Мета: закріпити теоретичні знання з пожежної безпеки.
Завдання:ознайомитись з чинниками і класами пожежі, способами припинення пожежі, засобами і речовинами пожежогасіння. Будовою, принципом дії і технічними характеристиками вогнегасників та автоматичними системами пожежогасіння (АСП), методикою розрахунку витрат води та потрібної кількості флегматизатора на пожежогасіння .
Завдання на підготовку до практичної роботи
Студент повинен вивчити теоретичний матеріал у відповідності зі списком наведеної літератури. Підготувати протокол виконання роботи. У протоколі вказати назву, мету, завдання роботи. Коротко викласти відповіді на питання для самоперевірки (№ 1-13), які наведені в методичних вказівках (МВ), а також виконати індивідуальне завдання. Задача 1 - для усіх професійних напрямків денної і заочної форм навчання (табл. 4.5) та задача 2 - для студентів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» професійного спрямування «Технології зберігання і переробки зерна» (табл. 4.6).
Знати: мету і зміст майбутньої роботи, класифікацію вогнегасників, призначення і принцип дії АСП, основні елементи устаткування водяного пожежогасіння.
Уміти:визначати клас пожежі та вибирати відповідно йому вогнегасну речовину (вогнегасник), використовувати вогнегасники будь-якого типу.