Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Оцінка зрошуваної сівозміни за виходом продукції

 

На даний час оцінку складеної сівозміни порівняно з існуючою в господарстві проводять за показниками виходу зерна, кормових одиниць, перетравного протеїну, продукції в грошовому вираженні та по вмісту перетравного протеїну в одній кормовій одиниці. Ці показники дають можливість всебічно охарактеризувати перспективи використання зрошуваних земель.

Для визначення зазначених показників складають таблицю 2.5. В якій зазначаються усі необхідні показники. У розрахунках валового виходу продукції з полів сівозміни необхідно приймати в розрахунок урожайність для зрошуваних земель з урахуванням поправок на ґрунтові умови, попередник, рівень агротехніки тощо.

Окремо роблять розрахунок вартості валової продукції, яку можливо отримати зі складеної сівозміни. Дані розрахунки треба проводити за продукцією основною та побічною, яка отримується з культури.

Необхідні дані для розрахунку показників беруть з додатку З і И, а саме врожайність основної та побічної продукції, вміст кормових одиниць, перетравного протеїну та вартість продукції.

Для визначення показників, представлених у таблиці 2.4, нижче приведені алгоритми розрахунків:

Вид продукції (графа 3) зазначається у відповідності до потреб господарства та цілей вирощування культури.

Валовий збір (графа 6) розраховується як добуток площі посіву культури (графа 4) та її урожайності (графа 5).

Такі показники як: вихід кормових одиниць та перетравного протеїну з 1 т продукції (графи 7 і 10) а також вартість 1 т продукції (графа 13) заповнюється згідно додатку И;

Вихід кормових одиниць з 1 га посіву (графа 8) розраховується як добуток урожайності культури (графа 5) та виходу кормових одиниць з 1 т продукції (графа 7).

Вихід кормових одиниць з усієї площі (графа 9) розраховується як добуток площі посіву (графа 4) і виходу кормових одиниць з 1 га (графа 8) або як добуток валового збору виду продукції культури (графа 6) та виходу кормових одиниць з 1 т продукції (графа 7).

Вихід перетравного протеїну з 1 га посіву (графа 11) розраховується як добуток урожайності культури (графа 5) та виходу перетравного протеїну з 1 т продукції (графа 10).

Вихід перетравного протеїну з усієї площі (графа 12) розраховується як добуток площі посіву (графа 4) і виходу перетравного протеїну з 1 га (графа 11) або як добуток валового збору виду продукції культури (графа 6) та виходу перетравного протеїну з 1 т продукції (графа 10).

Вартість продукції з 1 га посіву (графа 14) розраховується як добуток урожайності культури (графа 5) та вартості 1 т продукції (графа 13).

Вартість продукції з усієї площі (графа 15) розраховується як добуток площі посіву (графа 4) і вартості продукції з 1 га (графа 14) або як добуток валового збору виду продукції культури (графа 6) та вартості 1 т продукції (графа 13).

Таблиця повинна закінчуватися підсумковим результатом виходу зерна, кормових одиниць, протеїну і вартості отриманої продукції на 100 гектарів.


Таблиця 2.4


Читайте також:

  1. IV. Оцінка вигідності залучення короткотермінових кредитів
  2. XV. Фінансові результати від первісного визнання та реалізації сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів
  3. Аналіз асортименту і структури продукції
  4. Аналіз асортименту й структури випуску продукції.
  5. Аналіз виробництва продукції рослинництва.
  6. Аналіз виробництва продукції тваринництва.
  7. АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ
  8. Аналіз витрат на 1 грн. вартості продукції
  9. Аналіз витрат на гривню товарної продукції
  10. Аналіз виявлених проблем і їхня оцінка
  11. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  12. Аналіз і оцінка рівня соціальної відповідальності бізнесу




Переглядів: 485

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Обґрунтування чергування сільськогосподарських культур у сівозміні | Розрахунок виходу та вартості продукції 8-пільної польової сівозміни

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.017 сек.