МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Read the text again and answer the questions.1 What do you need to consider in kitchen design? 2 What does a linear production line improve? 5 Why should storage areas be small? 6 Where must the cold preparation section be? 3 What does a separation of processes help avoid? 4 Where should the kitchen be? 7 Where are equipment and non-perishable goods stored? 8 Where are dishes stored?
Match the words to their definitions.
1 leftovers 2 storage 3 equipment 4 waste 5 packaging a __ the container or material that a product is sold in b __ food which remains after a meal c __ materials that are not wanted and remain after you have used something d ___ when you put things in a safe place until you need them e ___ the tools that are used for a particular job or activity
5 Complete the conversation between a restaurant manager and a head chef about a kitchen design with the information below. all sounds good can go could be do you agree do you think have you got I do I don't like to I suggest should be they need to be what about
Manager: What ideas (1) have you got for the kitchen design , chef? Head chef: Well , the new menu isn't too big or complicated , so (2) _________ a simple linear design. Manager: Where (3) ___________ the storage areas should be? Head chef: The cold storage (4) _____ _ next to the storeroom at the back of the kitchen with external access for deliveries and internal access to the cold preparation section. Manager: OK, but (5) _____ _ quite small, because there isn't a lot of space back there. Head chef: That's fine. (6) _________ have too many goods in storage. Manager: (7) ___________ the main kitchen and the dishwashing area? Head chef: Well, the main kitchen (8) ______ directly in front of the cold preparation area , which should be behind the service area so we get hot dishes out quickly to the serving staff. (9) _____________? Manager: Yes, (10) _______ _ Head chef: And the dishwashing area (11) _______ either to the left or the right side of the main kitchen so that dirty dishes can come back into the kitchen without getting in the way of the preparation area. Manager: Yes , that (12) __________ to me! Work in pairs. Role play a conversation between a food and beverage manager and a head chef. Discuss the type of kitchen design you want. Use the conversation in exercise 5 and the suggestions below to help you.
How about... ?/What about ... ? Why don't we .. . ? Let's ... I suggest... What do you suggest? What do you think about...? I agree ... I don't agree ... I think it should be ... I like/don't like/ prefer ... It can/could .. . Manager: Head chef: What ideas have you got for the kitchen design? Well, ...
|
||||||||
|