МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
ВАРІАНТ №3.I. 1. Харчові отруєння по ряду ознак схожі на інфекційні захворювання. Назвіть цю ознаку: A. - раптовий початок; B. - зв'язок лише з їжею; C. - наявність «епідемічного хвоста»; D.- вироблення імунітету; E. - контагіозність.
Назвіть ознаку, яка властива лише харчовим отруєнням і що відрізняє їх від інфекційних захворювань? A. - неконтагіозні; B. - спалах харчових отруєнь носить масовий характер; C. - мають лише гостру течію; D. - вражають лише ШКТ; E. - вражають ШКТ і супровождаются інтоксикацією.
За яких умов бджолиний мед може набувати токсичних властивостей? A. - при тривалому зберіганні (понад 1 рік) мед може нагромаджувати отруйні для організму речовини (алкалоїди); B. - при накопиченні нейротропної отрути в результаті збору бджолою нектару з отруйних рослин; C. - токсичні властивості має «дикий» мед (зібраний «дикими» бджолами, наприклад, лісовими); D. - токсичних властивостей може набувати мед при змішуванні різних його видів (наприклад, суміш липового і гречаного меду); E. - мед не може бути токсичним для організму людини, оскільки володіє високими живильними і лікувальними властивостями.
4. Основна особливість профілактики ботулізму: A. - дотримання санітарних правил в консервній промисловості, на рибозаводах, м'ясокомбінатах; B. – вживання полівалентної антиботулинической сироватки для певної групи робітників; C. - вживання полівалентного анатоксина для певної групи населення; D. - санітарно-освітня робота серед населення; E. - заборона лову червоної риби на гачок.
II. Харчові отруєння, їх визначення. III. Харчова токсикоінфекція: клініка, принципи профілактики
|
||||||||
|