Миколаїв
Додаток Б
Урожайність основної продукції сільськогосподарських культур, ц/га
Культура, строк повернення на попереднє місце вирощування
| Попередник
| пшениця озима
| жито озиме
| ячмінь озимий
| пшениця яра
| ячмінь ярий
| овес
| просо
| гречка
| кукурудза
| горох
| вика
| соя
| ріпак озимий
| ріпак ярий
| озимі на
зелений корм
| люцерна на 1 укіс
| конюшина на 1 укіс
| еспарцет на 1 укіс
| люцерна на 2 укоси
| однорічні трави на
сіно чи зелений корм
| кукурудза
на зелений корм
| кукурудза на силос
| буряки кормові
| буряки цукрові
| соняшник
| картопля
середньостигла
| картопля
ранньостигла
| льон олійний
| Пшениця озима, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
|
|
|
| Жито озиме, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
|
|
|
| Ячмінь озимий, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
|
|
|
| Пшениця яра, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ячмінь ярий, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Овес, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Просо, 3–4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Гречка, 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Кукурудза, 1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Горох, 3–4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| Х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Вика, 3–4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| Х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Соя, 2–3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ріпак озимий, 5–6
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
|
| Ріпак ярий, 5–6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Буряки цукрові, 3–4
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
|
|
|
| Соняшник, 6–7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
| Буряки кормові, 3–4
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
|
|
|
| Озимі на зелений корм, 1
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
|
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
|
|
|
| Люцерна на 1 укіс (сіно),
3–4
| х
| х
| х
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Люцерна на 1 укіс (зелена маса), 3–4
| х
| х
| х
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Конюшина на 1 укіс (сіно), 3–4
| х
| х
| х
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Конюшина на 1 укіс (зелена маса), 3–4
| х
| х
| х
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| продовження додатку Б
Культура, строк повернення на попереднє місце вирощування
| Попередник
| пшениця озима
| жито озиме
| ячмінь озимий
| пшениця яра
| ячмінь ярий
| овес
| просо
| гречка
| кукурудза
| горох
| вика
| соя
| ріпак озимий
| ріпак ярий
| озимі на
зелений корм
| люцерна на 1 укіс
| конюшина на 1 укіс
| еспарцет на 1 укіс
| люцерна на 2 укоси
| однорічні трави на
сіно чи зелений корм
| кукурудза
на зелений корм
| кукурудза на силос
| буряки кормові
| буряки цукрові
| соняшник
| картопля
середньостигла
| картопля
ранньостигла
| льон олійний
| Еспарцет на 1 укіс (сіно),
3–4
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Еспарцет на 1 укіс (зелена маса), 3–4
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Люцерна на 2 укоси (сіно), 3–4
