МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Класифікація технічних засобів приготування і транспортування їжі в польових умовах.В даний час продовольча служба має у своєму розпорядженні значну кількість зразків технічних засобів приготування їжі в польових умовах, що підрозділяються на: - кухні автомобільні /ПАК-200, ПАК-170, КА-250, КА-125/; - кухні причіпні /КП -2 - 48, КП - 130, КП - 2 - 49, КП - 125, КП - 125М/; - кухні-їдальні /ПКС - 125, ПКС-250, ПКС- 2М, ПКС - 2/; - плити причіпні /ПП- 170/; - плити переносні /ПП-40, ПП-1/; - кухні переносні /ОПК - 150, ОПК - 75, КО - 75, МК - 10, МК - ЗО, КП -10, КП – 20, МВК-50/; - термоси /ТВН - 12, ТН - 36/; - термоси – ящики / Т - 15М/. Похідні автомобільни кухні: ПАК-200, ПАК-170, КА-250, КА-125 являють собою сучасні технічні засоби для приготування і транспортування їжі. ПАК-200 змонтований на автомобілі ЗИЛ - 131 /підвищеної прохідності/. Вона має високу надійність і маневреністю, можливістю готування їжі під час руху /на ходу/. Наявність у комплекті шести термосів ТВН-12 дозволяє швидко роздати їжу особовому складу на коротких привалах і зупинках. Кухня ПАК-200 має достатню автономність, тому що має великий запас продовольства /розміщається в кузові-фургоні й у буксируємому причепі - складає ПС-2, води /450 л/ і палива. В даний час особлива увага приділяється організації харчування офіцерського складу. Враховуючи це на озброєння продовольчої служби прийняті кухні автомобільні КА-125, КА-250, що входять до складу пересувних кухонь-їдалень. Обладнання цих кухонь установлено на шасі автомобіля підвищеної прохідності УРАЛ - 375К. Кухні КА-125, КА-250 забезпечують приготування їжі з двох-трьох перших і других блюд і окропу для в польових умовах на привалах. Причіпні кухні: КП-125М, КП – 130 - призначені для готування їжі в механізованих і артилерійських підрозділах. Кухні дозволяють готувати їжу не тільки на привалах, але й у русі, при цьому роблячи короткі зупинки длязакладки продуктів у котли. Найбільше повно відповідає вимогам військ причіпна кухня КП - 130. Вонамає широку колію, низький центр ваги, великий запас палива /більш ніж100 л/, зручна в експлуатації й обслуговуванні. Конструкція кухні дозволяє приготувати одночасно перше, друге блюдо, окріп для чаю і близько 100 л «кропу для заповнення фляг особового складу. При необхідності в кухні можна приготувати їжу з двох блюд і окропу для чаю на 200 чоловік. Кухня КП - 125М менш маневрена, тому що має вузьку колію і високий центр ваги. Однак, КП-125М має знімні котли для готування їжі, що .дозволяє роздавати готову їжу в бліндажах і укриттях на зараженій місцевості. Крім того, ця кухня має місткий кип'ятильник /125 л / який можна використовувати для готування першого блюда. З огляду на це КП -І25М дозволяє приготувати їжу з двох блюд на 250 чоловік. Кухні-їдальні: ПКС-125, ПКС-250 - в основному використовуються для харчування офіцерів у польових умовах. У комплекти кухонь-їдалень входять польові кухні КА-125, КА - 250 і автомобільна їдальня СА-32, у якій одночасно можуть розміститися 32 чоловік. Їдальня має систему опалення і освітлення. Для збереження запасу продовольства і поли в комплекті ПКС-125 є причіп-склад ПС-2 і причіп-цистерна ЦВ - 1,2. До кухонь-їдалень придаються переносні електростанції. Конструкція теплового обладнання кухні-їдальні дозволяє приготувати їжу з 3-х -4-х блюд на 125 чоловік, при цьому можна застосувати різні види теплової обробки харчових продуктів. Польова кухня-їдальня ПКС-250 на базі кухні КА-250 дозволяє приготувати їжу на 250 чоловік. На відміну від КА-125 у кухні КА - 250 можна здійснити варіння на парі. Для цього мається пароварочна шафа. В іншому кухня-їдальня аналогічні ПКС-125М. Для приготування їжі й організації харчування офіцерів авіаційних частин передбачена кухня-їдальня ПКС-2М, змонтована на двовісному причепі. Кухня дозволяє приготувати їжу з трьох, чотирьох блюд на 120 чоловік. Прийом їжі здійснюється в наметі, у якому одночасно можуть розміститися 40 чоловік. У холодний час намет обігрівається печами. У комплект ПКС- 2М входить переносна плита ПП - 40, причіпна цистерна для вода і переносна електростанція. Кухню-їдальню ПКС-2М можна перевозити в транспортних літаках. Переносні кухні: МК-10, КП-20, МК-30. КО-75 - дозволяють приготувати їжу з двох блюд і окропу для чаю одночасно на розраховане число людей, що харчуються. Основною вимогою, пропонованим до переносних кухонь, є мала маса конструкції. Однак не всі кухні відповідають цим вимогам. Наприклад, кухня КО -75 має масу близько 200 кг, а кухня КП-10 масу 100 кг. Досвід бойових дій у локальних військах показав, що військам украй необхідні легкі і надійні технічно засоби готування їжі. З цією метою були розроблені так названі кухонні набори КН-5, КН-10, для готування їжі відповідно на 5 і 10 чоловік. На відміну від переносних кухонь – кухонні набори не мають цільної конструкції, а складаються з окремих елементів: примуса, набору посуду і т.д. Їх легко можна переносити на великі відстані і використовувати для швидкого і якісного готування їжі. Причіпна плита: ПП - 170 в основному використовується для приготування їжі для поранених і хворих. Теплове обладнання плити встановлене на одноосьовому автомобільному причепі, але може бути легко зняте для установки в приміщенні. Плита розрахована на приготування їжі для 170 чоловік. Обладнання плити дозволяє застосувати для приготування їжі різні види теплової обробки продуктів з урахуванням характеру поранення і хвороби. Плити переносні: ПП-40, ПП-1, РМП - 52М - призначені для готування їжі з двох-трьох блюд у польових умовах. Вони можуть бути суцільнометалеві нерозбірні чи розбірні, працювати на рідкому чи твердому паливі. Їжу готу вати на плитах можна тільки на стоянках, як в укриттях, так і поза ними. Термоси, термоси – ящики: ТВН-12, ТН-36, Т-15М - призначені для доставки /перенесення, перевезення/ і короткочасного збереження гарячої їжі в польових умовах. У військах використовуються термоси на 12 і 36 літрів. В авіаційних і ракетних частинах для збереження і доставки їжі використовуються термоси – ящики Т-15М, розраховані на 15 чоловік.
|
||||||||
|