Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Herbs, spices and nuts


Part 9

A. Which of these herbs do you like to use in your cooking? What sort of food do you use them with?


Garlic

Marjoram

Mint

Chives

Parsley

Horse-radish

Rosemary

Thyme

Bay leaf

Mustard

Oregano

Tarragon

Sage

Basil

Carraway seeds

Coriander

Saffron

 


B. Which of these spices would you find it difficult to live without?


Black / red pepper

Corn black pepper

Chilli

Nutmeg

Cinnamon

Vanilla

Paprika

Celery roots

Cayenne pepper

Curry

Ginger

12. cloves(pl.)

Vinegar


C. Do you agree that if theingredients of the meal have the proper taste you don't need all thatseasoning?

D. What nuts do you usually use in cooking?


Almond

Walnut

Groundnut (peanut)

Chestnut

Cardamom

Hazel nut

Nutmeg

Sesame seeds

Pistachio

Acorn

Cedar nut

Pecan


E. Write the letter of the correct answer next to each brief definition.

a) cinnamon; b) sage; c) horse-radish; d) allspice; e) parsley; f) dill; g) ginger; h) mustard; i) oregano; j) basil; k) fennel; l) nutmeg.

1. ______ Spice named because it seems to combine the taste of several spices.

2. ______ Herb from the mint family; leaves are used to flavor tomatoes and many Italian foods.

3. ______ Yellowish-brown spice from the inner bark of the cassia tree; used in pastries.

4. ______ Herb, whose seeds and leaves are used to flavour foods, particularly pickles.

5. ______ Tall herb of parsley family, whose licorice flavoured seeds are used in seasoning.

6. ______ Aromatic plant whose roots are crushed for spice; used in pastries and soda pop.

7. ______ Plant of mustard family; pungent roots are so strong that they can make your eyes water.

8. ______ Hot, sharp-tasting yelow spice made from ground seeds of this plant.

9. ______ Hard seed grated and used as a spice.

10. ______ Plant of mint family whose leaves are used as a spice, especially in pizza.

11. ______ Herb whose leaves are eaten raw or used in soups and other dishes; a breath sweetener.

12. ______ Aromatic leaves used in meats and stuffing.

Fats

Part 10

Which do you use in cooking / seasoning?


Vegetable oil

Butter

Margarine

Mayonnaise

Olive oil

Maize oil

Lard

Ketchup


Dairy products

Part 11

A. Which of them do you prefer?


Milk

Kefir

Ryazhenka (fermented baked milk)

Yoghurt

Cheese

Cottage cheese (Am. curd)

Sour cream

Cream

Processed cheese

Condensed milk

Brynza

Koumiss

Fat / semi-skimmed / skimmed milk

 

 


 

B. Do you use them in cooking? When?

C. Write the following kinds of foods:


1) B __ __ T __ __

2) E __ __ S

3) C__ __ __ __ __ E

4) M __ __ K

5) C __ __ __ M





Переглядів: 601

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Pasta and bread | Exercise 3

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.