Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вихід ні дані

І. Продуктивність фарфорового заводу -Q млн. штук готових виробів на рік 2.Асортимент:

Чайний набір (2 одиниці) :чашка з блюдцем - 35%

Тарілка - 45%

Скульптура - 20%

3.Рецепт маси

Таблиця 1

Найменування Для маси, %  
Каолін Просянівський Х1  
Глина Х2  
Бентоніт Хз  
Пегматит Х4  
Кварцовий пісок Х5  
Глинозем Х6  
Бій 1 випалу Х7  
Бій 2 випалу    
  Разом  
  Понад 100%    
Кальцинова сода Х7  
Рідке скло Х8  

4.Вологість пластичної маси – Wм

5.Вологість шлікерної маси - Wш

6.Технологічні відходи по переділам

Таблиця 2.

Найменування Процент відходів
Живописно - муфельний цех n1
Сортувальний цех n2
2 випал n3
1 випал n4
Формувально - сушильний цех n5

7. Склад та маси асортименту

 

 

Таблиця 3.

Найменування асортименту К-ть т.. Маса Метод
    в ОДИНИЦІ, формування
    комплекті кг  
Чайний набір    
  В т.ч. чашка m1 Лиття
  блюдце m2 Формування
Тарілка m3 Формування
  Скульптура     m4   Лиття

 

 

8. Режим роботи формувально-сушильного цеху:

- цех працює в z змін

- тривалість зміни τ годин

 

2. ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗРАХУНОК

 

1. Визначаємо річний випуск продукції за асортиментом:

а) виробів чайного набору Q*0,35=Q1шт/рік
комплектів Q1 : С1 = Kком/рік

б) тарілка Q*0,45=Q2 шт/рік

в) скульптура Q*0,20=Q3 шт/рік

 

Таблиця 4. Розрахунок маси відлитих виробів

 

 

Найменування асортименту Один, вим. К-ть виробів за рік Маса одиниці виробу, кг Загальна маса
Чашка Шт. К m1 g1
Скульптура Шт. Q3 m4 g2
  Разом С3     G

 

Таблиця 5. Розрахунок маси відформованих виробів

 

 

Найменування асортименту Один, вим. К-ть виробів за рік Маса одиниці виробу, кг Загальна маса
Блюдце Шт. К m2 g3
Тарілка Шт. Q2 m3 g4
  Разом       F
  Загальна маса випуску:        

 

Загальна маса випуску: G + F = М т/рік

2. Визначаємо % виробів, виготовлених методом пластичного формування:

М- 100%

F-х

 

3. Визначаємо % виробів, виготовлених методом шлікерного лиття:

М- 100%

G-х

 

4. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в живописно-муфельному цеху (n1):

 

т/рік

 

шт/рік

5. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в сортувальному цеху (n2):

т/рік

шт/рік

6. Визначаємо масу випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в цеху 2 випалу (n3):

т/рік

шт/рік

7. Враховуючи, що маса глазурі на черепку складає 8% від маси виробу, визначаємо
масу випуску без глазурі:

т/рік

Маса глазурі складає:

М3 - М4 = М5 т/рік

8. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи цеху 1 випалу (n4):

т/рік

шт/рік

9. Визначаємо % витрати при прожарюванні маси:

ВВПм =

де х1,2,3 – вміст компонентів ,які входять до складу маси (табл. 2.3.1)

l1,2,3 - % ВПП компонентів, які входять до складу маси (з х-ки сировини)

10.Визначаємо масу річного випуску продукції за абсолютно-сухою масою:

т/рік

11. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи формувально-сушильного цеху (n5):

т/рік

шт/рік

12. Визначаємо абсолютно-суху масу відформованих виробів

M8 – 100%

X – P%

(т/рік)

13. Визначаємо потребу в пластичній масі з робочою вологістю Wм

 

 

(т/рік)

14. Визначаємо абсолютно-суху масу відлитих виробів

М8 - 100%

X – L%

(т/рік)

15. Визначаємо потребу в шлікерній масі з робочою вологістю Wм:

(т/рік)

16. Визначаємо кількість виробів у формувально-сушильному цеху, враховуючи

асортимент випуску:

а) чайний набір Q8 * 0,35 = Q9шт/рік

комплектів Q9 :C1 = K1ком/рік

б) тарілка Q8 * 0,45 =Q10 шт/рік

в) скульптура Q8 *0,20 = Q11 шт/рік

17. Складаємо таблиця руху напівфабрикату і маси
Визначаю корисний фонд робочого часу цеху

Для цього приймаю:

- кількість календарних днів на рік - К (за календарем)

- кількість святкових і неробочих днів на рік - С (за КЗпПУ)

- кількість вихідних днів - В

Тоді кількість робочих днів дільниці на рік складає

Р=К – С – В

а корисний фонд робочого часу складає

Т = τ*z*P (год/рік)

 

Таблиця 6. Рух маси та напівфабрикату

 

  Одиниця виміру За рік За місяць За добу За зміну За годину
Вироби які потрібно відформувати            
  в т.ч.            
  Блюдце Шт. К1 Q10:12 b*n a*τ*b Q10:Т=а
  Тарілка Шт. Q10        
Вироби які потрібно            
  відлити            
  в т.ч.            
  Чашка Шт. К1        
  Скульптура Шт. О11        
-5 Разом            
  Пластичні маси Т. а1        
  Шлікерні маси Т. В1        

 

 

РОЗРАХУНОК ДОПОМІЖНИХ МАТЕРІАЛІВ

Допоміжними матеріалами у формувально-сушильному цеху є:

а) гіпсові форми;

б) поролон;

Таблиця 7: Розрахунок потреби гіпсових форм

Найменування асортименту Одиниця виміру К-ть виробів за рік Обертів К-ть гнізд Загальна к-ть форм
Чашка Шт. К1 U k Y
Блюдце Шт. К1      
Тарілка Шт. Q10      
Скульптура Шт, Q11      

 

шт/рік

Згідно з заводськими даними, витрата поролону на 1 т готової продукції складає q0 кг, тоді на випуск потрібно:

q0 • М = S кг/рік, де

q0–витрата поролону на 1 т готової продукції;

Mмаса випуску згідно розрахунку.

 


Читайте також:

  1. I. Вихідні дані
  2. Альтернативна реалізація із вільним вихідним кодом – сервер SAMBA
  3. Аналіз вихідних даних і постановка задач на курсове проектування
  4. Аналіз вихідних даних і розробка конструкції пристрою, його робота
  5. Буття як вихідна категорія філософії
  6. Варіанти вихідних даних
  7. Варіанти вихідних даних
  8. Взаємозв’язок “вхід –трансформація –вихід “ на типових виробничих системах
  9. Вибір і обґрунтування вихідних величин для теплового розрахунку
  10. Визначення вихідних даних для тягового розрахунку
  11. Визначення часу початку руху частини, підрозділу із вихідного району
  12. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ І ВИХІДНІ ДАНІ




Переглядів: 435

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Спроектувати дільницю виготовлення гіпсових форм фарфорового заводу за заданою продуктивністю

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.