Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






КОЛЬОРОВІ РЕАКЦІЇ НА БІЛКИ

Теоретична частина.Білки (протеїни) – основна і найбільш важлива структурна і функціональна складова всіх живих організмів. В організмі людини до 45-50 % сухої маси припадає на білки. Розрізняють чотири рівні структурної організації білкової молекули: первинний, вторинний, третинний, четвертинний.Білки класифікують на дві групи: протеїни – прості білки, що складаються тільки з залишків амінокислот (наприклад: альбуміни, глобуліни, протаміни, гістони, проламіни, глутеліни); протеїди– складні білки, молекули яких крім залишків амінокислот містять інші компоненти – простетичні групи (нуклеопротеїди, хромопротеїди, металопротеїди, глікопротеїди, фосфопротеїди, ліпопротеїди). Біологічні функції білків: структурна; каталітична; гормональна; транспортна; захисна; механічна; енергетична.

Присутність білка можна виявити за допомогою ряду кольорових реакцій. Ці реакції властиві складовим частинам білка – амінокислотам або утвореним ними угрупованням. Поліпептиди та білки дають біуретову реакцію, характерну для наявності пептидних зв'язків (–NH–CO–). Білки реагують у лужному середовищі зкупрум (II) сульфатом і утворюють сполуки, які забарвлені у фіолетовий колір. Інтенсивність забарвлення пропорційна вмісту білків у досліджуваному матеріалі.

 

Обладнання та реактиви:штатив з пробірками, піпетки, колориметр фотоелектричний концентраційний КФК-2МП, розчини натрій гідроксиду, купрум (ІІ) сульфату, біуретовий реактив; розчин білку, стандартний розчин альбуміну (із людської або бичачої сироватки), досліджувана сироватка крові.




Переглядів: 4841

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Дослід 8.Окиснення олеїнової кислоти (за Вагнером) | Дослід 1. Уніфікований метод визначення загального білка в сироватці крові за стандартним розчином (біуретова реакція)

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.