Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Ж) з) і)

 

Рис.32. Тістомісильні машини неперервної дії: а,б,е-однокамерні лопатеві; в-однокамерні гвинтові стрічкові; г-однокамерні дискові; ; ж,з-однокамерні з комбінованими робочими ор-ганами;д-двохкамерні лопатеві, наприклад ШТМ і ШТ-1М; і-двокамерні з комбінованими місильними органами, наприклад Р3-ХТО; 1-корпус; 2-лопатевий ротор; 3-ніж для зачищен-ня торцевих стінок; 4-живильний патрубок для борошна; 5-живильний лоток ( або патрубок ) для рідких компонентів; 6-випускний патрубок; 7-перегородка; 8-ротор з гвинтовим стріч-ковим місильним ротором; 9-регулююча заслінка; 10-хвилясті диски з вирізами; 11-гладкі диски; 12-нерухомі сектори; 13-камера попереднього змішування; 14-камера остаточного змішування ( пластикації ); 15-сорочка для темперування ( нагрівання або охолодження ); 16-місильний ротор зі шнеком; 17-нерухомі стержні; 18-подаючий шнек; 19-нерухомі лопаті; 20-шнеки; 21-діафрагма для регулювання випуску тіста; 22,23-місильний і пластикуючий ро-тори; 24-перепускний патрубок

 

скний патрубок 6 має стінку, яка виходить вище дна корпусу і запобігає проска-куванню невимішаного тіста.

Машини А2-ХТТ з дисковими місильними органами (рис. 32,г) у зоні змішування мають хвилясті 10 (перші три також зубчасті), а в зоні пластикації – гладкі 11 диски. Для перемішування тіста служать нерухомі сектори 12, що зат-римують тісто, яке захоплюють диски. Після замісу тісто виводиться крізь пат-рубок 6.

Роторні тістомісильні машини ХТП системи М. Ф. Прокопенка (рис. 32,е) служать для замісу тіста протягом 3...4 с за допомогою лопатевого ротора 2, який обертається з частотою 1440 об/хв. Компоненти подаються крізь централь-ні отвори 4, 5 і під дією ротора відкидаються до периферії корпусу 1 з охолод-жуючою сорочкою 15, а потім відкидаються до центру лопатями ротора 2. Піс-ля кількох таких перемішувань тісто виводиться з машини крізь патрубок з ре-гулюючою заслінкою 9. Час у 3...4 с недостатній для того, щоб білково–клей-ковинний каркас набубнявів, тому тісто має довго відлежуватись або бродити в бродильному апараті для відновлення структури білково–клейковинного кар-касу. Крім того, щоб підтримати рівномірний склад тіста, треба використовува-ти високо стабільні дозатори як для борошна, так і для рідких компонентів.

Машина, яка входить до складу угорського агрегату ФТК-1000 (рис.32,ж), має корпус 1 з охолоджуючою сорочкою 15, в якому закріплені під кутом 120˚ нерухомі лопаті 17 і ротор із змішуючим шнеком 18 та лопатями 16. Готове тісто виходить крізь патрубок 6. Ця машина також виконує суперінтенсивний заміс тіста протягом 10...60 с за питомих витрат енергії 40...50 Дж/г тіста.

До машин з суперінтенсивним замісом належать також машини з комбі-нованими місильними органами системи „Контінуа” (фірма „Верднер унд Пфляйдерер”) і Р3-ХТО (СНД).

У машині „Контінуа” (рис. 32,з) компоненти змішуються на шнековому барабані і шнековому валу 20, а пластикація – на лопатевому обертальному ро-торі 2 і нерухомих лопатях 19,закріплених на корпусі 1. Тривалість замісу регу-люється діафрагмовим затвором 21. Питомі витрати енергії на заміс такі самі, як і в машині ФТК-1000 (40 Дж/кг).

Борошно і рідкі компоненти з дозаторів подаються в машину Р3-ХТО (рис. 32,і) крізь патрубки 4 і 5 та змішуються в камері попереднього змішуван-ня 13 за допомогою двох комбінованих шнекових, шнекових стрічкових, лопа-тевих і знову шнекових роторів. Після змішування тісто подається в камеру пластикації 14, де під дією двох валів 23, набраних з плоских зіркоподібних елементів, виконується остаточний заміс тіста. З машини тісто виводиться на стрічковий транспортер, на якому воно доброжує, одночасно рухаючись до тіс-тоділильної машини.

Технічні характеристики деяких найбільш поширених тістомісильних машин неперервної дії наведено у табл. 12.

 

 

Таблиця 12

Технічні характеристики тістомісильних машин неперервної дії

Показники Тип або марка машини
Лопатева Х-12 Д Лопатева Х-26 А Лопатева І8-ХТА-12/1 Дискова А2-ХТТ Комбінована Р3-ХТО
Продуктивність по тісту, кг/г до 870 до 650 до 1300 до 1300 600–1250
Кількість місильних роторів, шт
Кількість місильних камер, шт
Частота обертання місильного вала (валів), об/хв. 50–150
Тривалість замісу, хв. 2–3,5 4–7 4–7 2–3,5
Потужність приводного електродвигуна (двигунів), кВт (2,2); (17,6)
Питомі витрати енергії, Дж/г 12,0–15 22–25 12–15 8–12 36–55
Габаритні розміри, м довжина ширина висота
Маса, кг

 

 




Переглядів: 326

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
А) б) в) | Тістомісильні машини періодичної дії з підкатними діжами

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.012 сек.