МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
ВАРІАНТ №7.I. 1. Однією з основних ознак харчової токсикоінфекції являється: A - наявність в їжі живих мікробних кісток патогенної мікрофлори або мікроскопічних грибів; B - наявність в їжі токсинів специфічних збудників (група умовно-патогенної мікрофлори); C - наявність в їжі живих мікробних клітин специфічної мікрофлори навіть в невеликих кількостях; D - масивне обсіменіння їжі живими мікробними клітинами специфічних збудників; E - часто хронічна течія.
2 .Одна з основних особливостей ботулінічної палички: A - здатність в кислому середовищі шлунку виробляти дуже сильний екзотоксин; B - надзвичайно нестійка в об'єктах зовнішнього середовища; C - здатність виробляти в харчових продуктах сильний ентеротоксин, що володіє гемолітичними властивостями; D - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в анаеробних умовах; E - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в аеробних умовах.
3 .Спалах харчової стафілококової інтоксикації в дитячому садку був пов'язаний з вживанням морозива (захворіли всі діти що вживали його). Назвіть найбільш вірогідні джерела інфікування морозива: A - зберігання морозива з іншими продуктами (наприклад, м'ясними, рибними); B - порушення правил доставки перевезення) морозива; C - порушення термінів реалізації морозива; D - персонал з катаральними явищами в носоглотці (ангіна); E - порушення правил технології при виготовленні морозива.
Які тканини і чому стають отруйними у деяких риб (наприклад, у вусача) в період нересту? A - ікра і молока (статеві залози), оскільки в них утворюються високоактивні біогенні (і токсичні) речовини; B - м'язи, оскільки в них утворюється нейротоксин; C - статеві залози і печінка, оскільки в них накопичується токсична речовина, що володіє паралізуючою дією; D - статеві залози, оскільки в них накопичуються отруйні речовини, що вражають перш за все центральну нервову систему; E - м'язи і статеві залози, оскільки в них накопичується амигдалін (синільна кислота при його розпаді).
II. Мікотоксикози, їх клініка, профілактика. ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи: продуктами, забрудненими токсичними речовинами - пестицидами.
|
||||||||
|