Назвіть одну з основних властивостей алкалоїдів спорині ?
A – здатність швидко руйнуватися під впливом шлункового соку;
B – термолабільність
C - термостабільність
D - стійкість по відношенню до шлункового соку;
E - руйнується в аеробних умовах.
3. Заходи профілактики харчового отруєння солями цинку:
A - забороняється як приготування, так і зберігання їжі в посуді з оцинкованого заліза (за винятком сухих продуктів і води);
B - посуд з оцинкованого| заліза можна застосовувати для варива повидла і варень - для інших видів їжі вона не придатна;
C - посуд з оцинкованного заліза повинен покриватися зсередини олов'яною полудою;
D - посуд з оцинкованого заліза повинен покриватися глазур'ю
E - якщо перед вживанням посуду з оцинкованого заліза її прокип'ятити 2 рази по одній годині у воді тієї, що підкисляє столовим оцтом - можна використовувати без обмежень.
Які з нижче приведених харчових отруєнь виключені із поняття «Харчове отруєння»?
A - отруєння, викликані навмисним введенням в їжу якого, або отрути з метою вбивства або самогубства;
B - отруєння, викликані спричиняти надлишковим споживанням їжі (переїданням);
C - алкогольне отруєння;
D - отруєння харчовими добавками;
E - отруєння їжею, що містить нітрати.
II. Харчові отруєння невстановленої етіології особливості клініки (Гаффська хвороба).
ІІІ. Харчові отруєння немікробної етіології: рослинами і тканинами тварин, отруйними за своєю природою.