МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||
Установки для приготування заваркиДля виробництва деяких сортів житнього (бородинського, заварного, лю-бительського та ін.) і пшеничного з борошна 1–го гатунку (ризького, мінського та ін.) хліба використовують заварку. яку отримують нагріванням борошняного розчину до 65..70 ˚С з наступною витримкою для зацукровування та охолод-ження. Заварюють звичайно 10...15 % усього видатку житнього, або 5...10 % пшеничного борошна з домішкою 3...8 % солоду відповідно червоного або біло-го. Заварки покращують фізичні властивості тіста і смакові якості хліба завдяки кращому розмноженню дріжджів і молочнокислих бактерій. Солод замочують у воді за температури 45...50 ˚С протягом 30...40 хв. (співвідношення 1:1,5). До нього додають воду і борошно та заварюють парою протягом 10...25 хв. з нас-тупними витримкою протягом 50...90 хв і охолодженням. Заварку готують у найпоширенішій заварювальній машині ХЗ2М-300 (або ХЗМ-300), схему якої показано на рис. 19.
Рис.19. Схема заварювальної ма-шини ХЗ2М-300: 1-циліндричний бак з водяною сорочкою; 2-лопа-тевий ротор; 3-барботери для пода-чі пари; 4-патрубок для гарячої во-ди; 5-патрубок для борошна; 6-пат-рубок для випуску заварки; 7-пат-рубок для холодної води; 8-патру-бок для виведення нагрітої води; 9-електродвигун; 10-пружня муфта; 11-червячний редуктор; 12-ланцю-гова передача; 13-сферичні під-шипники; 14-термометр
Заварювальна машина має горизонтальний циліндричний бак з водяною сорочкою, в якій розміщено ротор 2 з лопатями для замішування заварки і барботери 3 для подачі граіючої пари. На верхній кришці розміщені патрубки для гарячої води 4 і борошна 5, а збоку – патрубок 6 для випуску готової завар-ки. Ще є патрубки для подачі в сорочку холодної 7 і виведення з неї нагрітої 8 води. Привод ротора машини здійснюється від електродвигуна 9 через пружну муфту 10, черв’ячний редуктор 11 і ланцюгову передачу 12. Технічну харак-теристику машини наведено у табл. 6. Крім указаних машин, розроблені установки для одержання заварки елек-троконтактним способом, в яких заварювання здійснюється за рахунок не пари, а змінного струму. Він проходить крізь розчин, розташований між пластинко-вими електродами на ізолюючих стінках бака, в якому розміщено змішуючий лопатевий ротор.
Таблиця 6 Технічна характеристика заварювальної машини ХЗ2М-300
|
||||||||||||||||||||||||||
|