![]()
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Декантування та дегустація вина.Десантування вина. Декантування полягає в переливанні вина з пляшки в іншу ємність - як правило, в спеціальний графин, або "декантер". Сосуд цей може мати різноманітну форму, але обов'язково повинен бути виготовлений з прозорого скла або кришталю. Це необхідно не тільки для того, щоб насолоджуватись зовнішнім виглядом вина, - при декантації важливо стежити за процесом .
Мета декантування полягає, по-перше, у відокремленні вина від природного осаду, і по-друге, насиченні його киснем. 15-20 років по тому декантування було більш ніж необхідних для дозрілих вин (від 10 до 25 років), оскільки в той час вина практично не підлягали фільтруванню. Через деякий час після початку пляшкової витримки у вині з'являвся достатньо густий осад. Щоб запобігти ситуації, коли гість уже в другому налитому йому бокалі вина виявляє осад, необхідно було продемонструвати клієнту замовлену пляшку і обережно її декантувати. Частки осаду не є ознакою зіпсованого вина. Це результат природного процесу, який починається у вині на 5-10-му роках зберігання і який посилюється між 10-м і 25-м роком. Відтоді як винороби почали використовувати сучасні способи фільтрування, у винах навіть 15-20-річного віку осаду стало менше. Тому за теперішнього часу декантування служить, в основному, для досягнення іншої мети - збагачення вина киснем. Аромат вина при цьому розкривається, а смак молодих, ще агресивних танінів стає м'якше. Щоб не відкривати пляшку за годину до обіду, "кисневу недостатність" вина можна компенсувати при переливанні в графин. Чим швидше воно увійде в контакт з повітрям, тим скоріше воно стане готовим до вживання.
|
||||||||
|