МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Інвентар для підготовки товарів до продажу.До цієї групи інвентарю відносять пристосування для розрубу, оброблення і нарізки м'яса, субпродуктів і риби, а також інвентар для фасування товарів. Сокири м'ясорубні застосовують для розрубу туш м'яса, риби і птахів. Ножі виробничі представляють обширну групу ріжучих інструментів, використовуваних як в підсобних приміщеннях, так і на робочих місцях продавців. Підрозділяють їх залежно від призначення. Вони мають різну конфігурацію леза, ручки і різні розміри. Великі м'ясницькі ножі призначені для розрубу крупних кісток, хрящів, сухожиль, туш баранини, птаха і т.п. Ножі-сікачі використовують для розрубу крупних шматків м'яса і риби. Ножі-рубаки застосовують для розрубу дрібних кісток і розрізання крупних мускульних частин м'яса і риби. Ножі обваловувальні необхідні для видалення кісток і сухожиль. Мають коротке лезо із загостреним кінцем і фігурну ручку. Ніж для виїмки кісток має вузьке лезо. При його допомозі виробляється видалення крупних кісток з окороків і великих шматків м'яса без значного розрізання м'яса. Ножі риборозділочні бувають для потрошіння і оброблення риби. Ножі для потрошіння риби мають серпоподібну форму. За допомогою їх виробляється розкриття черева риби для видалення нутрощів. Зняття філе і різання свіжої і свіжомороженої риби здійснюється ножем для оброблення риби, що має коротке з двостороннім заточуванням лезо. Ніж гастрономічний (ковбасний) необхідний в основному для різання ковбас. Має довге широке загострене лезо. Ножі кухонні застосовують для різання напівфабрикатів, готової м'ясної і рибної продукції, і овочів. Випускаються трьох розмірів – великі, середні і малі. Кухонні ножі мають злегка вигнуте лезо. Ножі для різання сира і масла випускаються прямі (з кривим коліном) і із зигзагоподібною ріжучою частиною леза для фігурного різання масла і сиру. Ніж-струна для різання монолітів масла складається з рояльної струни діаметром від 0,2 до 0,5 мм завдовжки 600 мм і дві ручки з деревини твердо листових порід. Рогатки (дві) для різання довгих брусків масла. Хліборізні ножі, ніж калачний і ніж-пилу для різання хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів застосовують = Хліборізний ніж складається з підстави з прорізом і встановленої на ньому рами, леза і рукоятки. Підстава ножа кріпиться до столу або прилавка. Використовують = хліборізні ножі в магазинах з великим об'ємом реалізації хліба. = Ніж-пила випускається з хвилеподібно заточеним лезом, що полегшує різання хліба. Стільці-колоди для розрубу і оброблення туш і напівтуш м'яса, риби і птиці виготовляються з дуба, буку і деревини інших твердо листових порід і мають дерев'яні або металеві ніжки. Дошки овальної і прямокутної форми для розрубу і оброблення крупних шматків м'яса, тушок птахів і риби виготовлені і склеєні з брусків або монолітні. Виготовляються з твердо листових порід дерева. Поверхня дошок шліфується. Випускаються різних розмірів. Роликову лопату використовують для перевалювання і затарювання картоплі і овочів. До корпусу лопати приварена рама з розташованими на ній роликами, що обертаються. Рама є увігнутими гратами і служить для ухвалення вантажу. У корпусі рами є черенок для дерев'яної ручки. Виготовляється лопата із сталевих листу і прутка, забарвлюється нітроемаллю.
|
||||||||
|