Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ КУХОНІ ПАК-200

При надходженні в експлуатацію кухні підлягають "випалу", тобто роботі без приготування їжі, для чого кухні повинні бути піддані контрольному огляду так само, як і при повсякденній роботі.

На час обгорання консерваційного змащення і прожарювання теплоізоляції (каолінової вати), що містить емульсоль, що виділяє гази при температурі 200-300°С, необхідно відкрити двері, вікна, вентиляційні люки і не знаходитися поблизу теплового блоку.

Для заправлення паливного бака необхідно відкрити аварійний кран для скидання тиску повітря і зняти кришку з заливальної горловини. Через лійку з фільтром залити паливо в бак не більше 35 л. Щільно загорнути кришку горловини і закрити аварійний кран.

Наявність палива в баці перевіряється щупом з ціною розподілу між двома ризиками 5 л. Перед виміром рівня палива необхідно скинути тиск у баці, відвернути кришку, вийняти щуп і визначити кількість палива.

Постійно стежити за справністю з'єднань паливної системи і форсунок і не допускати скупчення рідкого палива в зольникові коробці й у піддоні теплового блоку.

Варто періодично перевіряти рівень мастила в котлі для другого блюда і поповнювати його до норми.

При закипанні води в котлах для приготування їжі і кип'ятильнику кухонь ПАК-200 і ПАК-170 необхідно відкрити крани паровідводів для можливості виведення пар у міжстінний простір димаря .

У кухнях ПАК-170М пар з котлів віддаляється через паровипускні клапани.

Заправлення водою системи водопостачання виробляється ручним насосом. Вода може подаватися безпосередньо в чи баки котли для приготування їжі і кип'ятильник, а також з баків у котли і кип'ятильник.

При заборі води від зовнішніх джерел надягають на водозабірний штуцер, виведений назовні кузова-фургона, гумовий усмоктувальний шланг довжиною 6 м і відкривають прохідний кран перед насосом. Якщо воду подають в основний бак, то повинні бути закриті водорозбірний і прохідний крани для добору води з бака і відкритий прохідний кран подачі води в бак.

При перекачуванні води з основного бака в котли і кип'ятильник надягають напірний шланг довжиною 2 м на водорозбірний кран, відкривають його і кран подачі води з бака, а кран подачі води в бак закривають.

В аварійних випадках баки, котли для приготування їжі і кип'ятильник водою заповнюють вручну цебрами.

У кухні ПАК-200 регулювання тяги, обігріву кип'ятильника і духовки роблять шиберами, управління якими виведено по обох сторін теплового блоку.

Шибери фіксують положення:

правий - "Кип'ятильник" ("Відкр.", "Закр.");

лівий - "Духовка" ("Відкр.", "Закр.").

 

Кухня автомобильная КА-125призначена для готування їжі з 2-3 -х перших і других блюд і окропу для чаю в польових умовах. Кухня змонтована на шасі автомобіля підвищеної прохідності ГАЗ-66. Усі технологічне обладнання кухні розміщене в кузові-фургоні ГАЗ-66. Він має вхідні двері, вікна, припливно-витяжну вентиляцію, люки для видачі їжі, освітлення і сигналізацію до водія.

Кухня автомобільна КА-125 складається з основного і допоміжного обладнання.

До складу основного обладнання входять теплове обладнання (казани для приготування їжі, кип'ятильник, жарочна шафа і жарочна плита/; парогенератор; паливна система; система водопостачання; вентиляція й електрообладнання.

До складу допоміжного обладнання входять: шафи для хліба, сухих продуктів, овочів, обробні столи, шафи для збереження кухонного інвентарю і посуду, мийка, шафа для миючих засобів та роздівалка.

Теплове обладнання призначено для теплової обробки продуктів. Воно розміщене в передній частині кузова і працює по замкнутій системі парового обігріву. До складу теплового блоку входить: два котла для приготування їжі; кип'ятильник; кип'ятильник, жарочна шафа, жарочна плита з топкою; парогенератор.

Котли для приготування першого і другого блюда виготовлені з нержавіючої сталі до мають прямокутну форму. Простір між стінкою внутрішнього котла і зовнішнім корпусом, служать паровою камерою, що гріє, що заповнюється порою низького тиску, що обігріває котел. Джерелом пари є парогенератор. Котел має кришку з гвинтовим запором і гумовим ущільненням. Контроль за тиском пари в паровій камері здійснюється по манометрі.

Кип'ятильник призначений для одержання окропу, а також для забезпечення мийки гарячою водою. Кип'ятильник має прямокутну форму і виготовлений з нержавіючої сталі. Усередині кип'ятильника поміщений колектор зібраний із нахилених труб, по яких проходить пару.

