МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Завчасні заходи щодо захисту запасів продовольства
Значна частина запасів продовольства, харчової сировини зосереджена в більших містах. При НС мирного і воєнного часу ці запаси можуть піддаватися знищенню або зараженню РР, ОР, БЗ. Тому повинні передбачатися заходи для раціонального розміщення споруджуваних баз, складів і розподільних холодильників. Склади довгострокового зберігання продовольства, харчової сировини повинні розміщатися поза зонами можливих руйнувань, катастрофічних затоплень, можливих аварійних викидів ХНР, радіоактивного забруднення і відповідати наступним вимогам: - забезпечуватися зручними під'їзними дорогами для прийому і видачі харчової сировини; - відповідати санітарно-технічним і протипожежним нормам; - забезпечуватися резервними або автономними джерелами електропостачання; - захищатися від проникнення ґрунтових і поталих вод. Вивозу в першу чергу підлягають: - продукти першої необхідності, особливо в захисній тарі – борошно, крупа, цукор у мішках з поліетиленовими вкладками, всі види консервів; жири пряжені в бочках; масло вершкове, маргарин, масло рослинне в бочках і пляшках; молоко сухе в бочках фанерно-фанерно-штампованих з поліетиленовими вкладками; риба в дерев'яних заливних бочках; м'ясо і риба морожені при наявності в безпечних зонах холодильних ємностей; - продукти, які можуть використатися без кулінарної обробки і швидкого готування (ковбаси копчені і напівкопчені; шпик, сири сичугові, яєчний порошок, харчові концентрати, цукор і т.д.) При визначенні кількості продовольства, що підлягає вивозу з міста, із загального запасу продовольства віднімається та частина, що необхідна для забезпечення гарячим харчуванням змін, що залишаються в місті, що працюють на промислових об'єктах з невпинним виробництвом, і особового складу формувань ЦО, які беруть участь у локалізації і ліквідації наслідків НС. Продовольство, вивезене в безпечні місця, розміщається на складах, холодильниках, базах організацій торгівлі всіх форм власності, споживчої кооперації, інших міністерств і відомств. Одним з надійних засобів захисту продовольства є використання для цієї цілі складів, холодильників, обладнаних у відпрацьованих гірських або шахтних виробленнях і печерах. Заходи щодо герметизації складських приміщень
Основним засобом захисту запасів продовольства, харчової сировини, майна від зараження РР, ОР, БЗ є їхня максимальна ізоляція від навколишнього середовища. Це досягається шляхом: - проведення заходів щодо герметизації приміщень, овочесховищ, місць уведення і пропущення інженерних комунікацій, вентиляційних отворів, вантажних люків, віконних і дверних прорізів і інших отворів; - використання захисної тари для продуктів харчування; - використання при транспортуванні спеціального закритого транспорту (рефрижераторів, фургонів, машин із закритим кузовом, а також транспорту обладнаного цистернами, контейнерами і ін.); - використання вкривочного матеріалу.
Захисні властивості тари, її категорії і види
Використання захисної тари дозволяє не тільки зберегти якість і зменшити втрати продуктів при транспортуванні, прийманні і зберіганні, але і попередити їхнє можливе забруднення небезпечними домішками, що перебувають у навколишнім середовищі. Тара розділяється на транспортну (ящики, мішки, бочки металевої і дерев'яні, фляги з гумовою кільцевою прокладкою і т.д.) і споживчу (банки для консервів, банки із кришками, пляшки, пакети, коробки, пачки). По захисних властивостях тара ділитися на 3 категорії: - вища категорія, що захищає від будь-яких забруднень – це герметична і непроникна тара з металу (жерсті), стекла і пластмаси, включаючи дерев'яні заливні бочки, а також багатошарова тара із ламінованого і фольгованого паперу (упакування «Тетра-Пак-Асептік»); - перша категорія, що захищає від РР і БЗ (гази і пари ХНР може пропускати) – це дерев'яна, картонна, тихорєцька (текстильна) і паперова тара з полімерними вкладишами, тобто двошарова тара, що не забезпечує повну герметичність, а також бочки дерев'яні сухотарні, ящики дощаті, пляшки з поліхлорвінілу для рослинного масла і різних напоїв, подвійні паперові пакети для борошна, пакети із ламінованого паперу (упакування «Тетра-Пак»); - друга категорія, що захищає тільки від РР – це різновид тари 2-ї категорії, але без полімерних вкладишів (щільні ящики, тканинні і паперові мішки, коробки, пачки, бочки і т.д.). Багато продуктів розфасовуються в споживче впакування, що відповідає інтересам споживача. Ніж дрібніше фасування, тим вище захищеність продукту від зараження, тому що при ушкодженні впакування в умовах зараження губиться менша кількість продукту.
|
||||||||
|