Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Розрахунок виходу та вартості продукції 8-пільної польової сівозміни

№ поля Культура Вид продукції Площа посіву, га Урожай-ність, т/га Валовий збір, т Вихід кормових одиниць, т Вихід перетравного. протеїну, т Вартість продукції, євро (€)
з 1 т продук-ції з1 га з усієї площі з 1 т продукції з 1 га з усієї площі 1 т продук-ції з 1 га з усієї площі
1. Ячмінь зерно 3,3 1,190 3,927 314,16 0,082 0,271 21,65
солома 3,0 0,332 0,996 79,68 0,013 0,039 3,12
Люцерна (підпокривна) зелена маса 6,0 0,214 1,284 102,72 0,040 0,240 19,20
2. Люцерна сіно 10,0 0,513 5,130 410,40 0,106 1,060 84,80
3. Люцерна зелена маса 37,0 0,214 7,918 633,44 0,040 1,480 118,40
4. Пшениця озима зерно 5,0 1,188 5,940 475,20 0,120 0,600 48,00
солома 4,5 0,263 1,184 94,68 0,006 0,027 2,16
Кукурудза зелений корм 24,0 0,187 4,488 359,04 0,014 0,336 26,88
5. Буряк цукровий коренеплоди 45,0 0,240 10,800 216,00 0,012 0,540 10,80
гичка 12,5 0,158 1,975 39,50 0,019 0,238 4,75 62,5
Буряк кормовий коренеплоди 80,0 0,120 9,600 576,00 0,009 0,720 43,20
гичка 15,0 0,122 1,830 109,80 0,023 0,345 20,70
6. Кукурудза зерно 10,0 1,277 12,77 638,5 0,073 0,73 36,5
стебла 10,0 0,408 4,08 204,0 0,018 0,18 9,0
Соя зерно 3,5 1,307 4,57 137,2 0,292 1,022 30,66
7. Кукурудза МВС зелена маса 42,0 0,202 8,484 678,72 0,014 0,588 47,04
8. Пшениця озима зерно 4,5 1,188 5,346 427,68 0,120 0,540 43,20
солома 4,0 0,263 1,052 84,16 0,006 0,024 1,92
Кукурудза зелений корм 24,0 0,187 4,488 359,04 0,014 0,336 26,88
Разом     5939,92     598,86    

На кожні 100 га сівозмінної площі припадає: зерна - 254,53 т; кормових одиниць – 928,11 т;

протеїну – 93,5 т; продукції в грошовому вираженні – 100742 євро (€);

на 1 кормову одиницю (кг) припадає – 100,8 г протеїну.


Також оцінити необхідно вміст перетравного протеїну в одній кормовій одиниці.

Для визначення зазначених показників визначають суму за графами 9, 12 та 15, а також підраховують збір виключно зерна за графою 6 (насіння таких культур, як соняшник, ріпак, гірчиця тощо не враховують).

Для розрахунків виходу продукції зі 100 гектар розраховують наступним чином:

;

, т;

 

, т;

 

, €;

 

, г.

 

В нашому випадку вихід продукції на кожні 100 га дорівнює:

;

т;

т;

€;

, г.

Окремо проводять розрахунок виходу кормових одиниць та перетравного протеїну з отриманої в сівозміні продукції, яку використовують на корм тваринам (табл. 2.5). При цьому в розрахунки не приймають продовольчу частину врожаю (зерно пшениці, рис, овочі, картопля тощо), але включають продукти переробки (30% від валового збору насіння соняшнику (макуха), ріпак (жом або шрот), гірчиця (жом або шрот); сирий жом – 50% від зданого на переробку цукрового буряку), а також нестандартну частину врожаю продовольчих культур, які використовують на корм (відходи зерна пшениці, сої – 10%, нетоварна картопля та інші овочі – 10-15%, відходи продовольчого баштану – 20-25% тощо). Для визначення показників, представлених у таблиці 2.6, нижче приведені алгоритм розрахунків:

Дані, які представленні у перших чотирьох графах заповнюється відповідно до таблиці 2.4., з урахуванням відсотка використання продукції на корм та продуктів переробки. Значення, які представлені у графах 5 та 7 заповнюється згідно додатку И.

Вихід кормових одиниць з усієї площі розраховується як добуток валового збору ( графа 4) на вміст кормових одиниць в 1 т продукції ( графа 5).

Вихід перетравного протеїну з усієї площі розраховується як добуток валового збору ( графа 4) на вміст перетравного протеїну в 1 т продукції ( графа 7).

Таблиця 2.5


Читайте також:

  1. XV. Фінансові результати від первісного визнання та реалізації сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів
  2. Автоматичний розрахунок суми проведення.
  3. Аеродинамічний розрахунок
  4. Аеродинамічний розрахунок ротора вітроустановки
  5. Алгоритм розрахунку майбутньої вартості ануїтету
  6. Алгоритм розрахунку майбутньої вартості грошей за простими і складними відсотками
  7. Алгоритм розрахунку теперішньої вартості ануїтету
  8. Алгоритм розрахунку теперішньої вартості грошей за простими і складними відсотками
  9. Альтернативні теорії вартості
  10. Альтернативні теорії вартості
  11. Альтернативні теорії вартості
  12. Аналіз асортименту і структури продукції




Переглядів: 446

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оцінка зрошуваної сівозміни за виходом продукції | Розрахунок виходу кормових одиниць та перетравного протеїну з продукції, яку використовують на корм

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.02 сек.