МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Гігієнічні основи нутриціологічної профілактики передчасного старінняВ основі організації раціонального харчування з метою профілактики передчасного старіння знаходяться наступні принципи: · енергетична збалансованість раціону харчування має визначатися згідно з рівнем фактичних енерговитрат; · антисклеротична спрямованість харчового раціону; · максимально можлива різноманітність харчування та його збалансованість за основними незамінними факторами харчування; · оптимальне забезпечення харчового раціону речовинами, що стимулюють активність ферментних систем в організмі.
Дані щодо енергетичної цінності та вмісту основних нутрієнтів, що рекомендуються для осіб дорослого працездатного, похилого і старого віку наведені в таблицях 1 і 2. Таблиця 1 Енергетична цінність, вміст білків, жирів і вуглеводів у харчовому раціоні, що рекомендуються для дорослого працездатного населення різноманітних груп відповідно до інтенсивності праці (на день)
Примітка: · Потреба вагітних жінок в енергії (5 — 9 місяць вагітності) в середньому складає 2900 ккал, білку — 100 г, у тому числі 60 г білків тваринного походження. · Потреба жінок, які годують у середньому становить 112 г, у тому числі 67 г білків тваринного походження. Таблиця 2 Енергетична цінність, вміст, білків, жирів і вуглеводів у харчовому раціоні, що рекомендуються для людей похилого і старого віку
Лікувально-дієтичне харчування при сечокам’яній хворобі При сечокам’яній хворобі призначають дієти № 6 або № 14 в залежності від наявності уратурії, оксалатурії або фосфатурії. Хворі повинні отримувати багато рідини, вітаміни А, В, С і РР. При сечокислому діатезі призначають дієту № 6, яка передбачає обмеження продуктів, що багаті на пурини: м’ясо молодих тварин та птахів, жирні сорти м’яса, печінка, нирки, мозок, язик, жирні види риби, копченості, бульйони, бобові, щавель, шпинат. При оксалатурії також призначається дієта № 6, причомуобмежують вживання продуктів, що містять щавлеву кислоту (бобові, буряк, салат, щавель, шпинат, петрушка, какао, шоколад). При фосфатурії призначають дієту № 14, що передбачає запровадження борошнисто-м’ясної дієти із обмеженням молочних продуктів і більшості овочів та фруктів для забезпечення відновлення кислої реакції сечі.
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|