Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Чому такі продукти, як фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму?

A. - оскільки ці продукти зберігаються тривалий час, токсин, що внаслідок чого виділився в анаеробних умовах, інактивується;

B. оскільки міцні розчини солі і цукру, а також оцтова кислота сприяє виділенню з овочів і фруктів протеолітичних ферментів, руйнівних токсин;

C. оскільки ці продукти зберігаються при низькій температурі, яка перешкоджає виділенню екзотоксину;

D. оскільки анаеробні умови, що створюються в таких продуктах, служать перешкодою для вироблення екзотоксину;

E. оскільки міцні р-ни солі і цукру, а також оцтова кислота діє на ботулінічну паличку бактеріостатично

 

Чому хлорорганічні отрутохімікати(перш за все ДДТ) найбільш небезпечні для організму людини?

A. - оскільки вони стійкі до впливу світла, тепла, вологи і тривало зберігаються в грунті;

B. - оскільки вони розчинні у воді і здатні тому вражати практично всі органи і тканини організму;

C. - оскільки вони здатні накопичуватися тільки в продуктах тваринного походження (молоко, масло, м'ясо, яйця), що найчастіше вживаються людиною;

D. - оскільки вони володіють гепатотропним ефектом і «вимикають» антитоксичнуфункцію печінки;

E. - оскільки вони володіють мутагенною і тератогенною властивостями

 

II. Бактеріальний токсикоз: стафілокок, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика.

ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи ( продуктами, які придбали отруйні властивості за умов неправильного зберігання).




Переглядів: 522

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ №4. | ВАРІАНТ №6.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.