Захист запасів продовольства в надзвичайних ситуаціях
Основними завданнями служби торгівлі і харчування є:
- проведення попереджувальних заходів щодо захисту продовольства на базах, складах постачання і збереження від вражаючих факторів НС;
- проведення заходів щодо захисту запасів продовольства в період загрози і виникнення НС, при ліквідації інших наслідків;
- організація контролю за зараженням продовольства від РР, ОР, БЗ;
- забезпечення мер особистої безпеки персоналу при проведенні робіт на зараженій території;
- проведення заходів щодо знезаражування продовольства;
- забезпечення порядку у видачі дозволу на вживання знезаражених продуктів харчування, утилізація або знищення продуктів, що не піддаються знезаражуванню;
- організація харчування для населення, особового складу формувань ЦО в осередках радіоактивного, хімічного зараження і у районах стихійних лих, організація пересувних пунктів харчування, продовольства і речового постачання.