Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Визначення добового індивідуального раціону

2.1 Складіть індивідуальний харчовий раціон, користаючись таблицею 5.4 і меню при чотириразовому харчуванні так, щоб на перший сніданок приходилося 25 % добового раціону, на другий – 15 %, на обід – 45 %, на вечерю – 15 %. Дані занесіть у таблицю 5.4.

 

Таблиця 5.4 – Раціональне меню

Режим харчування Наз-ва хар-чів Маса харчів (г) Енерге-тична цінність (кДж) на масу блюда Вміст в харчах, г Процент добово-го ра-ціону від загаль-ної енерге-тичної кількості
Біл-ків Жи-рів Вуг-ле-водів
Перший сніданок              
Другий сніданок              
Обід              
Вечеря              
Усього:           100 %

 

Довідкові дані по змісту білків, жирів і вуглеводів у деяких продуктах харчування і їхня енергетична цінність приведені в таблиці 5.4.

 

2.2 За результатами таблиці 5.4 і 5.5 знайдіть різницю між надходженням і витратою енергії.

 

Таблиця 5.4 – Вмістбілків, жирів й вуглеводів та енергетична цінність деяких харчових продуктів (в 100 г продукту)

Назва продукту Вміст, г енергетична цінність (кДж) на 100 г продукту
білків жирів вугле-водів
Хлібобулочні вироби і крупи
Хліб пшеничний 10,5 0,1 70,4
Хліб житній 4,8 0,8 40,2
Батони з муки 1 сорту 6,55 2,33 47,90 1026,6
Пшеничні сухарі з муки 2 сорту 10,46 1,21 68,45 1402,8
Манна крупа 8,0 0,8 73,6
Рис 6,5 1,2 61,1
Гречані крупи 8,62 2,27 62,41 1308,5
Вівсяні крупи 8,92 5,86 59,79 1407,8
Макарони 9,35 0,84 71,23 1417,1
Квасоля 15,92 1,89 49,56 1198,3
Кукурудзяні пластівці 12,67 1,21 69,41 1457,3
Пшоно 8,49 2,24 63,78 1324,0
Горіх 15,21 2,14 49,32 1192,1
Молоко й молочні продукти
Молоко (3,2 % жирн.) 2,8 3,2 4,73
Кефір (2,5 % жирн.) 2,8 2,5 -
Сметана (20 %) 2,8 3,2 -
Творог жирний 14,4 17,10 0,98 930,2
Творог нежирний 16,8 0,48 0,98 324,3
Сир різних найменувань: 50 % жирності 45 % жирності 40 % жирності   18,05 20,30 21,21   25,46 22,33 18,75   3,22 3,22 3,22   1357,6 1274,2 1160,6
Сир плавлений 40 % жирності 21,6 19,0 2,94 1160,6
Сливки 20 % жирності 2,88 19,2 3,43 848,9
           

Продовження таблиці 5.5

Сливки 35 % жирності 2,88 33,25 3,43 1404,1
Масло вершкове 0,48 79,33 0,49 3104,8
М'ясні продукти
Свинина шинкова 16,5 21,5 -
Свинина сальна 12,4 29,97 - 1381,1
Яловичина середньої угодованості 15,01 7,47 - 548,9
Яловичина жирна 13,8 17,18 - 906,7
Баранина середньої угодованості 12,11 11,48 - 655,3
Баранина жирна 11,65 22,32 - 1069,7
Телятина жирна 14,26 5,33 - 452,5
Грудинка і корейка 7,4-8,4 - 1793,3
Ковбаса варена любительська 12,76 24,61 - 1177,4
Ковбаса напівкопчена краківська 14,52 31,13 - 1462,3
Ковбаса копчена московська 18,92 36,42 - 1759,8
Печінка крупного рогатого скоту 19,79 3,77 2,73 487,9
Нирки крупного рогатого скоту 15,02 3,77 0,46 412,7
Язик крупного рогатого скоту 15,2 15,75 - 874,9
Сардельки 14,25 9,18 1,37 626,0
Сосиски 11,78 17,46 0,39 888,3
Птиця
Гуси 9,72 16,18 - 797,5
Індички 14,9 4,91 - 446,7
Кури 12,73 3,02 - 336,3
Куріпки 15,67 0,89 - 320,7
Курчата 15.67 0.89 - 276,4
Утоки 10,10 - 569,8
Овочі та фрукти
Картопля 1,3 - 14,0
Буряк 1,3 - 8,0
Морква 1,3 - 6,0
Редис 0,77 - 3,34 70,8
Репа 0,72 - 4,79 94,7
           

