Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Hair in food

There is a heavy stigma attached to the presence of hair in food in most societies. There is a risk that it may induce choking and vomiting, and also that it may be contaminated by toxic substances. Views differ as to the level of risk it poses to the inadvertent consumer.

In most countries, people working in the food industry are required to cover their hair. When people are served food which contains hair in restaurants or cafйs, it is usual for them to complain to the staff. Despite this, it is not a valid ground on which to sue the restaurant in the United States but in the United Kingdom it breaks the regulations of the UK Food Safety Act 1990 as it has been known to cause food poisoning and people can sue over this.

There are a range of possible reasons for the objection to hair in food, ranging from cultural taboos to the simple fact that it is difficult to digest and unpleasant to eat. It may also be interpreted as a sign of more widespread problems with hygiene. The introduction of complete capture hairnets is believed to have resulted in a decrease in incidents of contamination of this type.

Sometimes protein from human hair is used as a food ingredient, in bread and other such similar products. Such use of human hair in food is forbidden in Islam. Historically in Judaism, finding hair in food was a sign of bad luck.

Processing contaminants

Processing contaminants are generated during the processing of foods (e.g. heating, fermentation). They are absent in the raw materials, and are formed by chemical reactions between natural and/or added food constituents during processing. The presence of these contaminants in processed foods cannot be entirely avoided. Technological processes can be adjusted and/or optimized, however, in order to reduce the levels of formation of processing contaminants. There is also the possibility of metal chips from the processing equipment contaminating food. These can be identified using metal detection equipment. In many conveyor lines, the line will be stopped, or when weighing the product with a Check weigher, the item can be rejected for being over- or underweight or because small pieces of metal are detected within it.




Переглядів: 250

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Food contaminant | Food packaging types

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.