МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Назвіть одну з основних властивостей алкалоїдів спорині?A - руйнується в аеробних умовах; B - стійкість до дії шлункового соку; C- здатність швидко руйнуватися під впливом шлункового соку; D - термолабільність; E - адреналіноподібна дія.
3. Харчові отруєння - це: A - що протікають тільки як гостре захворювання; B - що протікають як гостре (рідко хронічне) захворювання; C- захворювання, що володіють слабкою контагіозністю; D - що протікають гостро захворювання з обов'язковою ураженням шлунково-кишкового тракту; E. захворювання, контагіозність яких обумовлена етіологією: мікробної етіології - контагіозні, немікробної - неконтагіозні.
4. Однією з основних ознак харчового токсикозу (інтоксикацій) є: A- гострий перебіг; B - гострий або хронічний (мікотоксикози) перебіг; C - хронічний, на відміну від токсикоінфекцій, перебіг; D. наявність в їжі або великої кількості живих мікробів (бактерійний токсикоз), або токсинів мікроскопічних грибів (мікотоксикози); E - дуже тривалий «інкубаційний період».
II. Харчові отруєння, їх класифікація. ІІІ. Харчові токсикоінфекції: клініка, принципи профілактики.
ВАРІАНТ№14. I. 1. Одна з основних властивостей афлотоксинів: A - ураження кровотворних органів; B - нейротропна дія; C- гемолітична дія; D - вражає кістковий мозок; E - гепатоканцерогенное дія.
2. Основна властивість токсину при фузаріозі|: A - гепатотропна дія (виключає дезінтоксикаційну функцію печінки); B- вражає систему виділення і, зокрема, нирки - аж до уремії; C - нейротропна дія; D – вражає мієлоїдну і лімфоїдну тканину; E – вражає кровотворні органи.
3. Фузаріоз - це: A - отруєння «п'яним» хлібом; B - отруєння «п'яним» медом; C- одна з форм ерготизму; D - бур'яновий токсикоз; E - септична ангіна.
4. Спалах харчової стафілококової інтоксикації в дитячому садку був пов'язаний з вживанням морозива (захворіли всі діти, що вживали його). Можливі джерела інфікування морозива стафілококом (найбільш вірогідні): A - персонал з гнійничковими захворюваннями шкіри рук і ін. відкритих ділянок тіла; B - порушення правил технології при виготовленні морозива; C - порушення термінів реалізації морозива; D - порушення правил доставки (перевезення) морозива; E - зберігання морозива з іншими продуктами (наприклад, м'ясними, рибними).
II. Бактеріальні токсикози: ботулізм, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика. ІІІ. Харчові отруєння: отруєння домішками хімічних речовин.
|
||||||||
|