МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Продуктивне конярствоВідтворення стада Статева зрілість у коней настає у віці 1-2 роки, а господарська у кобил – у 3-4 роки, у жеребців верхових і рисистих порід – в 4-5 років, у ваговозних – в 3-4 роки. У кобил спостерігається сезонність охоти – приходять в охоту тільки у весняно-літній сезон. Охота триває 5-7 днів (1-12 днів), овуляція відбувається за 24-36 години до настання охоти. Тривалість статевого циклу 20-23 дні. Жеребність триває 320-340 днів. У конярстві практикують такі парування: Ручне – використовують при конюшинному утриманні коней. Охоту визначають ректально або за допомогою жеребців-пробників. Варкове – кобил заганяють у варок ( відгороджене місце) і до них запускають жеребця. Косячне – при табунному утриманні. При ручному паруванні навантаження на жеребця планується 35-40 кобил за парувальний сезон. Молодим – 15-20 кобил. При варковому жеребцям дається 1-2 садки в день, при косячній – 20-25 кобил, а молодим і старим – 12-15 кобил. Верхових коней починають випробовувати з 2-хрічного віку на іподромах за груповою системою в гладких і бар’єрних скачках, а також в стипль-чезах. На гладких скачках на дистанції 1000, 1200, 1400, 1500, 1600, 1800, 2000, 2400. 2800, 3000, 3200, 4000 м. Рисисті породи випробовують на швидкість в качалках і під сідлом. Дистанції – 1600, 2400, 3200 м. Ваговозів випробовують на термінову доставку вантажу, на тягову витривалість, на максимальну силу тяги, в триборстві (рись, крок, тяглова витривалість) Історично склалося так що конина і кумис майже не споживаються місцевим населенням, але попит на конину постійно зростає яку ближньому так і в дальньому зарубіжжі. Це пов’язано з тим що цінність кінського м’яса пов’язана не лише з його хімічним складом, але і з співвідношенням повноцінних і неповноцінних білків, складом жиру, вмістом вітамінів, макро- та мікроелементів, кольором та смаком. Жир коней має високе йодне число (82,5 - 97,3), легкоплавкий(28-32°C), багатий на ненасичені жирні кислоти надзвичайно важливі для організму людини. Забійний вихід у дорослих коней коливається в межах 45-60%. Маса туші залежно від вгодованості та перед забійної живої маси становить 150-350 кг. З давніх часів людина використовує молоко кобил для виготовлення спиртово-молочнокислого напою – кумису. Це напій з високими поживними якостями. Він добре засвоюється організмом, має дієтичні та лікувальні властивості. Особливо корисно вживати кумис хворим на туберкульоз. За хімічним складом молоко кобили суттєво відрізняється від молока інших с.-г. тварин. У ньому міститься до 11% сухої речовини, в т.ч. 2% білка і жиру, близько 7% лактози і 0,3 % золи. Білок складається наполовину з альбуміну і казеїну. Жиру в молоці менше ніж у коров’ячому, але тут є такі жирні кислоти як ліноленова, лінолева та арахідонова, які гальмують розвиток туберкульозних бактерій. Тривалість лактації у кобил 180-220 днів. Молочна продуктивність в межах 3000 – 2500 л.(залежно від породи). Для отримання молока використовують ваговозних кобил.
|
||||||||
|