Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






ЛОСОСЬ З МЕДОМ ТА ВІСКІ

ü ПОТРІБНО

ü 0,5 кг філе лосося, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. меду, 5 ст. л. віскі, 1/4 скл. соєвого соусу, 1/4 скл. апельсинового соку, 1/2 ч. л. гострого меленого перцю, сіль, перець.

ü Для яблучно-журавлинового соусу: 2 скл. журавлини, 1 скл. нарізаних кубиками яблук, 1/5 скл. яблучного оцту, 0,5 скл. цукру, 2 ст. л. апельсинової цедри, 1 ст. л. натертого імбиру.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Змішати мед, віскі, соєвий соус, апельсиновий сік, сіль та гострий перець. Залити сиропом лосось та залишити, нехай промаринується. Тим часом в сотейнику змішати яблука, журавлину, оцет, цукор, цедру та імбир (можна також додати трошки кориці). Залити це все 1 скл. води та довести до кипіння.

ü Збавити вогонь та готувати 20-25 хв. Попробувати, якщо соус занадто кислий, додати ще цукру. Розігріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Викласти лосось шкіркою вгору. Обсмажити 3-4 хв., перевернути на іншу сторону та обсмажити ще 4-5 хв. або доки лосось не буде готовий.

ü Викласти рибу на тарілку, а сироп, в якому вона маринувався вилити на сковороду. Довести до кипіння, збавити вогонь та тушити, доки він не загусне. Акуратно змазати цим сиропом лосось. Викласти яблучно-журавлиний соус, на нього викласти лосось. Подавати з печеною картоплею. Смачного!

Ох, яка ж це смакота. Виявляється, лосось не повинен бути таким нецікавим. Його можна не лише запекти з лимоном. Сьогодні я вам покажу набагато цікавіший варіант.

Журавлина з яблуками - прекрасне поєднання. Цей соус мені асоціюється з пізньою осінню або ранньою зимою. Дуже смачний з будь-яким м’ясом або просто із запеченою картоплею. Яблука одні з тих фруктів, які будуть підтримувати наш вітамінний запас всю зиму, тому потрібно їх використовувати в їжі. Ну а журавлина - це взагалі чудо-ягода. Дуже багата на вітаміни і зберігається всю зиму у свіжому вигляді. Вона дуже популярна в Америці та соус з неї є обов’язковим на столі у День Подяки.

А лосось... промаринований з віскі, медом та соєвим соусом. Він виходить дуже соковитим. На фото видно, що мій лосось трошки підгорів. Вам не потрібно досмажувати його до такого ж кольору. І в мене не все ідеально на кухні :).

Я подавала цю страву з обсмаженою на сковороді картоплею. Можна додати до картоплі розмарину та трошки часнику. Надзвичайно смачна та святкова страва.

Блог. Троє за столом.


Читайте також:

  1. МАКОВИЙ РУЛЕТ ІЗ МЕДОМ
  2. Чай з цукром, варенням, джемом, медом, повидлом




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | ОБЛІК ПРОЦЕСУ ПРИДБАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ АКТИВІВ ПІДПРИЄСТВА

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.