МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ЛОСОСЬ З МЕДОМ ТА ВІСКІü ПОТРІБНО ü 0,5 кг філе лосося, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. меду, 5 ст. л. віскі, 1/4 скл. соєвого соусу, 1/4 скл. апельсинового соку, 1/2 ч. л. гострого меленого перцю, сіль, перець. ü Для яблучно-журавлинового соусу: 2 скл. журавлини, 1 скл. нарізаних кубиками яблук, 1/5 скл. яблучного оцту, 0,5 скл. цукру, 2 ст. л. апельсинової цедри, 1 ст. л. натертого імбиру. ü ПРИГОТУВАННЯ ü Змішати мед, віскі, соєвий соус, апельсиновий сік, сіль та гострий перець. Залити сиропом лосось та залишити, нехай промаринується. Тим часом в сотейнику змішати яблука, журавлину, оцет, цукор, цедру та імбир (можна також додати трошки кориці). Залити це все 1 скл. води та довести до кипіння. ü Збавити вогонь та готувати 20-25 хв. Попробувати, якщо соус занадто кислий, додати ще цукру. Розігріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Викласти лосось шкіркою вгору. Обсмажити 3-4 хв., перевернути на іншу сторону та обсмажити ще 4-5 хв. або доки лосось не буде готовий. ü Викласти рибу на тарілку, а сироп, в якому вона маринувався вилити на сковороду. Довести до кипіння, збавити вогонь та тушити, доки він не загусне. Акуратно змазати цим сиропом лосось. Викласти яблучно-журавлиний соус, на нього викласти лосось. Подавати з печеною картоплею. Смачного! Ох, яка ж це смакота. Виявляється, лосось не повинен бути таким нецікавим. Його можна не лише запекти з лимоном. Сьогодні я вам покажу набагато цікавіший варіант. Журавлина з яблуками - прекрасне поєднання. Цей соус мені асоціюється з пізньою осінню або ранньою зимою. Дуже смачний з будь-яким м’ясом або просто із запеченою картоплею. Яблука одні з тих фруктів, які будуть підтримувати наш вітамінний запас всю зиму, тому потрібно їх використовувати в їжі. Ну а журавлина - це взагалі чудо-ягода. Дуже багата на вітаміни і зберігається всю зиму у свіжому вигляді. Вона дуже популярна в Америці та соус з неї є обов’язковим на столі у День Подяки. А лосось... промаринований з віскі, медом та соєвим соусом. Він виходить дуже соковитим. На фото видно, що мій лосось трошки підгорів. Вам не потрібно досмажувати його до такого ж кольору. І в мене не все ідеально на кухні :). Я подавала цю страву з обсмаженою на сковороді картоплею. Можна додати до картоплі розмарину та трошки часнику. Надзвичайно смачна та святкова страва. Блог. Троє за столом. Читайте також:
|
||||||||
|