МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Валідація НАССР- отримання об'єктивного доказу того, що елементи НАССР-плану результативні.Моніторинг НАССР - запланована послідовність спостережень або вимірювань параметрів управління, з метою встановлення факту керованості КТУ. Система НАССР - система, яка визначає, оцінює ризики, суттєві для безпеки харчових продуктів і управляє ними. НАССР-план - документ, підготовлений у відповідності до принципів НАССР для забезпечення управління суттєвими ризиками в рамках сфери використання системи НАССР. Управління НАССР - стан, при якому виконуються процедури і не перевищуються критичні межі. Безпека харчового продукту - забезпечення відповідності хімічного, біологічного і фізичного стану продукту, які можуть наражати на небезпеку здоров'я споживача. Дерево рішень - послідовність питань, які можуть бути поставлені на кожному виробничому етапі для ідентифікованих суттєвих ризиків із метою визначення, на якому етапі необхідно керувати суттєвим ризиком. Критична межа - характеристика (критерій), яка роз'єднує прийнятне і неприйнятне. Критична точка управління (КТУ) - точка, процедура виробництва харчових продуктів, в якій може бути використане управління і яка є важливою для попередження ризику або зменшення його до прийнятного рівня. Контроль готової продукції - це важлива функція із забезпечення якості, так як це остання можливість для постачальника перевірити відповідність виробу вимогам замовника. Подальшу роботу над темою необхідно спрямувати на вивчення процесів системи управління якістю продукції на стадії її пакування та складування. До процесів системи якості продукції на цій стадії належать[46]: o проведення заходів із забезпечення якості при транспортуванні, вантажно-розвантажувальних роботах та складуванні продукції; o ідентифікація та простежуваність матеріалів, напівфабрикатів, деталей, складальних одиниць, готової продукції; o очищення, лакування та зберігання продукції; o перевірка комплектності та пакування, технічної й товаро-супровідної документації. Подальшу роботу над темою необхідно спрямувати на вивчення процесів системи управління якістю продукції на стадії її пакування та складування. Обслуговування обладнання може вимагати організації служби на місці експлуатації, яка укомплектовується персоналом постачальника або робітниками спеціалізованих організацій. Студентам необхідно засвоїти поняття що використовуються у системі безпеки продуктів харчування (НАССР): Діаграма послідовності операцій - схематичне подання послідовних етапів або операцій, які використовуються у виробництві конкретного харчового продукту.
|
||||||||
|