МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
У який спосіб отримують дифузійний сік під час виробництвацукру: ступенева дифузія; прямотокова дифузія; прямолінійна дифузія; + протиплинна дифузія. 54. Сировина, яка крім цукрових буряків, являється джерелом отримання цукрози: береза; столовий буряк; сакура; + клен, тростина. 55. У скільки стадій проводять уварювання утфелю: в одну; в дві; + в три; в чотири.
56. Густа в'язка маса, яка складається з кристалів цукру і міжкристальної рідини з вмістом 92...93 % сухих речовин, називається: дифузійний сік; цукровий сироп; вапняне молоко; + утфель.
57. Призводять до піноутворення соку: білки; мінеральні речовини; вітаміни; + сапоніни.
58. До фізичних властивостей цукрових буряків відносять такі показники: вміст цукрози, редукуючі цукри; ферментативна активність; вміст мікрофлори; + розміри, форма, тургор, співвідношення соку та м’якуша.
59. Сахарозу вилучають з буряка шляхом: пресування; +екстрагування; випаровування; гідротермічної обробки.
60. Цукор-рафінад залежно від способу виготовлення поділяється на: + пресований цукор, литий цукор, рафінований цукровий пісок, рафінадну пудру; цукровий пісок, рафінадну пудру, ароматизований цукор, формовий цукор; пресований цукор, рафінадну пудру, цукровий сироп, формовий цукор; пресований, литий цукор, рафінадну пудру, ароматизований цукор.
61. Під час проведення сатурації бурякового соку в сатураційному газі має міститися вуглекислого газу не менше: 2…3%; + 30…36%; 90…95%; 0,1…0,2%.
62. Укажіть мету проведення процесу уварювання цукрових розчинів за зниженого тиску: для прискорення процесу уварювання; для зниження витрат електроенергії; для запобігання процесу кристалізації; + для запобігання реакції карамелізації.
63. Дайте визначення коефіцієнта дифузії при отриманні бурякового соку: здатність буряків до подрібнення; здатність буряків віддавати мальтозу; здатність буряків поглинати вапняне молоко; + здатність буряків віддавати цукрозу.
64. Укажіть речовини, які знижують лужність бурякового соку: + щавелева, фосфорна кислоти, пектин, білок; мурашина, бурштинова кислоти, амінокислоти, пектин; молочна, пропіонова кислоти, пектин, аміди; азотна, фосфорна кислоти, білок, азот.
65. Вкажіть вплив кальцієвих солей на буряковий сік: знижують вміст сухих речовин; підвищують вміст цукрози; знебарвлюють сік; + підвищують вміст сухих речовин соку.
66. Укажіть вплив мінеральних нецукрів (золи) буряка на виробництво цукру: сприяють сильному спінюванню бурякового соку; затримують процес фільтрування бурякового соку; ускладнюють циркуляцію продукту в апаратах з виробництва цукру; + підвищують розчинність цукрози.
67. Укажіть вплив різкого зниження натуральної лужності бурякового соку на його якість: збільшується кількість цукристих речовин; + збільшується кількість кальцієвих солей; збільшується кількість натрієвих солей; збільшується кількість білкових речовин.
68. Для кращої дифузії під час отримання бурякового соку підтримують температуру: 90…85°С; + 60…65°С; 70…75°С; 40…45°С.
69. Укажіть вплив підвищеної лужності бурякового соку на подальше його перероблення: + погіршується кристалізація утфелю; покращується кристалізація утфелю; підвищується тургор кореня буряка; прискорюється процес кристалізації сахарози.
70. Укажіть назву технологічного процесу, суть якого полягає у вилученні цукру з буряків: гідроліз; + екстракція; денатурація; сатурація.
71. Укажіть найбільш поширені види стружки під час подрібнення коренів буряків у цукровому виробництві: + жолоб, пластина; відерце, ромб; пластина, еліпс; жолоб, еліпс.
72. Укажіть правильну послідовність уварювання сиропу: внесення затравки – ріст кристалів – промивання – згущення утфелю; розведення цукрового сиропу – утворення і ріст кристалів - центрифугування; центрифугування – згущення цукрового сиропу – згущення утфелю; +згущення цукрового сиропу – внесення затравки – згущення утфелю.
73. Укажіть мету проведення рафінування під час виробництва цукру: + відділення сахарози від нецукрів шляхом її багаторазової кристалізації; видалення з цукрових розчинів сахарози; зниження вмісту вологи в цукрі; кристалізація сахарози. 74. У процесі рафінування під час виробництва цукру-рафінаду передбачено такі основні способи очищення: седиментаційний і сорбційний; коагуляційний і кондинсаційний; конгломераційний і кристалізаційний; + адсорбційний і кристалізаційний.
75. Укажіть суть адсорбційного процесу обробки сиропів під час виробництва цукру-рафінаду: внесення у сироп мікронутрієнтів; + обробка сиропу адсорбентами; внесення вітамінних добавок; внесення затравки.
|
||||||||
|