| х
| х
| х
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Люцерна на 2 укоси (зелена маса), 3–4
| х
| х
| х
|
|
|
|
| х
| х
| х
| Х
| х
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
| Однорічні трави (сіно), 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
| Однорічні трави (зелена маса), 1–2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
| Кукурудза на зелений корм, 1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
| Кукурудза на силос, 1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
|
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
| Картопля, 1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| х
| х
| х
| х
| х
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Льон олійний, 5–6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Гірчиця біла(зелена маса)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Редька олійна(зелена маса)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Фацелія(зелена маса)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | |
Додаток В
Винос елементів живлення кг на 1 ц основної продукції з врахуванням побічної (середні узагальнені дані)
Культура
| N
| P2O5
| K2O
| Озима пшениця
| 3,0-3,5
| 0,9-1,2
| 1,8-25
| Яра пшениця
| 3,3-4,0
| 1,0-1,3
| 1,9-2,7
| Озиме жито
| 2,9-3,3
| 1,1-1,4
| 2,2-3,0
| Ячмінь
| 2,3-2,7
| 0,9-1,1
| 1,7-2,2
| Овес
| 2,9-3,5
| 1,2-1,5
| 2,4-2,9
| Кукурудза
| 2,9-3,3
| 0,9-1,2
| 3,0-3,5
| Просо
| 3,0-3,5
| 0,9-1,2
| 2,0-2,7
| Сорго
| 3,4-3,8
| 1,0-1,2
| 1,5-1,9
| Рис
| 2,6-3,0
| 1,2-1,5
| 3,2-3,6
| Гречка
| 2,9-3,5
| 1,3-1,6
| 3,6-4,2
| Горох
| 6,0-6,8
| 1,3-1,6
| 1,9-2,2
| Люпин (однорічний)
| 6,0-6,9
| 1,8-2,0
| 4,0-5,0
| Соя
| 6,5-7,5
| 1,3-1,7
| 1,8-2,2
| Картопля
| 0,5-0,7
| 0,2-0,4
| 1,3-1,6
| Льон-довгунець – насіння
- соломка
| 7,0-8,5
| 3,5-4,5
| 6,5-7,5
| 1,15-1,4
| 0,8-0,9
| 1,6-1,9
| Коноплі – соломка
| 1,8-2,2
| 0,5-0,7
| 0,9-1,2
| Соняшник
| 5,0-7,0
| 2,5-2,8
| 13,5-19,5
| Цукрові буряки
| 0,4-0,55
| 0,15-0,2
| 0,6-0,9
| Кормові буряки
| 0,2-0,35
| 0,08-0,15
| 0,5-0,9
|
Додаток Г
Коефіцієнти використання елементів живлення з ґрунтових запасів (середні узагальнені дані)
Культура
| N
| P2O5
| K2O
| Озима пшениця
| 0,2-0,35
| 0,05-0,15
| 0,08-0,2
| Яра пшениця
| 0,2-0,3
| 0,05-0,1
| 0,06-0,18
| Озиме жито
| 0,2-0,35
| 0,05-0,15
| 0,08-0,29
| Ячмінь
| 0,105-0,35
| 0,05-0,15
| 0,06-0,12
| Овес
| 0,2-0,35
| 0,05-0,15
| 0,08-0,16
| Кукурудза
| 0,25-0,4
| 0,06-0,18
| 0,08-0,3
| Просо
| 0,15-0,35
| 0,05-0,13
| 0,06-0,15
| Сорго
| 0,15-0,4
| 0,06-0,15
| 0,07-0,17
| Рис
| 0,25-0,45
| 0,08-0,18
| 0,08-0,18
| Гречка
| 0,15-0,35
| 0,05-0,15
| 0,06-0,15
| Горох
| 0,3-0,55
| 0,09-0,18
| 0,06-0,19
| Люпин (однорічний)
| 0,3-0,65
| 0,08-0,18
| 0,07-0,36
| Соя
| 0,3-0,45
| 0,09-0,15
| 0,06-0,15
| Картопля
| 0,2-0,35
| 0,07-0,15
| 0,09-0,4
| Льон-довгунець – насіння
- соломка
| 0,25-0,35
| 0,03-0,14
| 0,07-0,2
| 0,22-0,32
| 0,03-0,12
| 0,06-0,18
| Коноплі - соломка
| 0,2-0,35
| 0,08-0,15
| 0,06-0,15
| Соняшник
| 0,3-0,45
| 0,07-0,17
| 0,08-0,24
| Цукрові буряки
| 0,25-0,5
| 0,06-0,15
| 0,07-0,4
| Кормові буряки
| 0,2-0,45
| 0,05-0,12
| 0,06-0,25
|
Додаток Д
Коефіцієнти використання елементів живлення польовими культурами з мінеральних добрив (середні узагальнені дані)
