МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Інструкціящодо визначення зараження отруйними речовинами продовольства і води за допомогою приладу хімічної розвідки ПХР-МВ) Прилад ПХР-МВ використовується на 1 етапі медичної експертизи і дозволяє визначити у харчових продуктах та воді: наявність таких отруйних речовин, як зарин, зоман, Vi-гази, іприт, люїзит, трихлортриетил, хлорціан, синильну кислоту, фосген, дифосген; лише у воді – миш’якові похідні отруйні речовини, алкалоїди, солі важких металів. Крім того, прилад дозволяє відібрати проби продуктів і води для проведення бактеріологічного аналізу. Перед відбором проби продуктів, води необхідно обстежити продовольчий об’єкт з метою виявлення ознак зараження отруйними речовинами. Пробу продукту слід брати з поверхні у місцях очевидного, найбільшого забруднення на глибину 2-3 см, зрізуючи ножицями і пінцетом або користуючись совком. Роздрібнену пробу вміщують у склянку приладу на 2/3 об’єму, а воду – у дрексельну пробірку, наповнюючи її до 1, 2 або 3 мл у залежності від виду отруйних речовин. Індикаторну трубку для конкретної отруйної речовини обламують з обох кінців, зробивши насічки круглим ножем на торці ручки насоса. Верхнім (з маркуванням) кінцем трубку приєднують до короткої (гумової) трубки склянки з пробою, а нижнім кінцем — до насоса. Здійснюють певну кількість повільних всмоктувань насосом (різну для кожної отруйної речовини). Порівнюють інтенсивність та колір забарвлення в індикаторній трубці з еталоном на касеті для відповідної отруйної речовини. Так, для хлорціану, синильної кислоти здійснюють 30 всмоктувань. При наявності отруйної речовини нижня частина реактиву у трубці забарвлюється у малиновий або червоно-фіалковий колір. Для зарину, зоману і Vi-газів роблять 30-60 всмоктувань після розбивання верхньої ампули з рідким реактивом. Через 5 хвилин розбивається друга ампула. Ампули розбиваються голками у рукоятці насоса відповідно до кількості кілець маркування на ампулі та рукоятці насоса. Червоне або рожеве забарвлення свідчить про те, що проба позитивна, жовте про те, що проба негативна. Чутливість приладу становить 5 х 10-7мг/л або мг/кг. Для решти отруйних речовин слід вивчити інструкцію до приладу. Додаток 5 Інструкція Щодо визначення радіоактивного забруднення продуктів і води за допомогою Читайте також:
|
||||||||
|