Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Харчові отруєння по ряду ознак схожі на інфекційні захворювання. Назвіть одну з цих ознак?

A - контагіозність;

B - вироблення імунітету;

C - гостра коротка течія (найчастіше);

D - наявність «епідемічного хвоста»;

E - зв'язок тільки з їжею

 

2. Для мікотоксикозів найбільш характерні :

A - ураження лише шлунково - кишковий тракт;

B- відсутність симптомів ураження шлунково - кишкового тракту;

C - переважно хронічна течія;

D - протікають тільки гостро;

E – ураження лише центральної нервової системи.

 

3. Відмінна особливість в клініці отруєння мухоморами:

A - жовтяничне фарбування шкіри, підвищення температури тіла в результаті гемолізу еритроцитів;

B - класична тріада всіх харчових отруєнь: нудота, блювота (часто неприборкана), пронос;

C - симптоми поразки центральної нервової системи: марення, галюцинації, судоми, звуження зіниць;

D- симптоми ураження нирок, аж до уремії;

E - симптоми ураження печінки: жовтяниця болі в правому підребер'ї.

 

4. Характерна органолептична ознака, що свідчить про забруднення хліба домішками бур'янів:

A - хліб набуває незвично гіркуватий присмак;

B - кірка такого хліба покривається невеликими круглими плямами яскраво-червоного кольору;

C - м'якиш хліба набуває слизистої консистенції - результату дії протеолітичних ферментів бур'янів;

D- хліба набуває незвичайний приторно-солодкий присмак;

E - кірка хліба покривається білими крупинками (застиглий слиз, що виділяється бур'янами).

 

II. Харчові отруєння немікробної етіології: рослинного походження які є отруйними за певних умов.

ІІІ. Харчові отруєння змішаної етіології – міксти(протей, стафілокок). Етіологія клініка.

 

 




Переглядів: 1147

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Назвіть одну з основних властивостей алкалоїдів спорині ? | ВАРІАНТ№12.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.015 сек.