Культура
| N
| P2O5
| K2O
| Озима пшениця
| 0,55-0,85
| 0,15-0,45
| 0,55-0,95
| Яра пшениця
| 0,45-0,75
| 0,15-0,35
| 0,55-0,85
| Озиме жито
| 0,56-0,8
| 0,25-0,4
| 0,65-0,8
| Ячмінь
| 0,6-0,75
| 0,2-0,4
| 0,6-0,7
| Овес
| 0,6-0,8
| 0,25-0,35
| 0,65-0,85
| Кукурудза
| 0,65-0,85
| 0,25-0,45
| 0,75-0,95
| Просо
| 0,55-0,75
| 0,25-0,4
| 0,65-0,85
| Сорго
| 0,55-0,8
| 0,25-0,35
| 0,65-0,85
| Рис
| 0,6-0,85
| 0,25-0,3
| 0,75-0,9
| Гречка
| 0,5-0,7
| 0,3-0,45
| 0,7-0,9
| Горох
| 0,5-0,8
| 0,3-0,45
| 0,7-0,8
| Люпин (однорічний)
| 0,5-0,9
| 0,15-0,4
| 0,55-0,75
| Соя
| 0,5-0,75
| 0,25-0,4
| 0,65-0,85
| Картопля
| 0,5-0,8
| 0,25-0,35
| 0,85-0,95
| Льон-довгунець – насіння
| 0,55-0,7
| 0,15-0,35
| 0,65-0,85
| Коноплі - соломка
| 0,55-0,65
| 0,15-0,3
| 0,65-0,8
| Соняшник
| 0,55-0,75
| 0,25-0,35
| 0,65-0,95
| Цукрові буряки
| 0,6-0,85
| 0,25-0,45
| 0,7-0,95
| Кормові буряки
| 0,65-0,9
| 0,3-0,45
| 0,8-0,95
|
Додаток Е
Коефіцієнти переводу основної продукції в побічну
Культура
| Коефіцієнт
| Пшениця озима
| 1,3
| Жито озиме
| 1,5
| Ячмінь озимий
| 1,3
| Пшениця яра
| 1,2
| Ячмінь ярий
| 1,2
| Овес
| 1,2
| Просо
| 1,2
| Кукурудза
| 1,5
| Гречка
| 1,3
| Горох
| 1,0
| Вика
| 1,0
| Соя
| 1,5
| Буряки кормові
| 0,3
| Буряки цукрові
| 0,5
| Ріпак
| 1,4
| Льон олійний
| 1,4
| Соняшник
| 2,0
|
Додаток Ж
Вміст кормових одиниць і перетравного протеїну
в 1 ц рослинницької продукції, ц
Культура
| Продукція
| Вміст
| кормових одиниць
| перетравного протеїну
|
|
|
|
| Пшениця озима
| зерно
солома
зелена маса
| 1,28
0,20
0,20
| 0,106
0,005
0,025
| Жито озиме
| зерно
солома
зелена маса
| 1,15
0,21
0,17
| 0,091
0,009
0,022
| Ячмінь озимий
| зерно
солома
| 1,20
0,35
| 0,087
0,014
| Пшениця яра
| зерно
солома
| 1,29
0,19
| 0,114
0,008
| Ячмінь ярий
| зерно
солома
| 1,15
0,34
| 0,085
0,013
| Овес
| зерно
солома
| 1,00
0,31
| 0,079
0,017
| Просо
| зерно
солома
| 0,98
0,40
| 0,076
0,023
| Горох
| зерно
солома
зелена маса
| 1,18
0,30
0,17
| 0,192
0,035
0,028
| Вика яра
| зерно
солома
зелена маса
| 1,16
0,22
0,18
| 0,220
0,024
0,033
| Соя
| зерно
солома
зелена маса
| 1,45
0,38
0,16
| 0,281
0,024
0,025
| Гречка
| зерно
солома
| 0,68
0,29
| 0,079
0,028
| Кукурудза
| зерно
стебла
силос
зелена маса
| 1,33
0,35
0,21
0,16
| 0,073
0,010
0,014
0,013
| Картопля
| бульби
| 0,30
| 0,009
| Буряки кормові
| коренеплоди
гичка
| 0,12
0,10
| 0,009
0,018
| Буряки цукрові
| коренеплоди
гичка
| 0,24
0,16
| 0,007
0,019
|
продовження додатку Ж
|
|
|
| Конюшина
| зелена маса
сіно
солома
| 0,20
0,52
0,17
| 0,026
0,078
0,028
| Люцерна
| зелена маса
сіно
солома
| 0,18
0,44
0,20
| 0,039
0,101
0,033
| Еспарцет
| зелена маса
сіно
солома
| 0,22
0,50
0,20
| 0,031
0,099
0,033
| Буркун
| зелена маса
сіно
| 0,24
0,46
| 0,036
0,079
| Вико-вівсяна сумішка
| зелена маса
сіно
| 0,17
0,45
| 0,033
0,067
| Вико-ячмінна сумішка
| зелена маса
сіно
| 0,18
0,46
| 0,025
0,069
| Горохо-вівсяна сумішка
| зелена маса
сіно
| 0,18
0,55
| 0,028
0,086
| Гірчиця біла
| зелена маса
| 0,21
| 0,014
| Редька олійна
| зелена маса
| 0,14
| 0,017
| Ріпак озимий
| насіння
солома
зелена маса
| 1,98
0,09
0,19
| 0,157
0,014
0,023
| Ріпак ярий
| насіння
солома
зелена маса
| 1,96
0,09
0,14
| 0,154
0,014
0,022
| Соняшник
| насіння
