МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
ВАРІАНТ № 8.І. 1.Ознаки, властиві харчовим отруєнням і що відрізняє їх від інфекційних захворювань: A- вражають шлунково-кишковий тракт і супроводжуються інтоксикацією; B –вражають тільки шлунково-кишковий тракт; C - не виробляють імунітет; D - мають тільки гостру течію; E - спалах харчових отруєнь носить масовий характер.
2. Деякі види риб (маринка, іглобрюх, великоголів) є отруйними для людини, оскільки вони: A - містять нейротоксини в м'язах, печінці або статевих залозах - постійно; B – накопичують в м'язах, печінці, молочках і ікрі високоактивні біогенні речовини тільки в період нересту; C - містять в печінці і статевих залозах алкалоїди (типу амігдаліну) постійно; D - містять в печінці і статевих залозах амигдалін тільки в період нересту; E - містять в м'язах, печінці і статевих залозах токсин (нейротропний) тільки в період нересту.
3.Класифікація харчових отруєнь: A - на три групи: мікробної, немікробної і не встановленої етіології; B - на три групи: токсикоінфекції, токсикоз і отруєння не встановленої етіології; C - на чотири групи: тваринного походження, рослинного походження, міксти (змішаній етіології), і не встановленої етіології; D - на три групи: постійно отруйними продуктами, тимчасово (частково) отруйними продуктами, і невстановленій етіології; E - на чотири групи: токсикоінфекції, інтоксикації| (токсикоз), мікотоксикози і невстановленій етіології.
4.Чи -якщо нормується, то як-нормується вміст спорині в борошні|? A - наявність спорині в зерні борошна не допускається; B - так ГДК - не більше 0,05 грама/кг; C - так: ГДК - не більше 0,05 %; D - так: ГДК - не більше 1%; E - так ГДК - не більше 1 грама/кг.
II. Харчові отруєння невстановленої етіології (аліментарна пароксизмально-токсична міоглобінурія) гіпотези їх виникнення. ІІІ. Харчові отруєння немікробної етіології: отруєння продуктами тваринного походження.
ВАРІАНТ№9. I. Які з названих особливостей являються найбільш характерними для мікотоксикозів? A - тільки гостра течія; B - причиною є найчастіше продукти переробки злаків; C - відсутні ураження ШКТ; D - вражаються тільки ШКТ; E – вражаються тільки ЦНС.
|
||||||||
|