Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Фізіологічні норми продуктів харчування по вікових групах на добу (в г.)

 

Назва продуктів Групи дітей
від 1 до 3 років від 3 до 7 років від 7 до 11 років від 11 до 15 років від 15 до 18 років
Хліб житній Хліб пшеничний Борошно пшеничне Макаронні вироби Крупа і бобові Борошно картопляне Картопля Овочі Баштанні культури Фрукти і ягоди свіжі Сухофрукти Цукор Мед Масло рослинне і маргарин Чай Какао Кава (суміш) М’ясопродукти Рибо продукти Молоко Масло вершкове Масло топлене Сир Сметана Сир голландський Яйця - - - -   0,1 0,5 - - - -   0,3 - -   0,3 -   0,3   0,8 0,5 3,5

 

( дані по енергетичній цінності продуктів харчування подано у додатку до практичної роботи №8).

 

Режим харчування.

Щоб органи травлення дитини нормально функціонували, їжа повинна надходити в них невеликими порціями через правильні проміжки часу(через кожні 3-4 год.).

Найсприятливіші умови для травлення створюються при чотириразовому харчуванні дитини, при чому на перший сніданок повинно припадати 20-25 процентів денної норми, на другий сніданок - 15-20%, на обід 40-50 %, на вечерю - 15-20%.

Дуже важливо, щоб їжа споживалась щодня з одні й ті самі години і щоб проміжки часу між кожною їдою були приблизно однаковими, тоді травний апарат „готується” до надходження в організм їжі, дитина їсть з апетитом. Безладне ж харчування порушує діяльність органів травлення і шкідливо впливає на засвоюваність їжі. На вечерю не треба давати багато і ситної їжі. Не слід давати дітям на вечерю мясні та « гострі» страви, каву, чай, шоколад, бо вони збуджують нервову систему і порушують сон. Вечеряти діти повинні не пізніше, як за півтори дві години до нічного сну, тоді сон буде спокійний, організм добре відпочине.

Учні молодших класів знаходяться в школі 4-5 год., а іноді і більше. Звичайно, одного ранкового сніданку вдома (або в шкільній їдальні - в школах-інтернатах, дитячих будинках) мало. Дослідження по вивченню харчування учнів у школі показали, що гарячі сніданки і обіди позитивно впливають на фізичний і розумовий розвиток дітей та підлітків, на їх здоровя і успішність. Харчування дітей в школі зменшує їх стомлюваність. Неприймання їжі протягом 5-6 год. є однією з причин розвитку в дітей недокрів’я та зниження опірності організму до хвороб.

Шкільні сніданки повинні становити - 15-20% всього добового раціону. Для учнів молодшого шкільного віку сніданок повинен становити не менше 300-400 ккал, а для учнів старшого шкільного віку – не менше 400-500, але не більше 600 ккал.




Переглядів: 319

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вікові зміни основного обміну у хлопчиків і дівчаток у зв’язку з віком і зростом. | Примірне меню шкільних сніданків.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.