МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||
Установки для приготування заваркиДля виробництва деяких сортів житнього (бородинського, заварного, лю-бительського та ін.) і пшеничного з борошна 1–го гатунку (ризького, мінського та ін.) хліба використовують заварку. яку отримують нагріванням борошняного розчину до 65..70 ˚С з наступною витримкою для зацукровування та охолод-ження. Заварюють звичайно 10...15 % усього видатку житнього, або 5...10 % пшеничного борошна з домішкою 3...8 % солоду відповідно червоного або біло-го. Заварки покращують фізичні властивості тіста і смакові якості хліба завдяки кращому розмноженню дріжджів і молочнокислих бактерій. Солод замочують у воді за температури 45...50 ˚С протягом 30...40 хв. (співвідношення 1:1,5). До нього додають воду і борошно та заварюють парою протягом 10...25 хв. з нас-тупними витримкою протягом 50...90 хв і охолодженням. Заварку готують у найпоширенішій заварювальній машині ХЗ2М-300 (або ХЗМ-300), схему якої показано на рис. 19.
Рис.19. Схема заварювальної ма-шини ХЗ2М-300: 1-циліндричний бак з водяною сорочкою; 2-лопа-тевий ротор; 3-барботери для пода-чі пари; 4-патрубок для гарячої во-ди; 5-патрубок для борошна; 6-пат-рубок для випуску заварки; 7-пат-рубок для холодної води; 8-патру-бок для виведення нагрітої води; 9-електродвигун; 10-пружня муфта; 11-червячний редуктор; 12-ланцю-гова передача; 13-сферичні під-шипники; 14-термометр
Заварювальна машина має горизонтальний циліндричний бак з водяною сорочкою, в якій розміщено ротор 2 з лопатями для замішування заварки і барботери 3 для подачі граіючої пари. На верхній кришці розміщені патрубки для гарячої води 4 і борошна 5, а збоку – патрубок 6 для випуску готової завар-ки. Ще є патрубки для подачі в сорочку холодної 7 і виведення з неї нагрітої 8 води. Привод ротора машини здійснюється від електродвигуна 9 через пружну муфту 10, черв’ячний редуктор 11 і ланцюгову передачу 12. Технічну харак-теристику машини наведено у табл. 6. Крім указаних машин, розроблені установки для одержання заварки елек-троконтактним способом, в яких заварювання здійснюється за рахунок не пари, а змінного струму. Він проходить крізь розчин, розташований між пластинко-вими електродами на ізолюючих стінках бака, в якому розміщено змішуючий лопатевий ротор.
Таблиця 6 Технічна характеристика заварювальної машини ХЗ2М-300
|
||||||||||||||||||||||||||
|