Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Дослід 7. ВІДНОШЕННЯ ДИСАХАРИДІВ ДО ФЕЛІНГОВОЇ РІДИНИ

У три пробірки наливають по 2 мл фелінгової рідини. В пер­шу добавляють 2 мл 2 % розчину сахарози, у другу — лак­този і в третю — мальтози. Усі три пробірки нагрівають на кип­лячій водяній бані протягом 1–2 хв. У пробірках із мальтозою й лактозою фелінгова рідина відновлюється з утворенням чер­воного осаду оксиду купруму (І).

У пробірці з сахарозою змін не спостерігається, що вказує .на її нездатність до реакції відновлення, оскільки вона не має, ні вільних глікозидних гідроксилів, ні карбонільних груп.

Лактоза й мальтоза належать до редукуючих цукрів. Під час нагрівання одне з окисних кілець у молекулі розривається й утворюється альдегідна група, що окиснюється до карбокси­льної групи, а фелінгова рідина відновлюється з утворенням оксиду купруму (І):

 

Аналогічно проходять реакції з мальтозою.

У сахарози зв'язок між залишками глюкози й фруктози утворюється за рахунок глікозидних гідроксилів, і тому вона нездатна в розчині утворювати карбонільну групу, а отже, нездат­на до реакції відновлення.

 




Переглядів: 1063

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Дослід 3. ОКИСЛЕННЯ ГЛЮКОЗИ РЕАКТИВОМ ФЕЛІНГА | Дослід 8. ВІДНОШЕННЯ ДИСАХАРИДІВ ДО

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.