МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ВАРІАНТ №4.I. 1. Принцип, який лежить в основі класифікації харчових отруєнь: A. - принцип єдності організму з місцем існування; B. - принцип єдності організму як біосистеми; C. - етіологічний і патогенетичний принципи; D. - етіологічний принцип і принцип переважання медичних даних перед гігієнічними; E. - принцип патогенетичний і принцип екстраполяції.
2. Який токсин виділяє Staphylococcus aureus: A. - екзотоксин, який виділяється (і накопичується) тільки за аеробних умов; B. - термолабільний екзотоксин; C. - ентеротоксин, який володіє вираженими гемолітичними властивостями; D. - термостабільний екзотоксин; E. - ентеротоксин, нестійкий до дії високої температури.
3. Харчові отруєння це: A. - захворювання, контагіозність яких обумовлена етіологією; B. - захворювання, з слабкою контагіозністю; C. - неконтагіозні захворювання; D. - що протікають лише в гострій формі; E. - що протікають в гострій формі з обов'язковою поразкою ШКТ.
Які з нижчеприведених отруєнь виключені з поняття «Харчові отруєння», згідно класифікації? A. - алкогольні отруєння; B. - отруєння, які викликані надлишковим вжитком їжі (переїдання); C.- отруєння харчовою добавкою; D. - отруєння їжею, що містить нітрати; E. - отруєння, обумовлені порушенням елементарних правил раціонального харчування.
II. Бактерійний токсикоз: ботулізм, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика. ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи (продуктами, токсичними за своєю природою).
ВАРІАНТ №5. I. 1.Причиною ботулізму 'являються: A. подрібнені м'ясні і рибні блюда (холодці, салати, холодець), оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для виділення токсину; B. риба гарячого копчення, оскільки в ній створюються анаеробні умови, необхідні для утворення токсину; C. варені ковбаси, паштети, субпродукти, оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для утворення токсину; D. сирокопчені ковбаси і окости, оскільки в них створюються анаеробні умови, необхідні для виділення токсину; E. продукти, консервовані міцними розчинами куховарської|кухонної| солі, цукру, оцетової| кислоти, оскільки ці розчини сприяють виділенню і накопиченню токсину.
2. Який токсин виділяє Золотистий стафілокок: A. - ентеротоксин нестійкий до дії високої температури; B. - термостабільний ентеротоксин (витримує кип'ячення протягом декількох десятків хвилин); C.- термостабільний екзотоксин; D.- термолабільний екзотоксин; E. - екзотоксин, який виділяється (і накопичується) тільки за аеробних умов.
|
||||||||
|