексу (ГК) категорії “HHH”.


2.2.Співвідношення площ зон ГК (по відношенню до житлової зони), коефіцієнт площі житлової зони – К1: К=1

q прийому та розміщення 0,060
q гастрономія (виробництво об`єктів харчування) 0,061
q конференц-зал 0,103
q оздоровча зона 0,027
q управління 0.061
q F & B (торгові приміщення об`єктів харчування) 0,042
q складська 0,066
q послуг 0,048
q технічна 0,100
q гаражна 0,056

2.3. Структурна схема зони прийому та розміщення (ЗПР).

ЗОНА ПР
Зовнішній під`їзд Ø під`ізд у 2 смуги ( в = 4,5 м); Ø парковочні місця для таксі (не менше 2-х); Ø парковочні місця для службових автомобілів готелю (не менше 2); Ø зовнішній хол та транспортний майданчик.
Хол Ø внутрішній вестибюль та хол.
Приймальна (служба розміщення) Ø адміністрація (довідки, порт`є, каса); Ø багажне відділення ( у т. ч. сейфи для відвідувачів); Ø транспорті послуги.
Бізнес-центр Ø кімнати переговорів; Ø міні-кухня; Ø секретаріат; Ø пункт зв`язку.
Додаткові послуги Ø торгові точки; Ø перукарня; Ø бар – кафетерій.
Функціональні приміщення Ø гардероб верхнього одягу; Ø туалетні

 

 

КОНФЕРЕНЦ-ЗАЛ
Зали для конференцій (засідань, семінарів, семінарів, банкетів, тощо.) Ø можливість об`єднання (трансформовані перегородки); Ø кімнати президій; Ø кабіни синхронного перекладу (min - 3); Ø апаратна (проекційна) та технічних засобів; Ø комора меблів та устаткування.
Фойє Ø зала відпочинку; Ø барна стійка (з підсобним приміщенням); Ø туалетні.

 

2.5. Структурна схема зониF & Bторгові приміщення (харчування).

 
 

УВАГА

Кількість місць ПХ = 1,1 до кількості номерів

 

Вхідна зона: фойє, адміністрація  
Зона перевдягання Ø гардеробні; Ø душові; Ø туалетні.
Зона процедур Ø басейни; Ø сауни; Ø солярій; Ø масажні та процедурні (косметичні і т. д.).
Допоміжні та технічні приміщення Ø гімнастичні і тренажерні зали; Ø медицинська кімната; Ø кімнати (зали) відпочинку; Ø то-що.

 

Пральня Ø білизнопровід (шахта для білизни); Ø комори використаної білизни; Ø пральна (прання, сушка, прасування) білизни; Ø хімчистка; Ø пральня для відвідувачів та дрібної білизни; Ø білизняна „валет”; Ø комора чистої білизни та спецодягу.
Служба домоправительниці (господарки) Відповідальність за внутрішній комфорт
Ø бюро знахідок; Ø комора свіжих квітів; Ø комора кімнатних аксесуарів; Ø швейні майстерні.
Окремий салон-перукарня (або косметичний)  

 

2.8. Структурна схема складської зони (крім складського господарства зони харчування).

Визначається відповідно режиму зберігання.

Холодильні камери Ø морозильні (t = до 26°С); Ø низькотемпературні (t = -16°С -:- -21°С); Ø середньотемературні (t = -2°С -:- +8°С).
Комора напоїв Ø мінеральні та питні води; Ø безалкогольні, слабоалкогольні та пиво; Ø вина; Ø лікеро-горілчані напої, коньяки.
Комора продуктів (звичайного режиму зберігання)
Паперовий склад
Комора засобів для чищення
Комора миючих засобів
Комора посуду та дрібного інвентарю
Господарська комора
Зона доставки Ø приймальна (завантажувальні); Ø зберігання оборотної тари.
Зона видалення відходів Ø сортування відходів; Ø сухе сміття; Ø зберігання відходів охолоджених; Ø особливі відходи; Ø обробка контейнерів та тари для відходів. Ø

2.9. Структурна схема зони управління.

