Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Задача 3.6

Оцінити конкурентну сили та абсолютну конкурентну силу Харківської бісквітної фабрики (ХБФ). Вихідна інформація про силу конкурентних позицій підприємства та його основних конкурентів наведена в табл. 3.13. Шкала вимірювання від 0 (min) до 10 (max) балів.

Таблиця 3.13– Результати ранжування підприємств-конкурентів, що є виробниками кондитерської продукції

№ з/п Критерій Оцінка сили конкурентних позицій
Полюс Корона Київ-Конті ХБФ
Частка ринку
Якість продукції
Прибутковість
Здатність до інновацій
Техніко-технологічний потенціал
Кадровий потенціал
Організаційний потенціал

Задача 3.7

На основі інформації, наведеної в табл. 3.14, побудувати лінію конкурент­ного профілю ЗАТ „ІНЕК”, що займається розробкою та впровадженням систем управління. Визначити, за якими позиціями підприємство випереджає конкурен­тів, а за якими – займає слабкі позиції в конкурентній боротьбі.

 

Таблиця 3.14 – Результати ранжування підприємств-конкурентів, що займаються розробкою та впровадженням систем управління

 

№ з/п Чинник Вага ЗАТ „ІНЕК” Конкуренти
Якість продукції 0,2
Ділова репутація 0,1
Рівень витрат 0,2
Технічний потенціал 0,1
Розробка та реалізація інновацій 0,1
Кадровий потенціал 0,2
Менеджмент 0,1
               

Задача 3.8

Провести SWOT-аналіз можливостей та загроз зовнішнього середовища для підприємства “Будпроект”, яке займається виробництвом будівельних матеріалів. Вихідна інформація щодо попередніх оцінок “парних” можливостей та загроз зо­внішнього середовища наведена в таблиці 3.15. Для кожної пари можливостей та загроз імовірності визначаються таким чином, щоб їх сума дорівнювала одиниці.

Таблиця 3.15 – Оцінка можливостей та загроз діяльності підприємства

Можливості Імовірність Оцінка (бали) Загрози Імовірність Оцінка (бали)
Зростання грошових доходів населення 0,3 Зменшення грошових доходів населення 0,7
Вихід на нові ринки будівельних послуг 0,6 Скорочення ринку будівельних послуг 0,4
Поява нових техно­логій будівництва 0,7 Відсутність нових тех­но­логій будівництва 0,3
Зниження торговель­них і митних бар’єрів 0,2 Збільшення торговель­них і митних бар’єрів 0,8
Ослаблення позицій фірм-конкурентів 0,5 Посилення позицій фірм-конкурентів 0,5
Зниження податкового тиску 0,1 Зростання податкового тиску 0,9

 




Переглядів: 540

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Задача-приклад 3.3 | Задача 3.9

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.