МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Апарати і установки для приготування розчинів цукру, жиру і розмішування та активації пресованих дріжджівАпарати для розчинення цукру, плавлення жиру і розмішування виготов-ляються у вигляді циліндричних вертикальних баків, обладнаних пропелерними мішалками різної форми або барботерами, розміщеними на дні, в які подається вода або повітря для прискорення розчинення цукру і для плавлення жиру, баки оснащуються водяними сорочками, в які подається гаряча вода заданої темпе-ратури. Ємність баків машин коливається у межах 100...200 л. У цих машинах проводиться розмішування та активація дріжджів. На підприємствах середньої потужності (до 100000 кг/добу) використовують установки для активації дріжджів УАД-60, розроблені в МТІХП під керівництвом А. С. Гінзбурга, та УАД-15 – при потужності до 20000 кг/добу (рис. 20). Установка складається з каркаса, на якому закріплені бун-кер 1 і тарілчастий дозатор 2 для борошна, бак для води 3, бак 4 з мішалкою для розмішування дріж-джів, ящики на солод 5, пресовані дріжджі 6 і соєве борошно 7, а та-кож два баки для активації дріжд-жів. Борошно із бункера 1 таріл-частим дозатором 2 і вода із бака 3 подаються у бак 4 з мішалкою. Сюди ж подаються подрібнені дріжджі, солод і соєве борошно відповідно до рецептури і змі-шуються доти, поки не розпус-тяться дріжджі. Суміш подається в один із розміщених унизу баків 8 для активації і витримується там необхідний для активації дріжджів час, а потім іде на виробництво. Поки суміш з одного бака видаєть-ся у виробництво, інший бак за-повнюється вихідною сумішшю і т. д. Під час виробництва здобних хлібобулочних виробів у тісто додається жир. Для покращення якості виробів жир подають у вигляді емульсії. Емульсію виготовляють в емульсаторах, до складу яких входять швидкісні мішалки і гідродинамічні вібратори, розроблені МГІЗПом і ВНДЕКІХарчомашем (наприклад, ХЕЖ, МЗС-395) та ін. У таких емульсаторах спочатку готують грубу емульсію за допомогою мішалок, а потім тонку емульсію – за допомогою гідродинамічних вібраторів. Чим тонкіша емульсія подається в тісто, тим краща якість виробів. Технічні характеристики найбільш поширених установок наведено у таблиці 7.
Таблиця 7 Технічні характеристики установок для розчинення цукру, жиру. активації дрі-жджів і виготовлення емульсій
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|