Чому такі продукти, як фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму?
A. - оскільки ці продукти зберігаються тривалий час, токсин, що внаслідок чого виділився в анаеробних умовах, інактивується;
B. оскільки міцні розчини солі і цукру, а також оцтова кислота сприяє виділенню з овочів і фруктів протеолітичних ферментів, руйнівних токсин;
C. оскільки ці продукти зберігаються при низькій температурі, яка перешкоджає виділенню екзотоксину;
D. оскільки анаеробні умови, що створюються в таких продуктах, служать перешкодою для вироблення екзотоксину;
E. оскільки міцні р-ни солі і цукру, а також оцтова кислота діє на ботулінічну паличку бактеріостатично
Чому хлорорганічні отрутохімікати(перш за все ДДТ) найбільш небезпечні для організму людини?
A. - оскільки вони стійкі до впливу світла, тепла, вологи і тривало зберігаються в грунті;
B. - оскільки вони розчинні у воді і здатні тому вражати практично всі органи і тканини організму;
C. - оскільки вони здатні накопичуватися тільки в продуктах тваринного походження (молоко, масло, м'ясо, яйця), що найчастіше вживаються людиною;
D. - оскільки вони володіють гепатотропним ефектом і «вимикають» антитоксичнуфункцію печінки;
E. - оскільки вони володіють мутагенною і тератогенною властивостями
II. Бактеріальний токсикоз: стафілокок, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика.
ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи ( продуктами, які придбали отруйні властивості за умов неправильного зберігання).
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|