МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
ВАРІАНТ№15.I. 1. Найчастіше причиною стафілококової харчової інтоксикації є: A - вироби із зерна (хліб, макаронні вироби); B - яйця (особливо водоплавного птаха); C - паштети, салати, вінегрети; D - м'ясні і рибні продукти; E - кондитерські вироби з кремом (особливо із заварним).
2. Одна з основних особливостей ботулінічної палички: A - здатність в кислому середовищі шлунку виробляти дуже сильний екзотоксин; B - здатність утворювати в зовнішньому середовищі стійкі спори; C - здатніст виробляти в харчових продуктах сильний ентеротоксин, що має гемолітичні властивості|; D - надзвичайно нестійка паличка в об'єктах зовнішнього середовища; E - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в аеробних умовах.
Які з нижчеперелічених харчових отруєнь виключені з поняття «Харчові отруєння»? A - отруєння їжею, що містить нітрати; B - отруєння харчовими добавками; C - алкогольні отруєння; D - отруєння, що виникає при помилковому вживанні замість харчового продукту отруйного, схожого на нього; E - отруєння, викликані надмірним споживанням їжі (переїдання).
4. Які продукти і чому є причиною ботулізму: A - баночні консерви всіх видів, оскільки в них створюються анаеробні умови, необхідні для виділення токсину; B - продукти, консервовані міцними розчинами кухонної солі, цукру, оцтової кислоти, оскільки ці розчини сприяють виділенню токсину; C - варення ковбаси, паштети, субпродукти, оскільки вони створюють аеробні умови, необхідні для виділення токсину; D - риба гарячого копчення, оскільки в ній створюються анаеробні умови, необхідні для накопичення токсину; E - подрібнені м'ясні і рибні блюда (холодці, салати, холодець), оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для виділення і накопичення токсину.
II. Харчові отруєння невстановленої етіології (аліментарна пароксизмально-токсична міоглобінурія) гіпотези їх виникнення. ІІІ. Мікотоксикози, їх етіологія, діагностика.
|
||||||||
|