Дирекція Ø директор; Ø секретаріат; Ø перші заступники.
Торгова група Ø у т. ч. служба реклами.
Бухгалтерія (фінансова група) Ø у т. ч. архів підприємства.
Функціональні приміщення Ø проведення нарад; Ø навчання персоналу; Ø туалетні.
Зона персоналу Ø бюро персоналу (кадри); Ø роздягальні, гардероби; Ø душові туалетні; Ø харчування персоналу; Ø медобслуговування; Ø відпочинок персоналу; Ø профспілки, інші громадські організаціі.

 

2.10. Структура гаражної зони.

q паркувальні місця автомобілів VIP клієнтів (min = 3);

q паркувальні місця персоналу;

q гараж службових автомобілів;

q стоянка автобусу (min = 1);

q мийна автомобілів з ремонтним боксом.

 

2.11. Структура технічної зали.

Технічні служби Ø керівник (головний инженер) і його служба; Ø диспетчерська; Ø майстерні (меблева, слюсарна, електротехнічна інші); Ø комори технічного інвентарю; Ø комори меблів та килимів; Ø кімнати чергового технічного персоналу. Ø
Технічні центри Ø тепловий вузол (у т. ч. виробництво гарячої води); Ø вентиляційний центр; Ø водомірний вузол; Ø трансформатори; Ø акумулятори; Ø служба слабких струмів, зв`язку та сигналізаціі; Ø технічні засоби охорони; Ø інші.

 

3. Планування житлової зони.

3.1.Загальні положення та обов`язкові вимоги до житлової зони.

3.1.1.Технологічне устаткування.

Наявність ліфта (цілодобовий під`ом та спуск)
КАТЕГОРІЯ

ПОВЕРХОВІСТЬ
“HH” – “HHH” більше 3-х
“HHH” більше 2-х
“HHHH” –“HHHHH” більше 1-го

“HHH” – 45 сек.

Наявність службових ліфтів

 

 

 

Час очікування ліфта

“HHHH” – “HHHHH” – 30 сек.

“HHHH” – “HHHHH”  

Телефонний зв`язок з номера “H” – внутрішній або кнопка виклику обслуговування персоналом
“HH” – внутрішній
“HHH” – внутрішній та прямий міський
“HHHH” – “HHHHH” – прямий міський, міжміський та міжнародний.
Наявність 1-2 місних номерів “H” – не менш 60%
“HH” – не менш 80%
Інші – 100%
Багатокімнатні номери (апартаменти) “HH” та вище

3.1.3.Технічне оснащення.

Двері Замок з внутрішнім запобіжником (для кат. вище “HHH” – підвищеної секретності)
Звукоізоляція На рівні З5дБА (вище “HHH” – меньше 35 Дба)
Освітлення настінні (або настельні) та приліжечні світильники світильник під вмивальником вище “HH” – настільні лампи вище “HHH” – дистанційне управління освітленням
Опалення Вище “HHH” – індивідуальний регулювач температури
“HHHHH” – підігрів підлоги в ванній кімнаті
Кондиціювання Вище “HHH” – регулювач кондиціювання (довідник)
Телевізори У всіх багатокімнатних номерах
“H” –“HH” – за проханням гостя
“HHH” і вище – у кожному номері
Радіоприймач У всіх номерах
Холодильник “H” – “HH” – у багатокімнатних номерах
“HHH” – і вище – у всіх номерах
Міні-бар, міні-сейф, таймер Вище “HHH”

Читайте також:

  1. Методика розрахунку норм амортизації. Амортизаційний фонд.
  2. Неподільний та пайовий фонд.
  3. Пенсійний фонд. Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.




Переглядів: 816

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Типи ПХ | Структура номерного фонду.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.018 сек.