1) вивчити динаміку і виконання плану по поголів'ю і валовому виробництву;
2) вивчити вплив факторів на відхилення валової продукції;
3) проаналізувати динаміку вихідного поголів'я тварин, продуктивності і визначити фактори, що на них впливають;
4) проаналізувати забезпеченість тварин приміщенням, визначити рівень механізації, забезпеченість кормами, дотримання раціону, рівня ефективності використання кормів;
5) вивчити якість продукції та невикористані резерви збільшення виробництва продукції тваринництва.
Фактори, що впливають на валове виробництво продукції тваринництва:
1. середньорічне поголів'я;
2. продуктивність 1 голови.
Показники відтворення стада:
1) вихід ділового приплоду;
2) плодовитість;
3) відсоток запліднення;
4) яловість;
5) показник падежу;
6) поголів'я в обороті;
7) показник вибраковки тварин;
8) показник забезпеченості ремонтним молодняком.
Показники продуктивності:
1) надій молока на 1 корову;
2) вихід телят на 100 корів;
3) вихід поросят на 100 свиноматок;
4) вихід ягнят на 100 вівцематок;
5) вихід меду з 1 бджолосім'ї;
6) настриг шерсті на 1 вівцю;
7) середня яйценісткість курок-несучок.
На продуктивність впливають такі фактори:
1. забезпеченість кормами, якість кормів, рівень кормління;
2. якісний склад стада;
3. умови утримання, зоотехнічне і ветеринарне обслуговування;
4. рівень організації і оплата праці, кваліфікація робітників;
5. забезпеченість приміщенням і рівень механізації;
6. рівень організації бухгалтерського обліку.
Рівень забезпеченості кормами - відношення фактичних витрат кормів в ц.к.од. до планової потреби.
Рівень забезпеченості тварин приміщенням - відношення наявності скотомісць в тваринницьких приміщеннях до фактичного поголів'я тварин.
Рівень механізації виробничих процесів - відношення поголів'я, що забезпечене механізованими процесами до загального поголів'я.