Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Миколаїв

 


Додаток Б

Урожайність основної продукції сільськогосподарських культур, ц/га

Культура, строк повернення на попереднє місце вирощування Попередник
пшениця озима жито озиме ячмінь озимий пшениця яра ячмінь ярий овес просо гречка кукурудза горох вика соя ріпак озимий ріпак ярий озимі на зелений корм люцерна на 1 укіс конюшина на 1 укіс еспарцет на 1 укіс люцерна на 2 укоси однорічні трави на сіно чи зелений корм кукурудза на зелений корм кукурудза на силос буряки кормові буряки цукрові соняшник картопля середньостигла картопля ранньостигла льон олійний
Пшениця озима, 1–2 х х х х
Жито озиме, 1–2 х х х х
Ячмінь озимий, 1–2 х х х х
Пшениця яра, 1–2
Ячмінь ярий, 1–2
Овес, 1–2
Просо, 3–4
Гречка, 1–2
Кукурудза, 1 х
Горох, 3–4 х Х х х х х х х
Вика, 3–4 х Х х х х х х х
Соя, 2–3 х х х х х
Ріпак озимий, 5–6 х х х х х х
Ріпак ярий, 5–6
Буряки цукрові, 3–4 х х х х х х х х х х х
Соняшник, 6–7 х х х х х х
Буряки кормові, 3–4 х х х х х х х х х х х
Озимі на зелений корм, 1 х х х х х
Люцерна на 1 укіс (сіно), 3–4 х х х х х х Х х х х х х х х х х х х
Люцерна на 1 укіс (зелена маса), 3–4 х х х х х х Х х х х х х х х х х х х
Конюшина на 1 укіс (сіно), 3–4 х х х х х х Х х х х х х х х х х х х
Конюшина на 1 укіс (зелена маса), 3–4 х х х х х х Х х х х х х х х х х х х

продовження додатку Б

Культура, строк повернення на попереднє місце вирощування Попередник
пшениця озима жито озиме ячмінь озимий пшениця яра ячмінь ярий овес просо гречка кукурудза горох вика соя ріпак озимий ріпак ярий озимі на зелений корм люцерна на 1 укіс конюшина на 1 укіс еспарцет на 1 укіс люцерна на 2 укоси однорічні трави на сіно чи зелений корм кукурудза на зелений корм кукурудза на силос буряки кормові буряки цукрові соняшник картопля середньостигла картопля ранньостигла льон олійний
Еспарцет на 1 укіс (сіно), 3–4 х х х Х х х х х х х х х х х х
Еспарцет на 1 укіс (зелена маса), 3–4 х х х Х х х х х х х х х х х х
Люцерна на 2 укоси (сіно), 3–4 х х х х х х Х х х х х х х х х х х х
Люцерна на 2 укоси (зелена маса), 3–4 х х х х х х Х х х х х х х х х х х х
Однорічні трави (сіно), 1–2 х х х х х х х х х
Однорічні трави (зелена маса), 1–2 х х х х х х х х х
Кукурудза на зелений корм, 1 х х х х
Кукурудза на силос, 1 х х х х х
Картопля, 1 х х х х х
Льон олійний, 5–6
Гірчиця біла(зелена маса)                                    
Редька олійна(зелена маса)                                    
Фацелія(зелена маса)                                    

 

 

 
 

Додаток В

Винос елементів живлення кг на 1 ц основної продукції з врахуванням побічної (середні узагальнені дані)

 

Культура N P2O5 K2O
Озима пшениця 3,0-3,5 0,9-1,2 1,8-25
Яра пшениця 3,3-4,0 1,0-1,3 1,9-2,7
Озиме жито 2,9-3,3 1,1-1,4 2,2-3,0
Ячмінь 2,3-2,7 0,9-1,1 1,7-2,2
Овес 2,9-3,5 1,2-1,5 2,4-2,9
Кукурудза 2,9-3,3 0,9-1,2 3,0-3,5
Просо 3,0-3,5 0,9-1,2 2,0-2,7
Сорго 3,4-3,8 1,0-1,2 1,5-1,9
Рис 2,6-3,0 1,2-1,5 3,2-3,6
Гречка 2,9-3,5 1,3-1,6 3,6-4,2
Горох 6,0-6,8 1,3-1,6 1,9-2,2
Люпин (однорічний) 6,0-6,9 1,8-2,0 4,0-5,0
Соя 6,5-7,5 1,3-1,7 1,8-2,2
Картопля 0,5-0,7 0,2-0,4 1,3-1,6
Льон-довгунець – насіння - соломка 7,0-8,5 3,5-4,5 6,5-7,5
1,15-1,4 0,8-0,9 1,6-1,9
Коноплі – соломка 1,8-2,2 0,5-0,7 0,9-1,2
Соняшник 5,0-7,0 2,5-2,8 13,5-19,5
Цукрові буряки 0,4-0,55 0,15-0,2 0,6-0,9
Кормові буряки 0,2-0,35 0,08-0,15 0,5-0,9

 

Додаток Г

Коефіцієнти використання елементів живлення з ґрунтових запасів (середні узагальнені дані)

