МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||
Фізіологічні норми продуктів харчування по вікових групах на добу (в г.)
( дані по енергетичній цінності продуктів харчування подано у додатку до практичної роботи №8).
Режим харчування. Щоб органи травлення дитини нормально функціонували, їжа повинна надходити в них невеликими порціями через правильні проміжки часу(через кожні 3-4 год.). Найсприятливіші умови для травлення створюються при чотириразовому харчуванні дитини, при чому на перший сніданок повинно припадати 20-25 процентів денної норми, на другий сніданок - 15-20%, на обід 40-50 %, на вечерю - 15-20%. Дуже важливо, щоб їжа споживалась щодня з одні й ті самі години і щоб проміжки часу між кожною їдою були приблизно однаковими, тоді травний апарат „готується” до надходження в організм їжі, дитина їсть з апетитом. Безладне ж харчування порушує діяльність органів травлення і шкідливо впливає на засвоюваність їжі. На вечерю не треба давати багато і ситної їжі. Не слід давати дітям на вечерю м’ясні та « гострі» страви, каву, чай, шоколад, бо вони збуджують нервову систему і порушують сон. Вечеряти діти повинні не пізніше, як за півтори дві години до нічного сну, тоді сон буде спокійний, організм добре відпочине. Учні молодших класів знаходяться в школі 4-5 год., а іноді і більше. Звичайно, одного ранкового сніданку вдома (або в шкільній їдальні - в школах-інтернатах, дитячих будинках) мало. Дослідження по вивченню харчування учнів у школі показали, що гарячі сніданки і обіди позитивно впливають на фізичний і розумовий розвиток дітей та підлітків, на їх здоров’я і успішність. Харчування дітей в школі зменшує їх стомлюваність. Неприймання їжі протягом 5-6 год. є однією з причин розвитку в дітей недокрів’я та зниження опірності організму до хвороб. Шкільні сніданки повинні становити - 15-20% всього добового раціону. Для учнів молодшого шкільного віку сніданок повинен становити не менше 300-400 ккал, а для учнів старшого шкільного віку – не менше 400-500, але не більше 600 ккал.
|
|||||||||||||||||||||
|