| 0,78
| 0,144
| Льон олійний
| насіння
| 1,71
| 0,187
| Фацелія
| зелена маса
| 0,18
| 0,016
|
Додаток З
Мінералізація гумусу, вихід рослинних решток та їх гуміфікація
Культура
| Мінералізація гумусу за вегетацію, т/га
| Вихід рослинних решток, % від урожайності основної продукції
| Гуміфікація рослинних решток, %
| Озимі зернові
| 0,8
|
|
| Ячмінь ярий
| 0,8
|
|
| Овес
| 0,8
|
|
| Просо
| 0,9
|
|
| Гречка
| 0,8
|
|
| Кукурудза
| 1,5
|
|
| Горох
| 0,8
|
|
| Вика
| 1,0
|
|
| Соя
| 1,0
|
|
| Соняшник
| 1,5
|
|
| Буряки цукрові
| 2,0
|
|
| Буряки кормові
| 2,0
|
|
| Картопля
| 1,5
|
|
| Озимі на зелений корм
| 0,7
|
|
| Багаторічні трави на сіно (1 укіс)
| 0,3
|
|
| Багаторічні трави на сіно (2 укоси)
| 0,7
|
|
| Однорічні трави на сіно
| 0,8
|
|
| Однорічні трави на зелений корм
| 0,8
|
|
| Кукурудза на зелений корм і силос
| 1,2
|
|
| Ріпак озимий
| 0,8
|
|
| Ріпак ярий
| 0,8
|
|
| Льон олійний
| 1,0
|
|
| Чистий пар
| 2,2
|
|
| Гірчиця,редька олійна, фацелія на зелену масу
| 0,7
|
| 0,15
| Вихід гумусу з гною – 5,6%.
Вихід гумусу з соломи колосових і зернобобових – 25%.
Додаток К
Площа полів, характеристика рельєфу, ґрунтового покриву та типу забур’яненості
Номер
поля
| Площа,х
га
| Характеристика
рельєфу
| Крутизна
схилу,
градусів
| Типи ґрунтів
| Товщина
гумусового
горизонту,
см
| Глибина
орного
шару, см
| Рівноважна щільність
ґрунту,
г/см3
| Ступінь і тип забур’янення
| I
|
| Рівнинний
|
| Чорнозем типовий
|
|
| 1,22
| Середня, кореневищ-ний
| II
|
| Схил складний
|
| Ясно-сірий опідзолений
|
|
| 1,40
| Середня, малорічний
| III
|
| Схил складний
|
| Сірий опідзолений
|
|
| 1,33
| Низька, малорічний
| IV
|
| Рівнинний
| 0,5
| Чорнозем опідзолений
|
|
| 1,21
| Середня, малорічно-корене-паростковий
| V
|
| Схил складний
|
| Чорнозем опідзолений слабо змитий
|
|
| 1,24
| Висока, корене-паростковий
| VI
|
| Схил простий
|
| Чорнозем опідзолений слабозмитий
|
|
| 1,25
| Низька, малорічний
| VII
|
| Схил складний
|
| Темно-сірий опідзолений
|
|
| 1,30
| Висока,
малорічний
| VIII
|
| Рівнинний
|
| Темно-сірий опідзолений
|
|
| 1,30
| Низька, малорічний
| IX
|
| Схил простий
|
| Чорнозем опідзолений середньозмитий
|
|
| 1,26
| Висока,
малорічний
| X
|
| Схил складний
|
| Чорнозем опідзолений
|
|
| 1,21
| Висока, малорічно-корене-паростковий
| х– площа,га кожного поля вказана в завданні перед попередників і попередників.
Додаток Л
Переважаючі бур’яни в різних полях сівозміни
Номер поля
| Назва бур’янів
| I
| Пирій повзучий
| II
| Щириця звичайна, лобода, мишій сизий і зелений
| III
| Гірчиця польова, просо куряче, щириця
| IV
| Лобода, мишій зелений і сизий, осот рожевий
| V
| Осоти рожевий та жовтий, березка польова
| VI
| Лобода, щириця, чистець однорічний
| VII
| Гірчиця польова, редька дика, гречка витка
| VIII
| Талабан польовий, грицики, сокирки
| IX
| Просо куряче, мишій сизий і зелений, щириця звичайна, лобода
| X
| Гикавка сіра, березка польова, осот жовтий
|
Читайте також: - Гр.Толочиній Тетяні Миколаївні
- Зіненко Ірина Миколаївна
- к.т.н.Максімовою Іриною Миколаївною
- Та споруд гр. Гайван Катерині Миколаївні
- Та споруд гр. Марченко Ользі Миколаївні
- Та споруд гр. Худобі Марії Миколаївні
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|