Продовження таблиці 5.5

Капуста білокачанна 1,15 - 3,61 81,7
Капуста брюссельська 2,50 - 3,71 106,8
Капуста квашена 0,76 - 1,70 42,3
Капуста кольорова 1,06 - 2,65 63,7
Кольрабі 1,68 - 5,30 119,8
Лук зелений (перо) 0,83 - 2,99 65,8
Салат 0,96 - 2,30 56,1
Шпинат 2,22 - 2,17 75,4
Щавель 1,92 - 2,45 75,0
Лук ріпчастий 1,8 - 8,04 168,8
Горіх зелений свіжий 4,88 - 10,29 260,6
Горіх зелений сушений 20,56 - 43,27 1097,0
Кабачки 0,36 - 2,93 56,6
Огірки свіжі 0,72 - 1,84 44,4
Огірки солоні 0,38 - 0,97 23,0
Тиква 0,56 - 4,59 88,4
Помідори 0,76 - 3,07 65,8
Перець солодкий зелений 0,72 - 3,00 64,1
Баклажани 0,82 - 3,61 76,3
Диня        
Яблука свіжі 0,4 - 9,27 165,9
Яблука сушені 2,28 - 60,83 1084,4
Груші 0,6 - 12,0
Виноград свіжий 0,7 - 13,0
Кавун 0,3 - 4,97
Абрикоси й персики свіжі 0,43 - 9,33 167,6
Абрикоси (курага) 3,23 - 68,56 1233,5
Апельсини й мандарини 0,58 - 6,14 115,2
Ізюм 2,47 - 61,02 1090,7
Вишня 0,75 - 11,33 49,5
Земляника садова 0,81 - 8,38 158,0
Журавлина (клюква) 0,25 - 8,38 148,3
Малина 0,72 - 7,80 31,9
Слива свіжа 0,54 - 11,34 204,1
Слива сушена (чорнослив) 2,55 - 46,58 843,9
Смородина червона 0,77 - 9,07 168,9
Смородина чорна 0,82 - 11,70 214,9

Продовження таблиці 5.5

Черешня 0,76 - 14,82 267,3
Гриби
Білі свіжі 2,27 0,27 3,04 101,8
Білі сушені 22,02 2,57 29,33 982,1
Жири животині
Жир яловичий 0,48 89,01 - 3476,4
Жир свинячий топлений 0,19 89,37 - 3485,7
Шпиг 1,82 78,62 - 3094,7
Яйця
Яйця цілі 10,56 10,03 0,43 579,5
Жовток 15,36 27,55 0,49 1345,8
Риба й рибні продукти
Вобла 9,56 1,09 - 206,6
Камбала річкова 7,03 0,40 - 136,6
Карась 8,64 0,85 - 181,8
Короп ставковий 6,84 1,64 - 174,3
Кета 10,92 5,44 - 400,0
Лящ 7,98 3,42 - 270,3
Морський окунь 9,30 2,92 - 273,6
Сом 7,66 5,10 - 330,2
Судак 9,02 0,36 - 181,4
Щука 8,22 0,29 - 152,5
Ікра зерниста 25,37 14,58 - 1005,2
Ікра паюсна 34,20 16,38 - 1226,0
Осетровий балик (копчений) 14,92 8,66 - 594,0
Салака гарячого копчення 13,51 2,82 - 341,9
Оселедець солоний 10,60 9,40 - 548,5
Консерви
Яловичина у власному соку 25,02 12,78 0,45 935,6
Свинина тушкована 13,43 27,81 0,39 1320,7
Молоко згущене з цукром 13,43 8,55 54,88 1398,7
Сливки згущені з цукром 8,08 18,53 46,55 1661,8
Горошок зелений 2,30 - 6,80 156,3
Томат-пюре 3,06 - 11,56 251,0
Томат-паста 4,8 - 17,68 373,7
           

Продовження таблиці 5.5

Кукурудза цукрова 1,87 0,48 13,01 274,4
Соус яблучний 0,34 - 19,08 333,5
Цукор, повидло
Цукор 98,9 1699,0
Повидло 0,34 - 61,75 1066,7
Варення 0,34 - 1110,4
Горіхи
Грецькі 5,44 22,23 4,68 1040,0
Арахіс 17,51 31,71 10,53 1717,9
Кедрові 5,19 22,47 5,61 1052,1
Фундук 5,99 28,58 4,31 1290,5
Рослинні масла і маргарини
Масло соняшникове - 94,81 - 3694,3
Маргарин несолоний - 79,8 - 3050,3
Торти, печиво
Торт (бісквит) 4,4 12,4 53,6 1382,7
Печиво 1,5 11,8 14,4 1747,3
Морозиво 3,3 10,0 5,8 745,8
           



Переглядів: 678

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Визначення повної витрати енергії за добу | Приклад розрахунку індивідуальної гіпокалорійної дієти

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.