Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Внутрішні та зовнішні фактори конкурентоспроможності продукції

Внутрішні Зовнішні
Патентоспроможність (новизна) конструкції (структури, складу) товару (з підвищенням патентоспроможності товару підвищується його конкурентоспроможність) Рівень конкурентоспроможності країни (із збільшенням цього показника покращуються всі інтегральні і приватні показники конкурентоспроможності товару)
Раціональність організаційних і виробничих структур системи (структура повинна відповідати принципам раціоналізації структур і процесів, тоді вона сприятиме підвищенню конкурентоспроможності товару) Рівень конкурентоспроможності галузі (із збільшенням цього показника покращуються всі інтегральні і приватні показники конкурентоспроможності товару)
Конкурентоспроможність персонал системи (підвищення конкурентоспроможності персоналу підвищує конкурентоспроможності товару) Рівень конкурентоспроможності регіону (із збільшенням цього показника покращуються всі інтегральні і приватні показники конкурентоспроможності товару)
Прогресивність інформаційних технологій (із збільшенням питомої ваги інформаційних прогресивних технологій підвищується конкурентоспроможності товару) Рівень конкурентоспроможності підприємства (із збільшенням цього показника покращуються всі інтегральні і приватні показники конкурентоспроможності товару)
Прогресивність технологічних процесів і устаткування (із збільшенням питомої ваги прогресивних технологій підвищується конкурентоспроможності товару) Сила конкуренції на виході системи, серед її конкурентів (старих і нових) (збільшення сили (інтенсивності) конкуренції підвищує конкурентоспроможність товару)
Науковий рівень системи управління (менеджменту) (із збільшенням наукових підходів принципів і сучасних методів конкурентоспроможності товару) Активність контактних аудиторій (громадських організацій, суспільства споживачів, ЗМІ і т.д.) (збільшення активності контактних аудиторій конкурентоспроможність товару підвищується)
Обґрунтованість місії системи (місія системи має бути орієнтована на досягнення конкурентоспроможності системи і її товарів). Необхідно визначити, що у всіх приведених класифікаціях факторів конкурентоспроможності продукції можна виділити одну загальну особливість, а саме: їх ділення на зовнішніх і внутрішніх Рівень організації виробництва , праці і управління у посередників і споживачів товарів, що випускається системою (підвищення рівня підприємства підвищує конкурентоспроможність товару)
Сила конкуренції товарів – замінників (збільшення сили (інтенсивності) конкуренції підвищує конкурентоспроможність товару)
Поява нових потреб (знижує конкурентоспроможність товару)
Сила конкуренції на вході системи, серед постачальників сировини, матеріалів, комплектуючих виробів і інших компонентів (збільшення сили (інтенсивності) конкуренції підвищує конкурентоспроможність товару)

 


Читайте також:

  1. Абіотичні та біотичні фактори.
  2. Агрегування та факторизація
  3. Адаптація організму до зовнішніх факторів середовища.
  4. Аналіз асортименту й структури випуску продукції.
  5. АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ
  6. Аналіз витрат на 1 грн. вартості продукції
  7. Аналіз витрат на гривню товарної продукції
  8. Аналіз внутрішніх ризиків
  9. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  10. Аналіз зовнішніх ризиків
  11. Аналіз конкурентоспроможності фірм Ж-Ж. Ламбена
  12. Аналіз методичних підходів до оцінки конкурентоспроможності фірми




Переглядів: 1164

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема 3. Суспільні форми організації виробництва | Класифікація виробничої потужності

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.