 

Культура N P2O5 K2O
Озима пшениця 0,2-0,35 0,05-0,15 0,08-0,2
Яра пшениця 0,2-0,3 0,05-0,1 0,06-0,18
Озиме жито 0,2-0,35 0,05-0,15 0,08-0,29
Ячмінь 0,105-0,35 0,05-0,15 0,06-0,12
Овес 0,2-0,35 0,05-0,15 0,08-0,16
Кукурудза 0,25-0,4 0,06-0,18 0,08-0,3
Просо 0,15-0,35 0,05-0,13 0,06-0,15
Сорго 0,15-0,4 0,06-0,15 0,07-0,17
Рис 0,25-0,45 0,08-0,18 0,08-0,18
Гречка 0,15-0,35 0,05-0,15 0,06-0,15
Горох 0,3-0,55 0,09-0,18 0,06-0,19
Люпин (однорічний) 0,3-0,65 0,08-0,18 0,07-0,36
Соя 0,3-0,45 0,09-0,15 0,06-0,15
Картопля 0,2-0,35 0,07-0,15 0,09-0,4
Льон-довгунець – насіння - соломка 0,25-0,35 0,03-0,14 0,07-0,2
0,22-0,32 0,03-0,12 0,06-0,18
Коноплі - соломка 0,2-0,35 0,08-0,15 0,06-0,15
Соняшник 0,3-0,45 0,07-0,17 0,08-0,24
Цукрові буряки 0,25-0,5 0,06-0,15 0,07-0,4
Кормові буряки 0,2-0,45 0,05-0,12 0,06-0,25

 

Додаток Д

Коефіцієнти використання елементів живлення польовими культурами з мінеральних добрив (середні узагальнені дані)

 

Культура N P2O5 K2O
Озима пшениця 0,55-0,85 0,15-0,45 0,55-0,95
Яра пшениця 0,45-0,75 0,15-0,35 0,55-0,85
Озиме жито 0,56-0,8 0,25-0,4 0,65-0,8
Ячмінь 0,6-0,75 0,2-0,4 0,6-0,7
Овес 0,6-0,8 0,25-0,35 0,65-0,85
Кукурудза 0,65-0,85 0,25-0,45 0,75-0,95
Просо 0,55-0,75 0,25-0,4 0,65-0,85
Сорго 0,55-0,8 0,25-0,35 0,65-0,85
Рис 0,6-0,85 0,25-0,3 0,75-0,9
Гречка 0,5-0,7 0,3-0,45 0,7-0,9
Горох 0,5-0,8 0,3-0,45 0,7-0,8
Люпин (однорічний) 0,5-0,9 0,15-0,4 0,55-0,75
Соя 0,5-0,75 0,25-0,4 0,65-0,85
Картопля 0,5-0,8 0,25-0,35 0,85-0,95
Льон-довгунець – насіння 0,55-0,7 0,15-0,35 0,65-0,85
Коноплі - соломка 0,55-0,65 0,15-0,3 0,65-0,8
Соняшник 0,55-0,75 0,25-0,35 0,65-0,95
Цукрові буряки 0,6-0,85 0,25-0,45 0,7-0,95
Кормові буряки 0,65-0,9 0,3-0,45 0,8-0,95

 

Додаток Е

Коефіцієнти переводу основної продукції в побічну

 

Культура Коефіцієнт
Пшениця озима 1,3
Жито озиме 1,5
Ячмінь озимий 1,3
Пшениця яра 1,2
Ячмінь ярий 1,2
Овес 1,2
Просо 1,2
Кукурудза 1,5
Гречка 1,3
Горох 1,0
Вика 1,0
Соя 1,5
Буряки кормові 0,3
Буряки цукрові 0,5
Ріпак 1,4
Льон олійний 1,4
Соняшник 2,0

 

Додаток Ж

Вміст кормових одиниць і перетравного протеїну

в 1 ц рослинницької продукції, ц

 

Культура Продукція Вміст
кормових одиниць перетравного протеїну
Пшениця озима зерно солома зелена маса 1,28 0,20 0,20 0,106 0,005 0,025
Жито озиме зерно солома зелена маса 1,15 0,21 0,17 0,091 0,009 0,022
Ячмінь озимий зерно солома 1,20 0,35 0,087 0,014
Пшениця яра зерно солома 1,29 0,19 0,114 0,008
Ячмінь ярий зерно солома 1,15 0,34 0,085 0,013
Овес зерно солома 1,00 0,31 0,079 0,017
Просо зерно солома 0,98 0,40 0,076 0,023
Горох зерно солома зелена маса 1,18 0,30 0,17 0,192 0,035 0,028
Вика яра зерно солома зелена маса 1,16 0,22 0,18 0,220 0,024 0,033
Соя зерно солома зелена маса 1,45 0,38 0,16 0,281 0,024 0,025
Гречка зерно солома 0,68 0,29 0,079 0,028
Кукурудза зерно стебла силос зелена маса 1,33 0,35 0,21 0,16 0,073 0,010 0,014 0,013
Картопля бульби 0,30 0,009
Буряки кормові коренеплоди гичка 0,12 0,10 0,009 0,018
Буряки цукрові коренеплоди гичка 0,24 0,16 0,007 0,019

