Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Апарати і установки для приготування розчинів цукру, жиру і розмішування та активації пресованих дріжджів

Апарати для розчинення цукру, плавлення жиру і розмішування виготов-ляються у вигляді циліндричних вертикальних баків, обладнаних пропелерними мішалками різної форми або барботерами, розміщеними на дні, в які подається вода або повітря для прискорення розчинення цукру і для плавлення жиру, баки оснащуються водяними сорочками, в які подається гаряча вода заданої темпе-ратури. Ємність баків машин коливається у межах 100...200 л. У цих машинах проводиться розмішування та активація дріжджів. На підприємствах середньої потужності (до 100000 кг/добу) використовують установки для активації дріжджів УАД-60, розроблені в МТІХП під керівництвом А. С. Гінзбурга, та УАД-15 – при потужності до 20000 кг/добу (рис. 20).

Установка складається з каркаса, на якому закріплені бун-кер 1 і тарілчастий дозатор 2 для борошна, бак для води 3, бак 4 з мішалкою для розмішування дріж-джів, ящики на солод 5, пресовані дріжджі 6 і соєве борошно 7, а та-кож два баки для активації дріжд-жів.

Борошно із бункера 1 таріл-частим дозатором 2 і вода із бака 3 подаються у бак 4 з мішалкою. Сюди ж подаються подрібнені дріжджі, солод і соєве борошно відповідно до рецептури і змі-шуються доти, поки не розпус-тяться дріжджі. Суміш подається в один із розміщених унизу баків 8 для активації і витримується там необхідний для активації дріжджів час, а потім іде на виробництво. Поки суміш з одного бака видаєть-ся у виробництво, інший бак за-повнюється вихідною сумішшю і т. д.

Під час виробництва здобних хлібобулочних виробів у тісто додається жир. Для покращення якості виробів жир подають у вигляді емульсії. Емульсію виготовляють в емульсаторах, до складу яких входять швидкісні мішалки і гідродинамічні вібратори, розроблені МГІЗПом і ВНДЕКІХарчомашем (наприклад, ХЕЖ, МЗС-395) та ін. У таких емульсаторах спочатку готують грубу емульсію за допомогою мішалок, а потім тонку емульсію – за допомогою гідродинамічних вібраторів. Чим тонкіша емульсія подається в тісто, тим краща якість виробів.

Технічні характеристики найбільш поширених установок наведено у таблиці 7.

 

Таблиця 7

Технічні характеристики установок для розчинення цукру, жиру. активації дрі-жджів і виготовлення емульсій

Показники Числові значення для
цукрожиро- розчинювача СЖР установок для активації дріжджів емульсатора ХЕЖ
УАД-15 УАД-60
Ємність, л: бункера для борошна водяного бака бака мішалки бака для активації дріжджів або емульгування жиру – ­– –
Потужність електродвигуна, кВт 0,6 1,0 1,7 0,4
Частота обертання мішалки, об/хв.
Надмірний тиск пари в сорочці, МПа 0,07
Насос: продуктивність, м3/г тиск, МПа – – – – – – 0,4-0,5
Електродвигун насоса: потужність, кВт частота обертання, об/хв. – – – – – – 4,5
Габаритні розміри, мм: довжина ширина висота – – –
Маса, кг

 




Переглядів: 797

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Установки для приготування заварки | Розрахунок апаратів і установок для приготування розчинів, емульсій та інших підсобних продуктів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.012 сек.