Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ЛОСОСЬ З МЕДОМ ТА ВІСКІ

ü ПОТРІБНО

ü 0,5 кг філе лосося, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. меду, 5 ст. л. віскі, 1/4 скл. соєвого соусу, 1/4 скл. апельсинового соку, 1/2 ч. л. гострого меленого перцю, сіль, перець.

ü Для яблучно-журавлинового соусу: 2 скл. журавлини, 1 скл. нарізаних кубиками яблук, 1/5 скл. яблучного оцту, 0,5 скл. цукру, 2 ст. л. апельсинової цедри, 1 ст. л. натертого імбиру.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Змішати мед, віскі, соєвий соус, апельсиновий сік, сіль та гострий перець. Залити сиропом лосось та залишити, нехай промаринується. Тим часом в сотейнику змішати яблука, журавлину, оцет, цукор, цедру та імбир (можна також додати трошки кориці). Залити це все 1 скл. води та довести до кипіння.

ü Збавити вогонь та готувати 20-25 хв. Попробувати, якщо соус занадто кислий, додати ще цукру. Розігріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Викласти лосось шкіркою вгору. Обсмажити 3-4 хв., перевернути на іншу сторону та обсмажити ще 4-5 хв. або доки лосось не буде готовий.

ü Викласти рибу на тарілку, а сироп, в якому вона маринувався вилити на сковороду. Довести до кипіння, збавити вогонь та тушити, доки він не загусне. Акуратно змазати цим сиропом лосось. Викласти яблучно-журавлиний соус, на нього викласти лосось. Подавати з печеною картоплею. Смачного!

Ох, яка ж це смакота. Виявляється, лосось не повинен бути таким нецікавим. Його можна не лише запекти з лимоном. Сьогодні я вам покажу набагато цікавіший варіант.

Журавлина з яблуками - прекрасне поєднання. Цей соус мені асоціюється з пізньою осінню або ранньою зимою. Дуже смачний з будь-яким м’ясом або просто із запеченою картоплею. Яблука одні з тих фруктів, які будуть підтримувати наш вітамінний запас всю зиму, тому потрібно їх використовувати в їжі. Ну а журавлина - це взагалі чудо-ягода. Дуже багата на вітаміни і зберігається всю зиму у свіжому вигляді. Вона дуже популярна в Америці та соус з неї є обов’язковим на столі у День Подяки.

А лосось... промаринований з віскі, медом та соєвим соусом. Він виходить дуже соковитим. На фото видно, що мій лосось трошки підгорів. Вам не потрібно досмажувати його до такого ж кольору. І в мене не все ідеально на кухні :).

Я подавала цю страву з обсмаженою на сковороді картоплею. Можна додати до картоплі розмарину та трошки часнику. Надзвичайно смачна та святкова страва.

Блог. Троє за столом.


Читайте також:

  1. МАКОВИЙ РУЛЕТ ІЗ МЕДОМ
  2. Чай з цукром, варенням, джемом, медом, повидлом




Переглядів: 687

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | ОБЛІК ПРОЦЕСУ ПРИДБАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ АКТИВІВ ПІДПРИЄСТВА

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.