Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



СПОСТЕРЕЖЕННЯ І ОБЛІК ПРОДУКЦІЇ

В період зберігання систематично ведуть спостереження за температурою і відносною вологістю повітря в сховищах температурою в партіях продукції.

Результати спостережень заносять в журнали спостережень про умови зберігання в кожному сховищі по формі ( таблиця № 4 ).

На продукцію, закладену на зберігання, оформляють паспорт. В якому вказують: назву продукції і господарсько- ботанічний сорт, номер сховища (селекція, засіку) місце воробництва, з яких грунтів (чорноземних, піщаних, суглинкових, торфяних, спосіб транспортування і дату закладання на зберігання, а також приводяться дані про якість кожної партії).

При зберіганні продукції в буртах і траншеях теж проводять систематичне спостереження за продукцією. По кожному бурту і траншеї записують температуру в журналі по формі (таблиця № 5).

З початку зберігання температуру перевіряють щоденно по буртових термометрах, а після повного укриття бурту і стабілізації режиму – 2 рази, а потім і один раз на тиждень. В весняний період температуру спостерігають щоденно.

При буртовому зберіганні контролюють товарну якість і стан зберігання картоплі і овочів, проводять аналіз продукції. В період відлиги здійснюють контрольні відкриття буртів (один раз на місяць): вибирають продукцію, оглядають і аналізують якість. Місце відкривання ретельно аналізують, щоб запобігти підморожуванню продукції

Таблиця 1

Технологічні показники буртів і траншей при довжині 20м

  Показники   Бурти (ширина х заглиблення, в м ) Траншеї (ширина х і глибина , в м) 1х 1
  1,5х0,2   2,0х0,2   2,5х0,5   3,0х0,2   3,0х0,5
  Ємність ( в т)                  
Потреба в площі (в кг/т)           5,5      
Потреба в со-ломі на ( в кг/т)              
Земельні робо-ти(в м3/т)     6,6   4.9   3,3   3,1   2,9   4,6
Вартість бурта, траншеї (в крб.т)     4,7   3,7   2,1   2,4   1,9   2,7

Таблиця 2

Плотність (насипна маса) овочевої продукції

  Вид продукції   Мінімальна Максимальна Середня
Картопля
Капуста білокачанна
Капуста червонокачанна
Буряк
Морква
Ріпа
Брюква
Петрушка
Цибуля
Часник

 

Таблиця 3

Орієнтовані розміри буртів і траншей для зберігання картоплі і овочів в умовах України, м

Продук-ція Зони України Бурти Траншеї
ширина глибина котлова-на висота заванта-ження дов- жина Шири-на Гли-бина дов-жина
Картопля     Північна Центра-льна Південна Західна   2,0     1,2-1,5 1,1-1,2 0,2-0.3     0,2-0,3 0,2-0,3 1,0-1,2     1,0 0,8-1,0 15-20     10-15 0,9     2,5-2,0 1,0-1,5 0,9     0,4-,6 0,5 10-20     10-12
Капуста Північна Центра- льна Південна 1,5-2,0   1,0-1,5 1,0 0,2-0,3   0,2-0,3 0,2-0,3 1,0-1,2   0,9-1,0 0,7- 0,8   10-15     1,0-1,2     0,5-0,8     10-20
Буряки По Україні 1,2-2,0 0,3 1,0-1,2 10-20 1,0-!.2 0,8
Морква По Україні 0,8   0,9-1.0 2-3 0,7-0,8 0,8-0,9 6-10

 

Примітки:

1.Моркву зберігають у траншеях і наземних штабелях (буртах), перешаровуючи пісковим шаром 1-2см.

2. Насінну картоплю в Центральних і Південних областях України зберігають у траншеях,перешаровуючи землею шаром 4-5см. На Поліссі такої потреби немає.

3. Буряки зберігають без перешарування землею.

 

 

Таблиця 4


Читайте також:

  1. IX. Відомості про військовий облік
  2. IX. Відомості про військовий облік
  3. XV. Фінансові результати від первісного визнання та реалізації сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів
  4. А) Ризик непотрібності виробленої продукції
  5. Автоматизація зведеного обліку та складання звітності засобами універсального програмного продукту
  6. Автоматизація обліку виробничих запасів та МШП засобами універсального програмного продукту
  7. Автоматизація обліку витрат на виробництво засобами універсального програмного продукту
  8. Автоматизація обліку праці та її оплати засобами універсального програмного продукту
  9. Автоматизація обліку фінансово-розрахункових операцій засобами універсального програмного продукту
  10. АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЗАДАЧ З ОБЛІКУ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ТА НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ
  11. Автоматизована форма бухгалтерського обліку.
  12. Автоматизована форма обліку




Переглядів: 415

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ЗБЕРІГАЮТЬ В БУРТАХ І ТРАНШЕЯХ. | Чернецький В.М., Чередниченко В.М.,

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.019 сек.