Виробнича програма цеху включає асортименти, масу і кількість виро-бів, які випускають.
При розробці асортиментів виробів необхідно врахувати специфіку підприємства харчування, де планується виробництво і реалізація цих виро-бів. Кількість виробів, що випускає цех, якщо не визначено завданням,розра-ховують, виходячи із кількості відвідувачів підприємства харчування за день і норм споживання борошняних кондитерських виробів на одну людину.
Таблиця 1 - Виробнича програма кондитерського цеху
№ рец.
Вид виробу
Вихід, г
Кількість шт. або кг
Усього
1) Розрахунок кількості виробів роблять виходячи з їхньої загальної кількості згідно завданню або розрахункам.
2) Кількість виробів, які випускають масою 500г і більше /торти, пиро-ги, рулети, печиво і ін. /, слід перевести в штучні, виходячи із загальної маси виробу даного виду. Умовно приймають, що 1 кг тіста або 1 торт по виходу дорівнює 10 виробам.
3) При розрахунку магазину-кулінарії у виробничій програмі цеху вка-зують види і кількість тіста, виготовленого для реалізації в магазині «Куліна-рія».
Таблиця 2- Виробнича програма кондитерського цеху (приклад)
№ рец.
Вид виробу
Вихід, г
Число шт\кг
Трубочка заварна із кремом
Слойка із сиром
Муфточка листкова із кремом
Бісквітне «Бушеві»
Бісквітне фруктове
Піскове з білковим кремом
Разом