 

продовження додатку Ж

Конюшина зелена маса сіно солома 0,20 0,52 0,17 0,026 0,078 0,028
Люцерна зелена маса сіно солома 0,18 0,44 0,20 0,039 0,101 0,033
Еспарцет зелена маса сіно солома 0,22 0,50 0,20 0,031 0,099 0,033
Буркун зелена маса сіно 0,24 0,46 0,036 0,079
Вико-вівсяна сумішка зелена маса сіно 0,17 0,45 0,033 0,067
Вико-ячмінна сумішка зелена маса сіно 0,18 0,46 0,025 0,069
Горохо-вівсяна сумішка зелена маса сіно 0,18 0,55 0,028 0,086
Гірчиця біла зелена маса 0,21 0,014
Редька олійна зелена маса 0,14 0,017
Ріпак озимий насіння солома зелена маса 1,98 0,09 0,19 0,157 0,014 0,023
Ріпак ярий насіння солома зелена маса 1,96 0,09 0,14 0,154 0,014 0,022
Соняшник насіння 0,78 0,144
Льон олійний насіння 1,71 0,187
Фацелія зелена маса 0,18 0,016

 

 

Додаток З

Мінералізація гумусу, вихід рослинних решток та їх гуміфікація

 

Культура Мінералізація гумусу за вегетацію, т/га Вихід рослинних решток, % від урожайності основної продукції Гуміфікація рослинних решток, %
Озимі зернові 0,8
Ячмінь ярий 0,8
Овес 0,8
Просо 0,9
Гречка 0,8
Кукурудза 1,5
Горох 0,8
Вика 1,0
Соя 1,0
Соняшник 1,5
Буряки цукрові 2,0
Буряки кормові 2,0
Картопля 1,5
Озимі на зелений корм 0,7
Багаторічні трави на сіно (1 укіс) 0,3
Багаторічні трави на сіно (2 укоси) 0,7
Однорічні трави на сіно 0,8
Однорічні трави на зелений корм 0,8
Кукурудза на зелений корм і силос 1,2
Ріпак озимий 0,8
Ріпак ярий 0,8
Льон олійний 1,0
Чистий пар 2,2
Гірчиця,редька олійна, фацелія на зелену масу 0,7 0,15

Вихід гумусу з гною – 5,6%.

Вихід гумусу з соломи колосових і зернобобових – 25%.

 


Додаток К

Площа полів, характеристика рельєфу, ґрунтового покриву та типу забур’яненості

Номер поля Площа,х га Характеристика рельєфу Крутизна схилу, градусів Типи ґрунтів Товщина гумусового горизонту, см Глибина орного шару, см Рівноважна щільність ґрунту, г/см3 Ступінь і тип забур’янення
I   Рівнинний Чорнозем типовий 1,22 Середня, кореневищ-ний
II   Схил складний Ясно-сірий опідзолений 1,40 Середня, малорічний
III   Схил складний Сірий опідзолений 1,33 Низька, малорічний
IV   Рівнинний 0,5 Чорнозем опідзолений 1,21 Середня, малорічно-корене-паростковий
V   Схил складний Чорнозем опідзолений слабо змитий 1,24 Висока, корене-паростковий
VI   Схил простий Чорнозем опідзолений слабозмитий 1,25 Низька, малорічний
VII   Схил складний Темно-сірий опідзолений 1,30 Висока, малорічний
VIII   Рівнинний Темно-сірий опідзолений 1,30 Низька, малорічний
IX   Схил простий Чорнозем опідзолений середньозмитий 1,26 Висока, малорічний
X   Схил складний Чорнозем опідзолений 1,21 Висока, малорічно-корене-паростковий

х– площа,га кожного поля вказана в завданні перед попередників і попередників.


Додаток Л

Переважаючі бур’яни в різних полях сівозміни

 

Номер поля Назва бур’янів
I Пирій повзучий
II Щириця звичайна, лобода, мишій сизий і зелений
III Гірчиця польова, просо куряче, щириця
IV Лобода, мишій зелений і сизий, осот рожевий
V Осоти рожевий та жовтий, березка польова
VI Лобода, щириця, чистець однорічний
VII Гірчиця польова, редька дика, гречка витка
VIII Талабан польовий, грицики, сокирки
IX Просо куряче, мишій сизий і зелений, щириця звичайна, лобода
X Гикавка сіра, березка польова, осот жовтий

 

 


Читайте також:

  1. Гр.Толочиній Тетяні Миколаївні
  2. Зіненко Ірина Миколаївна
  3. к.т.н.Максімовою Іриною Миколаївною
  4. Та споруд гр. Гайван Катерині Миколаївні
  5. Та споруд гр. Марченко Ользі Миколаївні
  6. Та споруд гр. Худобі Марії Миколаївні




Переглядів: 411

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Система технологічних заходів захисту посівів сільськогосподарських культур сівозміни | Додаток М

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.041 сек.