Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Декантування та дегустація вина.

Десантування вина. Декантування полягає в переливанні вина з пляшки в іншу ємність - як правило, в спеціальний графин, або "декантер". Сосуд цей може мати різноманітну форму, але обов'язково повинен бути виготовлений з прозорого скла або кришталю. Це необхідно не тільки для того, щоб насолоджуватись зовнішнім виглядом вина, - при декантації важливо стежити за процесом .

 

Мета декантування полягає, по-перше, у відокремленні вина від природного осаду, і по-друге, наси­ченні його киснем. 15-20 років по тому декантування було більш ніж необхідних для дозрілих вин (від 10 до 25 років), оскільки в той час вина практично не підлягали фільтруван­ню.

Через деякий час після початку пляшкової витримки у вині з'являвся достатньо густий осад.

Щоб запобігти ситуації, коли гість уже в другому налитому йому бокалі вина виявляє осад, необхідно було продемонструвати клієнту замовлену пляшку і обережно її декантувати. Частки осаду не є ознакою зіпсованого вина. Це результат природного процесу, який починається у вині на 5-10-му роках зберігання і який посилюється між 10-м і 25-м роком. Відтоді як винороби почали використовувати сучасні способи фільтрування, у винах навіть 15-20-річного віку осаду стало менше. Тому за теперішнього часу декантування служить, в основному, для досягнення іншої мети - збагачення вина киснем. Аромат вина при цьому розкривається, а смак молодих, ще агресивних танінів стає м'якше. Щоб не відкривати пляшку за годину до обіду, "кисневу недостатність" вина можна компенсувати при переливанні в графин. Чим швидше воно увійде в контакт з повітрям, тим скоріше воно стане готовим до вживання.

 




Переглядів: 959

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Принципи поєднання сирів і вина. Температура подавання напоїв. | Існують вина, які не рекомендується декантувати.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.