Початок закипання води в кип'ятильнику встановлюється по вихідній парі з паровідвідної трубки.

Жарочна плита з топкою - призначена для готування їжі в наплитній посуді. Топка плити складається з колосникової камери, зольника і форсунки КГФ-ЗМ, що працює на рідкому паливі. Плита може працювати і на твердому паливі.

Жарочна шафа - призначений для високотемпературної обробки продуктів. До нього придаються противні з кришками. Вони встановлюються усередині шафи на решітки. Шафа нагрівається топковими газами, що відходять від жарочної плити. Водяні пари і гази, що утворяться при жарінні продуктів, віддаляються через отвір в ручці дверець.

Парогенератор - призначений для одержання пари тиском 0,5 кг/см2. /0,05 МПа/, що використовується для нагрівання котлів і кип'ятильника, а також для розпилення рідкого палива в парових форсунках парогенератора і плити. '

У КА-125 парогенератор розташований горизонтально і являє собою циліндр, усередині якого поміщена жарова труба. Циліндр заповнюється водою. Контроль за рівнем води в парогенераторі здійснюється по водомірному склу і пробному кранику.

Топкові гази, омивають жарову трубу, нагрівають її, що приводить до нагріву веди. Верхня частина корпуса парогенератора утворює парозбірник, відкіля пару через патрубок і трубах надходить до споживачів пари. Для підживлення парогенератора водою, при зниженні рівня води, використовується ручний насос. Злив води з парогенератора здійснюється через вентиль унизу циліндричного корпуса.

Паливна система - призначена для збереження рідкого паливі і подачі його до форсунок парогенератора і жарочної плити. Вона складається з трьох баків ємністю 20 л кожний, приладів тиску, кранів, вентилів, трубопроводів і форсунок до КГФ-ЗМ. Паливні баки змонтовані під кузовом-фургоном.

Подача палива до форсунок здійснюється під тиском стиснутого повітря, що надходить з ресивера автомобіля, через редуктор. При цьому тиск в системі створюється рівним 2 кг/їм . Контроль за, тиском у паливній системі відбувається по манометру.

Для аварійного перекриття паливної магістралі передбачений вентиль усередині куэова-фургона. Паливні баки, ресивер і паливний фільтр має пробки для зливу води і механічних домішок палива. Скидання тиску в системі виконується спеціальним вентилем.

Система водопостачання – призначена для забору води від зовнішніх джерел, забезпеченні водою обладнання, кип'ятильників, мийних ванн, а також для заправлення і підживлення парогенераторів під час роботи.

Система водопостачання кухня КА-250 складаються з бака для води на 400 літрів, ручного насоса: видаткового бака для мийки посуду холодною водою, змішувача мийки, заправних пристроїв бака для підживлення парогенератора і мотопомпи.

Бак з водою /400 л/ розташований уздовж передньої стінки кузова за котлами. У видатковому баці на 50 л зберігаються та перевозяться вода для мийки, що надходить у змішувач самопливом. Заправлення водою котлів здійснюються ручним насосом чи вручну через заливальну горловину. Заправлення котлів також здійснюється вручну. Підживлення водою парогенератора відбувається самопливом е бачка підживлення.

Допоміжне обладнання - призначене для збереження і обробки продуктів, збереження кухонної посуду й інвентарю. До складу його входять шафи для збереження продуктів, інвентарю, спецодяг і посуди.

Електрообладнання кухні забезпечує освітлення кузова-фургона в темні години доби /12В/, світломаскування і сигналізацію.

Вентиляція кухні припливно-витяжна комбінована /Припливна – примусова, а витяжна - природна/. Вона складається з двох припливних вентиляторів та двох витяжних люків, що відкриваються, змонтованих у даху кузова-фургона.

 

Технічна характеристика КА - 125

1. Кількість людей, що задовольняються, чол. – 125

2. Ємність котла для 1 блюда, л – 100/80/ повна/раб./

3. - " - для 2 блюда, л – 50/45 /повна/раб./

4. Ємність кип'ятильника, л – 130/110 - " -

5. Витрата палива, кг/год – 7.... 10 /гас, дизельне/

6. Час закипання води у котлах, хв. – 33/15 /, 60 к. м?.

7. Вага кухні в спорядженому стані, кг – 5710

8. Ємність паливного бака, л – 20x3=60

9. Ємність бака для води, л – 110.




Переглядів: 880

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Класифікація технічних засобів приготування і транспортування їжі в польових умовах. | Конструктивні особливості кухні автомобільної КА – 250

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.022 сек.