Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВАРІАНТ № 8.

І.

1.Ознаки, властиві харчовим отруєнням і що відрізняє їх від інфекційних захворювань:

A- вражають шлунково-кишковий тракт і супроводжуються інтоксикацією;

B –вражають тільки шлунково-кишковий тракт;

C - не виробляють імунітет;

D - мають тільки гостру течію;

E - спалах харчових отруєнь носить масовий характер.

 

2. Деякі види риб (маринка, іглобрюх, великоголів) є отруйними для людини, оскільки вони:

A - містять нейротоксини в м'язах, печінці або статевих залозах - постійно;

B – накопичують в м'язах, печінці, молочках і ікрі високоактивні біогенні речовини тільки в період нересту;

C - містять в печінці і статевих залозах алкалоїди (типу амігдаліну) постійно;

D - містять в печінці і статевих залозах амигдалін тільки в період нересту;

E - містять в м'язах, печінці і статевих залозах токсин (нейротропний) тільки в період нересту.

 

3.Класифікація харчових отруєнь:

A - на три групи: мікробної, немікробної і не встановленої етіології;

B - на три групи: токсикоінфекції, токсикоз і отруєння не встановленої етіології;

C - на чотири групи: тваринного походження, рослинного походження, міксти (змішаній етіології), і не встановленої етіології;

D - на три групи: постійно отруйними продуктами, тимчасово (частково) отруйними продуктами, і невстановленій етіології;

E - на чотири групи: токсикоінфекції, інтоксикації| (токсикоз), мікотоксикози і невстановленій етіології.

 

4.Чи -якщо нормується, то як-нормується вміст спорині в борошні|?

A - наявність спорині в зерні борошна не допускається;

B - так ГДК - не більше 0,05 грама/кг;

C - так: ГДК - не більше 0,05 %;

D - так: ГДК - не більше 1%;

E - так ГДК - не більше 1 грама/кг.

 

 

II. Харчові отруєння невстановленої етіології (аліментарна пароксизмально-токсична міоглобінурія) гіпотези їх виникнення.

ІІІ. Харчові отруєння немікробної етіології: отруєння продуктами тваринного походження.

 

ВАРІАНТ№9.

I.

Які з названих особливостей являються найбільш характерними для мікотоксикозів?

A - тільки гостра течія;

B - причиною є найчастіше продукти переробки злаків;

C - відсутні ураження ШКТ;

D - вражаються тільки ШКТ;

E – вражаються тільки ЦНС.

 




Переглядів: 653

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ №7. | Назвіть одну з основних властивостей алкалоїдів спорині ?

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.