Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Том Зиммі

Економіки

Макроекономічна нестабільність. Циклічність розвитку ринкової

Лекція 13

Організація виробничих процесів при первинній обробці молока.

Первинна обробка молока на с/г підприємствах полягає в охолодженні його до температури 4 – 6 о С. Інколи молоко сепарують, в результаті чого одержують вершки та відвійки. Відвійки залишають у себе, а вершки відправляють на молокопереробні підприємства. При наявності своїх малогабаритних молокопереробних модулів із вершків виготовляють масло.

На молочних заводах молоко приймають з урахуванням його кількості та якості. При температурі + 4 о С його можна зберігати до 20 годин. Триваліше зберігання не рекомендується, так як можливі зміни важливих показників молока.

На завод молоко найчастіше доставляють автомобільним транспортом. Тут воно проходить первинну обробку, в процесі якої очищається від механічних домішок на фільтрах або у сепараторах – молоко очисниках, а потім його охолоджують до температури 4 – 6 о С і насосами по трубах направляють у місткості для зберігання.

Основними виробничими процесами при переробці молока є:

1. Гомогенізація – зменшення розміру жирової кульки. Цей процес відбувається тим інтенсивніше, чим вищі температура молока і тиск в клапані гомогенізатора.

2. Сепарування – поділ молока на фракції з різною щільністю.

3. Пастеризація – її проводять із метою знищення хвороботворних мікроорганізмів. Режими пастеризації молока:

- тривала – температура нагрівання 60 – 63 о С, тривалість витримки 30 хвилин;

- короткочасна – температура 72 – 76 о С, тривалість витримки 15 – 20 с;

- миттєва – температура вище 100 о С, без витримки.

4. Стерилізація молока – її проводять з метою знищення всіх мікроорганізмів та їхніх спор. У процесі стерилізації продукти піддають тепловій обробці при температурі вище 100 о С. Стерилізовані продукти можуть зберігатися тривалий час, не втрачаючи смакових і поживних якостей. У виробничих умовах молоко та продукти, виготовлені з нього, стерилізують у тарі або в потоці з наступним фасуванням і пакуванням їх у стерилізовану тару. Залежно від цього розрізняють стерилізатори (призначені для стерилізації згущеного молока в металевій тарі) й стерилізаційно-охолодні установки (призначені для виробництва питного молока, забезпечують повний цикл обробки продукції, включаючи стерилізацію та охолодження).

 

Ми діємо тільки тоді, коли сталася криза.

Щоб отримати кошти на сейсмічні

дослідження, необхідно влаштувати землетрус.

1. Економічні цикли: сутність, структура, фактори та модифікації.

 

Будь-якій формі руху матерії, включаючи економічну, властива нестабільність, яка проявляється в тому, що зміни в будь-якому системному об'єкті нагромаджуються поступово і система їх сприймає спокійно, оскільки коливання, спричинені цими змінами, за своєю силою не перевищують потужність стабілізуючих механізмів системи.

Як тільки домінування стабілізуючих чинників порушується, зв'язки, що утримували систему в спокійному стані, руйнуються, система збурюється, коливання її стають відчутними. Такий стан характеризує систему як нестабільну. Періодичність таких коливань, які порушують стабільність системи, залежить від самої системи та сили тих причин, що впливають на її коливання.

Економіка, як і будь-яка інша система, розвивається нерівномірно, хвилеподібно. Така форма руху значною мірою пояснюється законом спадної граничної продуктивності усіх факторів виробництва. Для того, приміром, щоб земля давала кращі результати з кожного гектара, необхідні докорінні зміни в технічному (технологічному) базисі. Тільки тоді буде мати сенс здійснення нових капіталовкладень.

Проблема виявлення періодичності коливань в економіці та причин, що її обумовлюють, не залишала байдужим жодного із провідних економістів XIX—XX ст. Розглянемо деякі з теорій циклів.




Переглядів: 552

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Основні вимоги до якості молока для переробки, визначення якості молока. | Класифікація теорій циклічних коливань за причинами їх виникнення

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.