Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВАРІАНТ №3.

I.

1. Харчові отруєння по ряду ознак схожі на інфекційні захворювання. Назвіть цю ознаку:

A. - раптовий початок;

B. - зв'язок лише з їжею;

C. - наявність «епідемічного хвоста»;

D.- вироблення імунітету;

E. - контагіозність.

 

Назвіть ознаку, яка властива лише харчовим отруєнням і що відрізняє їх від інфекційних захворювань?

A. - неконтагіозні;

B. - спалах харчових отруєнь носить масовий характер;

C. - мають лише гостру течію;

D. - вражають лише ШКТ;

E. - вражають ШКТ і супровождаются інтоксикацією.

 

За яких умов бджолиний мед може набувати токсичних властивостей?

A. - при тривалому зберіганні (понад 1 рік) мед може нагромаджувати отруйні для організму речовини (алкалоїди);

B. - при накопиченні нейротропної отрути в результаті збору бджолою нектару з отруйних рослин;

C. - токсичні властивості має «дикий» мед (зібраний «дикими» бджолами, наприклад, лісовими);

D. - токсичних властивостей може набувати мед при змішуванні різних його видів (наприклад, суміш липового і гречаного меду);

E. - мед не може бути токсичним для організму людини, оскільки володіє високими живильними і лікувальними властивостями.

 

4. Основна особливість профілактики ботулізму:

A. - дотримання санітарних правил в консервній промисловості, на рибозаводах, м'ясокомбінатах;

B. – вживання полівалентної антиботулинической сироватки для певної групи робітників;

C. - вживання полівалентного анатоксина для певної групи населення;

D. - санітарно-освітня робота серед населення;

E. - заборона лову червоної риби на гачок.

 

II. Харчові отруєння, їх визначення.

III. Харчова токсикоінфекція: клініка, принципи профілактики

 




Переглядів: 399

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Норматив розрахунку посуду для бенкету-фуршету на 1 споживача | ВАРІАНТ №4.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.02 сек.