Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВАРІАНТ №4.

I.

1. Принцип, який лежить в основі класифікації харчових отруєнь:

A. - принцип єдності організму з місцем існування;

B. - принцип єдності організму як біосистеми;

C. - етіологічний і патогенетичний принципи;

D. - етіологічний принцип і принцип переважання медичних даних перед гігієнічними;

E. - принцип патогенетичний і принцип екстраполяції.

 

2. Який токсин виділяє Staphylococcus aureus:

A. - екзотоксин, який виділяється (і накопичується) тільки за аеробних умов;

B. - термолабільний екзотоксин;

C. - ентеротоксин, який володіє вираженими гемолітичними властивостями;

D. - термостабільний екзотоксин;

E. - ентеротоксин, нестійкий до дії високої температури.

 

3. Харчові отруєння це:

A. - захворювання, контагіозність яких обумовлена етіологією;

B. - захворювання, з слабкою контагіозністю;

C. - неконтагіозні захворювання;

D. - що протікають лише в гострій формі;

E. - що протікають в гострій формі з обов'язковою поразкою ШКТ.

 

Які з нижчеприведених отруєнь виключені з поняття «Харчові отруєння», згідно класифікації?

A. - алкогольні отруєння;

B. - отруєння, які викликані надлишковим вжитком їжі (переїдання);

C.- отруєння харчовою добавкою;

D. - отруєння їжею, що містить нітрати;

E. - отруєння, обумовлені порушенням елементарних правил раціонального харчування.

 

II. Бактерійний токсикоз: ботулізм, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика.

ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи (продуктами, токсичними за своєю природою).

 

ВАРІАНТ №5.

I.

1.Причиною ботулізму 'являються:

A. подрібнені м'ясні і рибні блюда (холодці, салати, холодець), оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для виділення токсину;

B. риба гарячого копчення, оскільки в ній створюються анаеробні умови, необхідні для утворення токсину;

C. варені ковбаси, паштети, субпродукти, оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для утворення токсину;

D. сирокопчені ковбаси і окости, оскільки в них створюються анаеробні умови, необхідні для виділення токсину;

E. продукти, консервовані міцними розчинами куховарської|кухонної| солі, цукру, оцетової| кислоти, оскільки ці розчини сприяють виділенню і накопиченню токсину.

 

2. Який токсин виділяє Золотистий стафілокок:

A. - ентеротоксин нестійкий до дії високої температури;

B. - термостабільний ентеротоксин (витримує кип'ячення протягом декількох десятків хвилин);

C.- термостабільний екзотоксин;

D.- термолабільний екзотоксин;

E. - екзотоксин, який виділяється (і накопичується) тільки за аеробних умов.

 




Переглядів: 472

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ №3. | Чому такі продукти, як фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму?

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.017 сек.