Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Види технічного контролю.

Види технічного контролю поділяються за наступними основними ознаками:

Ø Залежно від об’єкту контролю ‑ контроль кількісних і якісних характеристик властивостей продукції, технологічного процесу (його режимів, параметрів, характеристик, відповідності вимогам ЄСКД, ЄСТД, ЄС ТПП);

Ø За стадіями створення і існування продукції ‑ проектування (контроль процесу проектування конструкторської і технологічної документації), виробничий (контроль виробничого процесу і його результатів), експлуатаційний;

Ø За етапами процесу ‑ вхідний (контроль якості продукції, що поступає, що здійснюється споживачем), операційний (контроль продукції або процесу під час виконання або після завершення певної операції), приймальний (контроль закінченої виробництвом продукції, за наслідками якого ухвалюється рішення про її придатність до постачання або використання);

Ø За повнотою обсягу ‑ суцільний (контроль кожної одиниці продукції, що здійснюється з однаковою повнотою), вибірковий (контроль вибірок або проб з партії або потоку продукції);

Ø По зв’язку з об’єктом контролю в часі ‑ вибірковий (на ходу, контроль у випадкові моменти, визначені в установленому порядку), безперервний (контроль, при якому надходження інформації відбувається безперервно), періодичний (інформація поступає через встановлені інтервали);

Ø За можливістю подальшого використання продукції – шляхом руйнування (об’єкт контролю використанню не підлягає), неруйнуючий (без порушення придатності об’єкту контролю до подальшого використання);

Ø За ступенем використання засобів контролю ‑ вимірювальний, реєстраційний, органолептичний, по контрольному зразку (шляхом порівняння ознак якості продукції з ознаками якості контрольного зразка), технічний огляд (за допомогою органів відчуття, в необхідних випадках із залученням засобів контролю, номенклатура яких встановлена відповідною документацією);

Ø Шляхом перевірки ефективності контролю ‑ інспекційний (здійснюється спеціально уповноваженими виконавцями з метою перевірки ефективності контролю, що раніше виконувався);

Ø Залежно від виконавця ‑ відомчий контроль (здійснюється органами міністерства або відомства), державний нагляд (здійснюється спеціальними державними органами);

Ø Залежно від рівня технічної оснащеності ‑ ручний (використовуються немеханізовані засоби контролю для перевірки якості деталей, виробів), механізований (застосування механізованих засобів контролю), автоматизований (здійснюється з частковою участю людини), автоматичний (без безпосередньої участі людини), активний (безпосередньо впливає на хід технологічного процесу і режимів обробки з метою управління ними);

Ø За типом параметрів, що перевіряються, і ознаками якості ‑ геометричних параметрів (контроль лінійних, кутових розмірів, форми і ін.), фізичних властивостей (теплопровідність, електропровідність, температура плавлення і ін.), механічних властивостей (жорсткість, твердість, пластичність і ін.), хімічних властивостей (хімічний аналіз складу речовини, корозійна стійкість в різних середовищах і ін.), металографічні дослідження (контроль мікро- і макроструктури заготовок, напівфабрикатів, деталей), спеціальний (контроль герметичності, відсутність внутрішніх дефектів), функціональних параметрів (контроль працездатності приладів, систем, пристроїв в різних умовах), ознак якості, наприклад зовнішнього вигляду візуально.

 


Читайте також:

  1. D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
  2. IV. Питання самоконтролю.
  3. Аналіз показників складу, структури й технічного стану основних фондів.
  4. Аналіз технічного рівня виробництва
  5. Аналіз технічного рівня підприємств побутового обслуговування.
  6. Бальна система оцінок технічного стану газопроводів
  7. Види і періодичність технічного обслуговування автомобіля
  8. Види і форми контролю.
  9. Види і форми контролю.
  10. Види контролю.
  11. Види технічного обслуговування і ремонту автомобілів




Переглядів: 3943

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Контроль якості продукції. | Сертифікація продукції.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.015 сек.