Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контроль якості продукції.

Технічний контроль ‑ це перевірка відповідності продукції або процесу, від якої залежить її якість, встановленим вимогам.

На стадії розробки продукції технічний контроль полягає в перевірці відповідності дослідного зразка технічному завданню, технічній документації, правилам оформлення, викладеним в ЄСКД (Єдина система конструкторської документації). На стадії виготовлення він охоплює якість, комплектність, упаковку, маркування, кількість продукції, що пред’являється, хід виробничих процесів; на стадії експлуатації полягає в перевірці дотримання вимог експлуатаційної і ремонтної документації.

Технічний контроль включає три основні етапи:

Ø Отримання первинної інформації про фактичний стан об’єкту контролю, його контрольовані ознаки і показники;

Ø Отримання вторинної інформації ‑ відхилень від заданих параметрів шляхом зіставлення первинної інформації із запланованими критеріями, нормами і вимогами;

Ø Підготовка інформації для виконання відповідних дій, щодо управління об’єктом, що потребує контролю.

Контрольована ознака ‑ це кількісна або якісна характеристика властивостей об’єкту, що піддається контролю. Комплекс організаційно-технічних заходів, направлених на забезпечення виробництва продукції із заданим рівнем якості, складає предмет організації контролю.

Метод контролю ‑ це сукупність правил застосування певних принципів для здійснення контролю. У метод контролю входять основні фізичні, хімічні, біологічні і інші явища, а також залежності (закони, принципи), вживані при знятті первинної інформації щодо об’єкту контролю.

Під системою контролю розуміють сукупність засобів контролю і виконавців, що взаємодіють з об’єктом за правилами, встановлених відповідною документацією.

Засоби контролю ‑ це вироби (прилади, пристосування, інструмент, випробувальні стенди) і матеріали, використовувані при контролі, наприклад, реактиви.

 


Читайте також:

  1. I. Аналіз контрольної роботи.
  2. I. Контроль і закріплення знань учнів
  3. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  4. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  5. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  6. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  7. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  8. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  9. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  10. III. Контроль знань
  11. III. КОНТРОЛЬ і УПРАВЛІННЯ РЕКЛАМУВАННЯМ
  12. IV. КЕРІВНИЦТВО, КОНТРОЛЬ І НАДАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПРАКТИКАНТАМ.




Переглядів: 661

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Техніко-економічні показники якості продукції. | Види технічного контролю.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.