Дієтотерапія при гіперурикозурії/уратурії
(молочно-рослинна дієта, переважання лужних валентностей)
Не рекомендується
| Обмежується
| Дозволяється
| 1
| 2
| 3
| М’ясо, птиця, риба
| Бульйон м’ясний, рибний, печінка, язик, свинина, сало, баранячий та яловичий жир, нирки, оселедець, шпроти
| Відварене м’ясо нежирне, риба нежирна до 150 г на добу. 2-3 раза на тиждень м’ясо та рибу слід виключати з раціону
|
| Молочні продукти
|
| Сир, молоко, сметана, твердий сир, кисле молоко
| Молочні супи
| Яйця
|
| Обмежено
|
| Жири
|
|
| Вершкове масло, олія, риб’ячий жир
| Крупи
|
|
| Круп’яні страви
| Хліб та мучні вироби
|
| Здоба обмежено
| Чорний та білий хліб, мучні продукти
| Овочі
| Шпинат, щавель, редька, томати, квасоля, гриби
| Цибуля, часник, свіжі гриби
| Зелень та овочі, овочеві супи, овочеві страви краще комбінувати з круп’яними і мучними
| Плоди, солодкі страви, солодощі, фрукти та ягоди
| Шоколад, агруз, сливи, яблука антонівка, порічки, журавлина
| Полуниця, суниця
| Цукор, солодощі, ягоди та фрукти, лимони, вітаміни
| Напої
| Какао,міцний чай, кава натуральна, алкоголь
|
| Чай з молоком, настій шипшини, соки до 2,5 л/добу
| Прянощі
|
| Оцет
| Кориця, ваніль, лавровий лист, петрушка, кріп
|
Читайте також: - Дієтотерапія при гіпероксалурії
- Дієтотерапія при фосфатурії
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|