МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Бурденюк О.В.Розробили викладачі: Макаренко В.Д. Товарознавство та комерційна Спеціальність: 5 03051001 Організація і технологія Опорних конспектів НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК з дисципліни торговельних процесів» діяльність» Перероблено та доповнено на засіданні циклової комісії комерційних дисциплін Протокол №__ від _______20__ р. Голова ц/к________ Бурденюк О.В. Дисципліна «Організація і технологія торговельних процесів» Мета вивчення дисципліни: надання знань з організації роботи торговельного підприємства, основних технологічних процесів у торгівлі. Предмет: методи продажу товарів, їх приймання, зберігання тощо, види торговельних підприємств, їх розміщення. Курс «Організація і технологія торгівлі» є однією із дисциплін, що формує фахівця, здатного працювати в умовах ринкових відносин. Завдання курсу передбачає одержання студентами глибоких знань з організації торгівлі на сучасному етапі, розуміння економічної політики України стосовно покращення торговельного обслуговування населення; оволодіння основами наукової організації праці в магазинах та складах, знання щодо резервів підвищення ефективності роботи торговельних підприємств на основі нових форм господарювання. Курсом передбачено проведення практичних занять, що дають можливість студентам набути у визначенні ефективності використання торговельної площі, приймання товарів за кількістю і якістю і документальному оформленню цих операцій, що виникають в процесі обслуговування покупців. Після вивчення дисципліни студенти повинні: Знати: особливості роздрібної та оптової торговельної мережі та вимоги до них, організацією торгово-технологічного процесу, товаропостачання і товаропросування, транспортування вантажів, організацію товарообігу. Вміти: ефективно використовувати торговельну площу, визначити тип магазину, приймати товар і тару за кількістю і якістю, приймати оперативні рішення щодо покращення обслуговування населення та одержання прибутку, організувати товаропостачання роздрібної торговельної мережі.
Список тем: Розділ 1. Організація і технологія торговельних процесів в роздрібній торгівлі Тема 1.1. Роздрібна торговельна мережа…………………………………………………4 Тема 1.2. Улаштування роздрібної торговельної мережі…………………………… Тема 1.3. Організація торговельно-технологічного процесу на роздрібних підприємствах………………………………………………………………………………… Розділ 2. Організація і технологія торговельних процесів на підприємствах оптової торгівлі. Тема 2.1. Приймання, зберігання та підготування товарів до продажу………………………………………………………………………………………… Тема 2.2. Культура та якість торговельного обслуговування……………………… Тема 2.3. Захист прав споживачів та контроль за діяльністю торговельних підприємств…………………………………………………………………… Тема 10: Особливості та правила продажу товарів…………………………… Тема 11:Особливості та правила продажу товарів. Тема 12:Особливості та правила продажу товарів. Тема 13: Форми та методи продажу товарів. Тема14: Розміщення та викладка товарів у торговельному залі. Тема15:Організація і технологія торговельних процесів на підприємствах оптової торгівлі. Товарні склади оптових підприємств. Тема 16: Технологія складських операцій. Тема 17: Організація і технологія тарних операцій. Тема 18: Організація перевезення вантажів.
|
||||||||
|