Þ Зручний під`їзд, благоустроєна та освітлена територія, майданчик з твердим покриттям для парковки та маневрування автомобілів (у т. ч. автобусів), вивіска з назвою готелю, та вказанням його категорії;
Þ Відповідні допустимі екологічні умови розміщення;
Þ Забезпечення безпеки життя та здоров`я людей (жителів) та збереження їх майна:
· протипожежні та евакуаційні заходи;
· системи протипожежної охорони та захисту;
· дотримання відповідних санітарно-гігіенічних норм та правил.
Þ Оснащення необхідними інженерними системами та устаткуванням:
· гаряче та холодне водозабезпечення (цілодобово);
· каналізація;
· опалення ( min 18,5°С в житлових та громадських приміщеннях);
· вентиляція;
· телебачення та радіофікація (усіх житлових номерів);
· телефонний зв`язок;
· природне освітлення в номерах та інших приміщеннях, передбачених ДБН А. 2.2.-9-99;
· штучне освітлення у всіх приміщеннях з забезпеченням нормативної освітленості ( 100 лк – лампи розжарювання; 200 лк – люмінісцентні лампи);
Þ Створення умов для приймання та обслуговування інвалідів, які використовують крісла на колесах.
2.1. Структурно-технологічна схема готельного комплексу (ГК) категорії “HHH”.
2.2.Співвідношення площ зон ГК (по відношенню до житлової зони), коефіцієнт площі житлової зони – К1: К=1
q прийому та розміщення
0,060
q гастрономія (виробництво об`єктів харчування)
0,061
q конференц-зал
0,103
q оздоровча зона
0,027
q управління
0.061
q F & B (торгові приміщення об`єктів харчування)
0,042
q складська
0,066
q послуг
0,048
q технічна
0,100
q гаражна
0,056
2.3. Структурна схема зони прийому та розміщення (ЗПР).
ЗОНА ПР
Зовнішній під`їзд
Ø під`ізд у 2 смуги ( в = 4,5 м);
Ø парковочні місця для таксі (не менше 2-х);
Ø парковочні місця для службових автомобілів готелю (не менше 2);
Ø зовнішній хол та транспортний майданчик.
Хол
Ø внутрішній вестибюль та хол.
Приймальна
(служба розміщення)
Ø адміністрація (довідки, порт`є, каса);
Ø багажне відділення ( у т. ч. сейфи для відвідувачів);
Ø транспорті послуги.
Бізнес-центр
Ø кімнати переговорів;
Ø міні-кухня;
Ø секретаріат;
Ø пункт зв`язку.
Додаткові послуги
Ø торгові точки;
Ø перукарня;
Ø бар – кафетерій.
Функціональні приміщення
Ø гардероб верхнього одягу;
Ø туалетні
КОНФЕРЕНЦ-ЗАЛ
Зали для конференцій (засідань, семінарів, семінарів, банкетів, тощо.)
Ø можливість об`єднання (трансформовані перегородки);
Ø кімнати президій;
Ø кабіни синхронного перекладу (min - 3);
Ø апаратна (проекційна) та технічних засобів;
Ø комора меблів та устаткування.
Ø мінеральні та питні води;
Ø безалкогольні, слабоалкогольні та пиво;
Ø вина;
Ø лікеро-горілчані напої, коньяки.
Комора продуктів (звичайного режиму зберігання)
Паперовий склад
Комора засобів для чищення
Комора миючих засобів
Комора посуду та дрібного інвентарю
Господарська комора
Зона доставки
Ø приймальна (завантажувальні);
Ø зберігання оборотної тари.
Зона видалення відходів
Ø сортування відходів;
Ø сухе сміття;
Ø зберігання відходів охолоджених;
Ø особливі відходи;
Ø обробка контейнерів та тари для відходів.
Ø
2.9. Структурна схема зони управління.
Дирекція
Ø директор;
Ø секретаріат;
Ø перші заступники.
Торгова група
Ø у т. ч. служба реклами.
Бухгалтерія
(фінансова група)
Ø у т. ч. архів підприємства.
Функціональні приміщення
Ø проведення нарад;
Ø навчання персоналу;
Ø туалетні.
Зона персоналу
Ø бюро персоналу (кадри);
Ø роздягальні, гардероби;
Ø душові туалетні;
Ø харчування персоналу;
Ø медобслуговування;
Ø відпочинок персоналу;
Ø профспілки, інші громадські організаціі.
2.10. Структура гаражної зони.
q паркувальні місця автомобілів VIP клієнтів (min = 3);
q паркувальні місця персоналу;
q гараж службових автомобілів;
q стоянка автобусу (min = 1);
q мийна автомобілів з ремонтним боксом.
2.11. Структура технічної зали.
Технічні служби
Ø керівник (головний инженер) і його служба;
Ø диспетчерська;
Ø майстерні (меблева, слюсарна, електротехнічна інші);
Ø комори технічного інвентарю;
Ø комори меблів та килимів;
Ø кімнати чергового технічного персоналу.
Ø
Технічні
центри
Ø тепловий вузол (у т. ч. виробництво гарячої води);
Ø вентиляційний центр;
Ø водомірний вузол;
Ø трансформатори;
Ø акумулятори;
Ø служба слабких струмів, зв`язку та сигналізаціі;
Ø технічні засоби охорони;
Ø інші.
3. Планування житлової зони.
3.1.Загальні положення та обов`язкові вимоги до житлової зони.
3.1.1.Технологічне устаткування.
Наявність ліфта (цілодобовий під`ом та спуск)
КАТЕГОРІЯ
ПОВЕРХОВІСТЬ
“HH” – “HHH”
більше 3-х
“HHH”
більше 2-х
“HHHH” –“HHHHH”
більше 1-го
“HHH” – 45 сек.
Наявність службових ліфтів
Час очікування
ліфта
“HHHH” – “HHHHH” – 30 сек.
“HHHH” – “HHHHH”
Телефонний зв`язок з номера
“H” – внутрішній або кнопка виклику обслуговування персоналом
“HH” – внутрішній
“HHH” – внутрішній та прямий міський
“HHHH” – “HHHHH” – прямий міський, міжміський та міжнародний.
Наявність 1-2 місних номерів
“H” – не менш 60%
“HH” – не менш 80%
Інші – 100%
Багатокімнатні номери (апартаменти)
“HH” та вище
3.1.3.Технічне оснащення.
Двері
Замок з внутрішнім запобіжником (для кат. вище “HHH” – підвищеної секретності)
Звукоізоляція
На рівні З5дБА (вище “HHH” – меньше 35 Дба)
Освітлення
настінні (або настельні) та приліжечні світильники
світильник під вмивальником
вище “HH” – настільні лампи
вище “HHH” – дистанційне управління освітленням