МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Назвіть одну з основних властивостей алкалоїдів спорині?A - руйнується в аеробних умовах; B - стійкість до дії шлункового соку; C- здатність швидко руйнуватися під впливом шлункового соку; D - термолабільність; E - адреналіноподібна дія.
3. Харчові отруєння - це: A - що протікають тільки як гостре захворювання; B - що протікають як гостре (рідко хронічне) захворювання; C- захворювання, що володіють слабкою контагіозністю; D - що протікають гостро захворювання з обов'язковою ураженням шлунково-кишкового тракту; E. захворювання, контагіозність яких обумовлена етіологією: мікробної етіології - контагіозні, немікробної - неконтагіозні.
4. Однією з основних ознак харчового токсикозу (інтоксикацій) є: A- гострий перебіг; B - гострий або хронічний (мікотоксикози) перебіг; C - хронічний, на відміну від токсикоінфекцій, перебіг; D. наявність в їжі або великої кількості живих мікробів (бактерійний токсикоз), або токсинів мікроскопічних грибів (мікотоксикози); E - дуже тривалий «інкубаційний період».
II. Харчові отруєння, їх класифікація. ІІІ. Харчові токсикоінфекції: клініка, принципи профілактики.
ВАРІАНТ№14. I. 1. Одна з основних властивостей афлотоксинів: A - ураження кровотворних органів; B - нейротропна дія; C- гемолітична дія; D - вражає кістковий мозок; E - гепатоканцерогенное дія.
2. Основна властивість токсину при фузаріозі|: A - гепатотропна дія (виключає дезінтоксикаційну функцію печінки); B- вражає систему виділення і, зокрема, нирки - аж до уремії; C - нейротропна дія; D – вражає мієлоїдну і лімфоїдну тканину; E – вражає кровотворні органи.
3. Фузаріоз - це: A - отруєння «п'яним» хлібом; B - отруєння «п'яним» медом; C- одна з форм ерготизму; D - бур'яновий токсикоз; E - септична ангіна.
4. Спалах харчової стафілококової інтоксикації в дитячому садку був пов'язаний з вживанням морозива (захворіли всі діти, що вживали його). Можливі джерела інфікування морозива стафілококом (найбільш вірогідні): A - персонал з гнійничковими захворюваннями шкіри рук і ін. відкритих ділянок тіла; B - порушення правил технології при виготовленні морозива; C - порушення термінів реалізації морозива; D - порушення правил доставки (перевезення) морозива; E - зберігання морозива з іншими продуктами (наприклад, м'ясними, рибними).
II. Бактеріальні токсикози: ботулізм, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика. ІІІ. Харчові отруєння: отруєння домішками хімічних речовин.
|
||||||||
|