МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Herbs, spices and nutsPart 9 A. Which of these herbs do you like to use in your cooking? What sort of food do you use them with? Garlic Marjoram Mint Chives Parsley Horse-radish Rosemary Thyme Bay leaf Mustard Oregano Tarragon Sage Basil Carraway seeds Coriander Saffron
B. Which of these spices would you find it difficult to live without? Black / red pepper Corn black pepper Chilli Nutmeg Cinnamon Vanilla Paprika Celery roots Cayenne pepper Curry Ginger 12. cloves(pl.) Vinegar C. Do you agree that if theingredients of the meal have the proper taste you don't need all thatseasoning? D. What nuts do you usually use in cooking? Almond Walnut Groundnut (peanut) Chestnut Cardamom Hazel nut Nutmeg Sesame seeds Pistachio Acorn Cedar nut Pecan E. Write the letter of the correct answer next to each brief definition. a) cinnamon; b) sage; c) horse-radish; d) allspice; e) parsley; f) dill; g) ginger; h) mustard; i) oregano; j) basil; k) fennel; l) nutmeg. 1. ______ Spice named because it seems to combine the taste of several spices. 2. ______ Herb from the mint family; leaves are used to flavor tomatoes and many Italian foods. 3. ______ Yellowish-brown spice from the inner bark of the cassia tree; used in pastries. 4. ______ Herb, whose seeds and leaves are used to flavour foods, particularly pickles. 5. ______ Tall herb of parsley family, whose licorice flavoured seeds are used in seasoning. 6. ______ Aromatic plant whose roots are crushed for spice; used in pastries and soda pop. 7. ______ Plant of mustard family; pungent roots are so strong that they can make your eyes water. 8. ______ Hot, sharp-tasting yelow spice made from ground seeds of this plant. 9. ______ Hard seed grated and used as a spice. 10. ______ Plant of mint family whose leaves are used as a spice, especially in pizza. 11. ______ Herb whose leaves are eaten raw or used in soups and other dishes; a breath sweetener. 12. ______ Aromatic leaves used in meats and stuffing. Fats Part 10 Which do you use in cooking / seasoning? Vegetable oil Butter Margarine Mayonnaise Olive oil Maize oil Lard Ketchup Dairy products Part 11 A. Which of them do you prefer? Milk Kefir Ryazhenka (fermented baked milk) Yoghurt Cheese Cottage cheese (Am. curd) Sour cream Cream Processed cheese Condensed milk Brynza Koumiss Fat / semi-skimmed / skimmed milk
B. Do you use them in cooking? When? C. Write the following kinds of foods: 1) B __ __ T __ __ 2) E __ __ S 3) C__ __ __ __ __ E 4) M __ __ K 5) C __ __ __ M
|
||||||||
|