Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Назвіть одну з основних властивостей алкалоїдів спорині?

A - руйнується в аеробних умовах;

B - стійкість до дії шлункового соку;

C- здатність швидко руйнуватися під впливом шлункового соку;

D - термолабільність;

E - адреналіноподібна дія.

 

3. Харчові отруєння - це:

A - що протікають тільки як гостре захворювання;

B - що протікають як гостре (рідко хронічне) захворювання;

C- захворювання, що володіють слабкою контагіозністю;

D - що протікають гостро захворювання з обов'язковою ураженням шлунково-кишкового тракту;

E. захворювання, контагіозність яких обумовлена етіологією: мікробної етіології - контагіозні, немікробної - неконтагіозні.

 

4. Однією з основних ознак харчового токсикозу (інтоксикацій) є:

A- гострий перебіг;

B - гострий або хронічний (мікотоксикози) перебіг;

C - хронічний, на відміну від токсикоінфекцій, перебіг;

D. наявність в їжі або великої кількості живих мікробів (бактерійний токсикоз), або токсинів мікроскопічних грибів (мікотоксикози);

E - дуже тривалий «інкубаційний період».

 

II. Харчові отруєння, їх класифікація.

ІІІ. Харчові токсикоінфекції: клініка, принципи профілактики.

 

ВАРІАНТ№14.

I.

1. Одна з основних властивостей афлотоксинів:

A - ураження кровотворних органів;

B - нейротропна дія;

C- гемолітична дія;

D - вражає кістковий мозок;

E - гепатоканцерогенное дія.

 

2. Основна властивість токсину при фузаріозі|:

A - гепатотропна дія (виключає дезінтоксикаційну функцію печінки);

B- вражає систему виділення і, зокрема, нирки - аж до уремії;

C - нейротропна дія;

D – вражає мієлоїдну і лімфоїдну тканину;

E – вражає кровотворні органи.

 

3. Фузаріоз - це:

A - отруєння «п'яним» хлібом;

B - отруєння «п'яним» медом;

C- одна з форм ерготизму;

D - бур'яновий токсикоз;

E - септична ангіна.

 

4. Спалах харчової стафілококової інтоксикації в дитячому садку був пов'язаний з вживанням морозива (захворіли всі діти, що вживали його). Можливі джерела інфікування морозива стафілококом (найбільш вірогідні):

A - персонал з гнійничковими захворюваннями шкіри рук і ін. відкритих ділянок тіла;

B - порушення правил технології при виготовленні морозива;

C - порушення термінів реалізації морозива;

D - порушення правил доставки (перевезення) морозива;

E - зберігання морозива з іншими продуктами (наприклад, м'ясними, рибними).

 

II. Бактеріальні токсикози: ботулізм, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика.

ІІІ. Харчові отруєння: отруєння домішками хімічних речовин.

 




Переглядів: 931

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ№12. | ВАРІАНТ№15.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.009 сек.