Аналіз виробництва продукції рослинництва.
Завдання аналізу:
1) вивчити динаміку і виконання плану посіву та збору с.-г. культур;
2) вивчити динаміку і виконання плану виробництва валової продукції;
3) вивчити динаміку і виконання плану виробництва по видам продукції;
4) визначити вплив факторів на зміну валового збору, врожайності;
5) визначити резерви збільшення виробництва продукції рослинництва і можливості їх використання.
На валовий збір по групі культур впливають 3 фактори:
1) зміна посівних площ;
2) зміна урожайності;
3) зміна структури посівних площ.
Основні причини зміни посівних площ:
1. зміна потреби підприємства в тих чи інших культурах;
2. загибель посівів і заміна тією культурою, що дасть урожай в цьому ж році;
3. нестача засобів виробництва для виконання плану, робочої сили і оборотних фондів;
4. виділення садів або перетворення садів у ріллю; -в результаті приєднання або виділення інших господарств.
На врожайність впливають 4 групи факторів;
1. природно-кліматичні;
2. організаційно-технічні;
3. технологічні;
4. соціально-економічні.
Основні резерви підвищення валового збору:
1. за рахунок підвищення врожайності;
2. за рахунок розширення посівних площ;
3. за рахунок ефективного і повного використання земельної площі.
Читайте також: - ABC-XYZ аналіз
- D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
- I етап. Аналіз впливу типів ринку на цінову політику.
- II. Багатофакторний дискримінантний аналіз.
- III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
- SWOT-аналіз у туризмі
- SWOT-аналіз.
- Tема 4. Фації та формації в історико-геологічному аналізі
- V. Нюховий аналізатор
- VI етап. Аналіз варіантів зміни цін конкурентами.
- XV. Фінансові результати від первісного визнання та реалізації сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів
- Абстрактна модель оптимального планування виробництва
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|