Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВАРІАНТ №7.

I.

1. Однією з основних ознак харчової токсикоінфекції являється:

A - наявність в їжі живих мікробних кісток патогенної мікрофлори або мікроскопічних грибів;

B - наявність в їжі токсинів специфічних збудників (група умовно-патогенної мікрофлори);

C - наявність в їжі живих мікробних клітин специфічної мікрофлори навіть в невеликих кількостях;

D - масивне обсіменіння їжі живими мікробними клітинами специфічних збудників;

E - часто хронічна течія.

 

2 .Одна з основних особливостей ботулінічної палички:

A - здатність в кислому середовищі шлунку виробляти дуже сильний екзотоксин;

B - надзвичайно нестійка в об'єктах зовнішнього середовища;

C - здатність виробляти в харчових продуктах сильний ентеротоксин, що володіє гемолітичними властивостями;

D - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в анаеробних умовах;

E - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в аеробних умовах.

 

3 .Спалах харчової стафілококової інтоксикації в дитячому садку був пов'язаний з вживанням морозива (захворіли всі діти що вживали його). Назвіть найбільш вірогідні джерела інфікування морозива:

A - зберігання морозива з іншими продуктами (наприклад, м'ясними, рибними);

B - порушення правил доставки перевезення) морозива;

C - порушення термінів реалізації морозива;

D - персонал з катаральними явищами в носоглотці (ангіна);

E - порушення правил технології при виготовленні морозива.

 

Які тканини і чому стають отруйними у деяких риб (наприклад, у вусача) в період нересту?

A - ікра і молока (статеві залози), оскільки в них утворюються високоактивні біогенні (і токсичні) речовини;

B - м'язи, оскільки в них утворюється нейротоксин;

C - статеві залози і печінка, оскільки в них накопичується токсична речовина, що володіє паралізуючою дією;

D - статеві залози, оскільки в них накопичуються отруйні речовини, що вражають перш за все центральну нервову систему;

E - м'язи і статеві залози, оскільки в них накопичується амигдалін (синільна кислота при його розпаді).

 

II. Мікотоксикози, їх клініка, профілактика.

ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи: продуктами, забрудненими токсичними речовинами - пестицидами.

 

 




Переглядів: 481

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ №6. | ВАРІАНТ № 8.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.