Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Санітарно-гігієнічні вимоги до кормоцехів, кормокухонь, обладнання та інвентарю.

Амбарні шкідники

Санітарно–мікологічна оцінка кормів

Санітарно-мікологічний контроль кормів здійснюють у випадках:

- підозри на контроль кормового отруєння,

- підозри на якість кормів,

- корма пізно зібрані, які саморозігрівались, які перезимували під снігом.

Фізико-хімічні методи виявлення мікотоксинів, культивування грибів на природних та штучних субстратах, хроматографічні.

Токсико-мікологічний контроль кормів включає:

- відбір проб,

- органолептичний аналіз,

- мікроскопічний,

- токсико-біологічний і мікологічні дослідження,

- оцінка кормів за результатами досліджень.

Профілактика мікотоксикозів:

1. Проведення профілактичних мікотоксикологічних досліджень кормів.

2. Діагностичні мікотоксикологічні дослідження.

3. Дотримування ветеринарно-санітарних вимог зберігання кормів.

Це жуки, гризуни, павуки – вони не тільки знищують запаси кормів, але й перетворюють корисні речовини в них за рахунок своїх метаболітів у небезпечні сполуки. Також вони сприяють розмноженню мікроорганізмів.

Відомо багато шкідників, які паразитують на рослинах при їх неправильному зберіганні (трав'яна попелиця, капустяна гусениця, довгоносики, кліщі, міль, зернова совка та ін.). Такі корми слід згодовувати обережно, в невеликих кількостях після термічної обробки.

 

У стійловий період утримання худоби кормоцех є центральною ланкою технологічного конвеєра на фермах. Його слід розміщувати так, щоб можна було легко доставити корм до тваринницького приміщення, під'їзні дороги повинні бути з твердим покриттям. Неподалік необхідно розмістити кормо-сховище. Кормоцех обладнують машинами та механізмами для подрібнення грубих, концентрованих, соковитих і зелених кормів, приготування сінного борошна, запарювання, миття та подрібнення коренебульбоплодів, варіння, дріжджування й охолоджування, приготування киселів та каш, підсмажування зерна тощо.

Виготовлені корми транспортують спеціальним транспортом (автотранспорт з кормоподачею). Кормоцех має бути обладнаний вентиляцією, каналізацією, освітлення, вода (холодна та гаряча), спецодяг, роздягальня, дезбар’єр, підлога з твердим покриттям водонепроникна, плитка на стінах висотою 1,8 м.

Неабияку увагу приділяють чистоті годівниць (чистити, мити, дезінфікувати, проводити дезінсекцію, прибирання залишків корму). При наявності гризунів проводять відповідні дератизаційні заходи, а влітку – боротьба з мухами. Годівниці щоденно промивають водою та дезинфікують.

 


Читайте також:

  1. D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
  2. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  3. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  4. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  8. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  9. IV. ВИМОГИ ПРОФЕСIЇ ДО IНДИВIДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГIЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФАХIВЦЯ
  10. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
  11. V. Вимоги безпеки в екстремальних ситуаціях
  12. Абонентське обладнання для відеоконференц-зв'язку




Переглядів: 1328

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Профілактика захворювань, спричинених фізичним станом кормів і наявність в них механічних домішок, токсичних сполук та отруйних рослин | Перелік показників при сертифікації кормів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.